Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Мездра) затвърди добрата си форма

Силните игри на Локомотив (Мездра) продължиха и през уикенда. 

11тата им победа дойде срещу Вихър (Славяново) в гостуване, спечелено с 1:3. 

Кристиян Димитров откри за мездренчани в 23 мин.с гол с глава, а Митко Русанов изравни в 40-ата минута. 

Последваха силни минути и  пропуски направени от домакините. 

Момчетата на Николай Христозов обаче дочакаха своя момент и Асен Русинов  реализира за 1:2 в 80-ата минута, а  Васил Калоянов в вкара в 90 мин.за крайното 1:3.

Футболистите от Мездра нямат загуба в последните срещи, в които са записали 2 равни и 3 победи.  Отборът е на пета позиция с актив от 36 точки.

На другия полюс продължава пък да е представянето на дублиращия отбор на Ботев (Враца). Той допусна обрат и загуби гостуването на Павликени с 1:2, като това беше 15-о поражение в Северозападната Трета лига за отбора на Ивайло Димитров.

През първото полувреме и двата отбора не създадоха много голови ситуации и резултатът остана 0:0.

В началото на втората част Митко Панов изведе Георги Василев сам срещу вратаря, но напэсателят стреля в стража.

Ботев поведе в 59-ата минута. Емил Панов пусна успореден пас в наказателното поле и Митко Панов реализира за 0:1.

Малко по-късно реферът Владимир Велев даде скандална дузпа, която домакините реализираха за 1:1.

В 76-ата минута футболистите на Павликени поведоха след гол с глава.

В 80-ата минута Митко Панов изведе Робърт Печовики сам срещу вратаря, но стражът отново се справи.

БОТЕВ: Любомир Василев, Емил Панов, Тодор Цонев, Деян Танчев (76 – Мартин Валериев), Пламен Петров, Николай Константинов (70 – Робърт Печовски), Валентин Валентинов, Митко Панов, Николай Стефанов, Георги Василев (70 – Маджин Траоре), Георги Георгиев

Убедителният лидер Локомотив (Горна Оряховица) победи с 1:2 в гостуване на неутрален терен Ювентус заради наказанието на отбора от село Малчика. Така футболистите от Горна Оряховица все още не познават вкуса на поражението този сезон и имат 20 успеха от 21 срещи. 

Янтра (Полски Тръмбеш) и Левски 2007 завършиха 2:2. Срещата между Партизан (Червен бряг) и Академик (Свищов) беше отложена, а днес от 17 часа започва последния двубой от кръга - Севлиево срещу дубъла на Етър (Велико Търново).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Берковският клуб "Върколак" - шампион по ММА

На 27-28 септември,  в град Горна Оряховица се проведе Държавен личен шампионат по ММА. Участие взеха клубове от цялата страна. При голяма конкуренция отборът на клуб "Върколак" от Берковица спечели 6 медала – 2 златни, два сребърни и два бронзови, и така стана отборен шампион при момчета. Шампиони станаха Вилиян Трифонов Поплалов в категория..

публикувано на 03.10.24 в 17:55

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19

Враца ще е домакин на рали за ентусиасти

Предстои уикенд на високите скорости и адреналина, в който Враца ще бъде домакин на рали за ентусиасти, съобщиха от общинската управа. На 5-и и 6 октомври пътят за Леденика ще се превърне в трасе на високите скорости и адреналина. В спортната проява участие ще вземат над 80 любители. Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още..

публикувано на 03.10.24 в 09:47

Тунгаров тренира на облекчен режим

Антон Тунгаров тренира на облекчен режим. Халфът на "Монтана" получи травма в глезена в последните минути при домакинската победа с 2:0 над "Несебър". След срещата наставникът Танчо Калпаков даде почивка на отбора. Лекарският щаб ще направи всичко, за да възстанови напълно Тунгаров за гостуването в понеделник на дубъла на "Лудогорец" /Разград/.

публикувано на 02.10.24 в 17:11

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35