Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледни пакети ще зарадват деца от община Кула

3
Снимка: Северозапазване

Благотворителна коледна кампания "Бъди човек" се провежда за шеста поредна година в Кула. За първи път обаче инициативата на сдружение "Северозапазване" е насочена към най-малките жители на общината. Целта е да да бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение. Над 50 са пакетите, които ще бъдат разпределени, обясни доброволецът Ива Методиева:

"Тази година решихме да зарадваме най-малките в общината - дечицата. Имаме включени 30 семейства в тазгодишния списък с дарения и ще зарадваме над 50 дечица. В момента имаме над 55 по списък, но понеже събрахме доста неща, благодарение на Община Кула, на страшно много дарители, хора с добри сърца, и може би ще зарадваме още 10 деца с един родител, от социално слаби семейства. Получихме страшно много лакомства, дрешки, имаме дори две детски колички, имаме много плодове. Ще получим лекарства от първа необходимост за семействата."

Във всеки пакет ще има коледна картичка, създадена от учениците от училището и децата от детската градина в град Кула, добави Ива Методиева.

Децата, които ще бъдат подпомогнати, са от няколкомесечни бебета до 18-годишни. Определени са с помощта на служителите на "Социални грижи", които познават децата и техните потребности.



23-годишната Изабел Цветанова и нейното семейство са сред редовните участници в кампанията. Младата жена смята, че чрез дарителството всеки човек, който има любов в сърцето си, може да я предаде и на някой друг.

"Участваме всяка година, съответно шеста поред. Съдействаме чрез закупуване на хранителни продукти, в зависимост от необходимостта - дрехи, играчки, колички за бебета, и се опитваме да дадем на някой надежда, че може да дойде нещо по-добро, хората да бъдат по-щастливи и с цел да ги зарадваме. Съответно към настоящия момент имаме информация, че целта на кампанията е изпълнена, събрани са повече неща като хранителни продукти и всякакви други неща за едно семейство с деца."

Всички коледни пакети ще бъдат раздадени до края на деня, за да зарадват над 50 деца и техните семейства преди празниците, но и да им вдъхнат вяра и надежда в бъдещето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Галиче се готви за фолклорен празник

Празник на фолклора организират за поредна година в село Галиче , община Бяла Слатина. Фестивалът "На мегдана край чешмата" ще събере на 24 август танцови състави и индивидуални изпълнители от страната и от съседна Румъния. С подобни прояви се цели да се популяризира фолклорът, обясни за Радио ВИДИН Валери Тодоров, организатор и хореограф на..

обновено на 24.08.24 в 07:52

Отворете очите и сърцата си за "Повелителката на книгите"

Какво ще кажете да си починем малко от трилърите и драматичните любовни романи, наложили се като традиционни за лятото, и да отворим един роман за книгите? По-конкретно, да отворим очите и сърцата си за „Повелителката на книгите“ – роман на американската писателка Карън Хокинс . „Повелителката на книгите“ е от историите, които сякаш..

публикувано на 23.08.24 в 17:25

Продължава фестивалът "Ослен фест - селски Ренесанс" (галерия)

Врачанското село Ослен Криводол е домакин на фестивала "Ослен Фест - селски Ренесанс" . Форумът започна вчера, 22 август, и ще продължи до 25 август. Това е третото издание на фестивала, разказа инициаторът на проявата Невена Йовчева : "Изпълнено е с деца, с творчески ателиета. Започнахме сутринта с разведряване, с музикални изпълнения на..

публикувано на 23.08.24 в 16:36

Бойко Николов изненадва с летен дебют на песента "Видин ми е L.A."

Днес ви срещам с видинчанина Бойко Николов . Още като малък той открива любовта си към R&B музиката, която го вдъхновява да започне да рапира. Макар и този негов талант да остава скрит дори за най-близките му хора, музиката винаги е била част от вътрешния му свят. След години на съзряване и личностно израстване Бойко решава, че е време да сподели..

публикувано на 23.08.24 в 14:00

Враца казва: "Buongiorno!"

"Buongiorno, Враца!" - казваме на всички, които са предвидили в рамките на утрешния ден да се потопят в италианската култура под Околчица. Интересни занимания, любопитни срещи, освежаващи напитки и разбира се автентични вкусове от традиционната за Италия кухня - това са само част от нещата, до които може да се докоснете по време на близо..

публикувано на 23.08.24 в 09:30

Юли е вторият най-топъл в метеорологичната история на страната ни

Въпреки горещините юли не можа да подобри миналогодишното постижение. Месецът няма да се открои с много високи температури, но се откроява с това, че имахме продължителни горещи вълни.  "Юли тази година се представи общо взето в целия свят в една светлина- горещина, горещина, горещина. Но въпреки горещините юли не можа да подобри..

публикувано на 22.08.24 в 16:15

Кръстиха новоизлюпените черни лешоядчета

Три са излюпените черни лешоядчета тази година в Природен парк "Врачански Балкан". Те получиха своите имена. Малките карталчета бяха маркирани от експерти с предаватели.  "Тази година във "Врачански Балкан" се излюпиха три малки черни лешоядчета. Казвам "Врачански Балкан" като целевата територията на проекта, а иначе едното малко е в Западна..

публикувано на 22.08.24 в 16:05