Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блок "Кокиче" "цъфна" сред боклуци и занемарена градинка

6
Снимка: Радио Видин

В края на зимата пространството около известния във Видин жилищен блок "Кокиче" стана повод за възмущение сред жителите на града. Отпадъци, изкоренени дънери, счупени оградни елементи на зелената площ в предблоковото пространство са част от проблемите, които правят впечатление още на пръв поглед. Живущи в блока обясниха, че проблемите с поддържането на района не са отсега, а от години сигнализират за мръсотията и като цяло за лошото състояние на градската среда. 

"Да дойдат да почистят, нали за това ни взимат пари. Казал съм на работниците, това им е задължение, нали...
Тук живея, това си е отдавна, особено отзад зад блока. Чистят, когато се сетят. Като ги питаме, пращат ни на центъра, а тук ние - кучета, боклуци, ужас...
Зле е положението. Недовършена работа. Трябва да се асфалтира, да се изчисти, да се озелени..
Вълнувам се, защото тези дънери от две години стоят тук и никой не обръща внимание. Ето и чистотата, чистотата си зависи от нас, но това да се махне оттук...
Хората свикнаха с тази мизерия и нямат надежда, че ще се промени. Това е от година, най-малко..."
Трябва да се поизчисти. Този дънер стои от година, тополи бяха. Има малко работа, няма да коства много..."



След като се обърнахме към Община Видин, директорът на Общинското предприятие по чистотата Емилян Евтимов лично направи проверка на място и се ангажира проблемите да бъдат решени. По думите му част от пространството пред блок "Кокиче" е предвидено за обновяване в рамките на проекта за ремонт на бул. "Панония". Останалата част до юни-юли ще бъде обновена със средства на предприятието.

"Част от тази зелена площ попада в ремонта, а останалата част Общината ще си я направи. Но аз като директор на това предприятие мога да кажа, че ние ще си го направим със собствени средства и със собствената строителна бригада ще го отремонтираме - первази и т.н. Разпоредил съм да изпратят хора и да изчистят най-основно и всички счупени камъни, первази плочки и другите неща да ги приберат. В най-кратки срокове ще отидем да извадим дънерите. Там операцията е малко по-сложна, трябва да ги извадим, да ги повдигнем с кран, за да не чупим още инфраструктурата."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Наделник" от 20 октомври 2024 година

"Неделник" брой 511 е тук. Какво ви предлагам: Във видинската библиотеката беше представянето на сборника с разкази на Анелия Гешева "Жени без мъже" . Книгата съдържа 24 истории от живота, които не са по действителен случай, но са много реалистични. Представянето събра много хора почитатели на добрата книга и на творчеството..

публикувано на 20.10.24 в 13:54

Излекуването на гадаринския бесноват

Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към онези моменти, чрез които ние ставаме не свободни, а роби на страстите, похотите и съблазните. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му дава свобода и радост, както чрез това го предлага като пример на самите нас за сила Божия, промисъл и..

публикувано на 20.10.24 в 08:00

Недостъпната среда е основен проблем за незрящите хора

На 15 октомври отбелязахме Международния ден на белия бастун - символ на независимостта на хората със зрителни увреждания, а през целия месец обръщаме внимание на техните права и нуждите. За хората с нарушено зрение всеки ден е борба, обяснява председателят на Районната организация към Съюза на слепите в Монтана Ива Петкова. "Те се..

публикувано на 18.10.24 в 16:56

Поредица от събития в подкрепа на 9-месечния Божидар организират в Бяла Слатина

В Бяла Слатина организират поредица от инициативи в подкрепа на 9-месечния Божидар, който страда от рядко генетично заболяване. В читалище "Развитие-1892" е уредена благотворителна изложба базар. Събраните средства ще са за лечение на момчето, каза секретарят на читалището Светлина Берова. "До 10-ти ноември сме подели доста неща в..

публикувано на 18.10.24 в 15:53

Повече от 2000 ученици от първи до четвърти и осми клас във Видинско с еднократна помощ

Повече от 2000 ученици от първи до четвърти, както и учениците от осми клас в област Видин, ще получат еднократна помощ в размер на 300 лева.  Тя ще бъде изплатена на два транша.  Крайният срок за подаване на заявленията-декларации приключи на 15 октомври, каза за Радио Видин директорът  на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Видин,..

публикувано на 18.10.24 в 14:23

Младите са надеждата за новото начало на Мърчево

Село Мърчево е сравнително голямо село в Северозападна България .  Намира се в община Бойчиновци, област Монтана .  Река Огоста и жп линията София-Видин минават през селото.  Иван Иванов е дългогодишен кмет на селото - от 17 години. Избран е през 2007 година, а в момента тече петият му мандат.  Той обича родното си място, а..

публикувано на 18.10.24 в 13:26

18 октомври - Ден на художника

Днес, 18 октомври, художниците честват своя професионален празник. Той се отбелязва в деня на Свети апостол Лука, който се счита за пръв християнски иконописец.  Свещеното Предание говори, че той нарисувал две икони - на св. Дева Мария с Божествения младенец на ръце и на светите апостоли Петър и Павел. По този начин той сложил началото на..

публикувано на 18.10.24 в 12:51