Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият областен управител на Монтана встъпи в длъжност

Снимка: Любо Андреев

Ивайло Антонов (на снимката - вляво) пое поста областен управител на Монтана. Той е назначен с решение на правителството. Антонов е бивш директор на полицията в Монтана. Той смени на поста друг дългогодишен директор на МВР - Монтана Валери Димитров.


"Имаше и добри, и лоши моменти, но мисля, че се справихме и всичко приключи така, както трябва да бъде. От цялата история, от последните наводнения, които бяха, въпреки много щети, които бяха нанесени, аз оставам удовлетворен, че не допуснахме да пострада нито един човек. Това беше основната ни цел и че успяхме с общи усилия с кметовете на общините да се преборим с доста препятствия. Сега предстои да се подготвят документи за финансиране към комисията за бедствия и аварии и се надявам да бъдат отпуснати средства, което го казах и на новия областен управител - с всички сили и средства да се бори, тъй като има доста щети да се отстраняват", посочи Валери Димитров.


Ивайло Антонов е бил директор в Областната дирекция на МВР – Монтана от 2015 г. до 2019 г. Преди това той е работил в „Икономическа полиция“ при Столичната дирекция на вътрешните работи. Ивайло Антонов е бил началник на сектор „Изпиране на пари“ към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", началник на сектор – „Противодействие на организираната престъпност“ при Държавна агенция "Национална сигурност" и други. Като служител на МВР е награждаван многократно. Последната длъжност, която е заемал, е управител на "ВиК"-Берковица.


"Знам, че проблемите от наводненията са много. Работим по проверката на документацията за всичко, което е пуснато към областната администрация. С господин Димитров, който е предишният областен управител, преди приемането и предаването говорихме за язовир "Огоста", за проблемите, които са в областта, за ВиК мрежата, за проблемите в отделните общини. Надявам се да решаваме проблемите един по един. Ще има и трудности в областната администрация, но се надявам да се справим с целия екип, който е тук", каза Ивайло Антонов.


Новият заместник-областен управител ще е Калин Хайтов, който и преди е бил на този пост. Очаква се назначението му да стане в следващите дни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Увеличение на пожарите отчитат в област Монтана

Близо 120 000 декара със сухи треви и храсти и близо 2500 декара гора са унищожени при пожари в област Монтана тази година. Това беше отчетено ден преди професионалния празник на огнеборците.  24 горски пожара са гасили огнеборците в област Монтана досега, като са изпепелени близо 2500 декара.  През миналата година пожарите в гори са били само..

публикувано на 13.09.24 в 14:35

ПГ "Васил Левски" в Мездра е с нова визия

Голяма цветна фигура на Апостола на свободата Васил Левски краси фасадата на Професионалната гимназия в Мездра , която носи неговото име. Стенописът е с размер 6 метра и е създаден по идея на училищното ръководство, казва директорът Мирослав Павлов :  "Имам тази идея от две години. Много се чудех в каква униформа да бъде. Бяхме решили да го..

публикувано на 13.09.24 в 13:00

12 училища ще посрещнат ученици в община Лом

Дванадесет са училищата на територията на община Лом , които ще отворят врати за новата учебна година. Близо 2000 ученици ще влязат в класните стаи на 16 септември, като броят на първокласниците и тази година се запазва на около 200.  Маломерни паралелки има в почти всички учебни заведения, без ПГ „Найден Геров”, 1-во основно училище „Никола..

публикувано на 13.09.24 в 12:00

Пет ще са избирателните секции на 27 октомври в община Бойница

Гласоподавателите в петте избирателни секции в  община Бойница   ще гласуват с хартиена бюлетина  на изборите за народни представители на 27 октомври. Номерата и адресите на секциите са публикувани на интернет страницата на местната администрация.  Жителите на село Бойница ще могат да упражнят своя глас в пенсионерския клуб на ул. "Пуйо..

публикувано на 13.09.24 в 11:30

Монтана чества Деня на независимостта с концерт на 4 творчески формации

Монтана ще отбележи Деня на независимостта на България с празничен концерт, съобщават от Общината. Той ще започне в 10:00 часа н а 22 септември 2024 г. Събитието ще се проведе на откритата сцена на площад „Жеравица “.При неблагоприятни метеорологични условия то ще се състои в Народно читалище „Разум 1883“. В концерта, с който..

публикувано на 13.09.24 в 10:44

Кола удари автобус в ломско село

Шофьор на лек автомобил е пострадал след сблъсък с автобус в ломското село Ковачица . Инцидентът е станал вчера, 12 септември, около 07:00 часа. Пострадалият е 47-годишен местен жител, който е оставен за наблюдение в болницата с фрактура на ръката.  До катастрофата се стигнало, след като на прав участък шофьорът на лекия автомобил не оставил..

публикувано на 13.09.24 в 09:46

Намаляват първокласниците в област Монтана

913 първолаци ще прекрачат прага на училищата в област Монтана в понеделник, 16 септември. Спрямо миналата учебна година броят им намалява с 39.  Към 60 по-малко ще бъдат и учениците в региона. На 16 септември в класните стаи ще влязат общо 11 395 ученици, съобщават от Регионалното управление на образованието в Монтана. В 58 училища ще започне..

публикувано на 13.09.24 в 09:10