Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестото издание на турнира „Малки локомотиви“ събра повече от 80 деца

2
Снимка: Община Мездра

За шести път в Мездра се проведе традиционният турнир по мини хандбал за момчета и момичета до 10 г. (М/Ж10) „Малки локомотиви“. Организатор на спортната проява, която е от програмата на 50-ите юбилейни Празници на културата „Мездра-май“, беше Хандбален клуб (ХК) "Локомотив" (Мездра) с финансовата подкрепа на Община Мездра.

Турнирът беше официално открит от инж. Георги Валентинов, председател на ХК Локомотив, съобщиха от Община Мездра. Събитието уважиха проф. д-р Иван Йотов, дългогодишен преподавател (1984-2016 г.) и ръководител на сектор „Хандбал“ (1996-2016 г.) в Национална спортна академия (НСА) „Васил Левски“, бивш треньор на националните отбори по хандбал девойки, младежи, мъже и жени и вицепрезидент на Българската федерация по хандбал, доц. д-р Емил Аврамов, настоящ ръководител на сектор „Хандбал“ в НСА, инж. Светлана Мицева, секретар на Община Мездра и Мариела Горанова, директор на СУ „Иван Вазов“ - Мездра.

В тазгодишното издание на турнира взеха участие повече от 80 подрастващи хандбалисти от шест хандбални клуба от Северозападна, Централна Северна, Западна и Югозападна България. В атрактивната надпревара демонстрираха своите хандбални умения три клубни формации на домакините от ХК Локомотив - момчета до 10 г., момчета до 9 г. и момичета 9-10 г., и по една клубна формация на ХК Осъм (Ловеч), ХК Спортист Кремиковци 2018 (София), НСА (София), ХК Сливница (Сливница) и ХК Интер (Благоевград).

Съгласно регламента на турнира, осемте клубни формации бяха разделени в две групи, в които изиграха помежду си общо 12 срещи по системата „всеки срещу всеки“. Съобразно възрастовите особености на подрастващите хандбалисти, в тези двубои присъстваше състезателният елемент на играта, но нямаше победители и победени, респективно - крайно отборно класиране.

Съдии на срещите бяха бившите възпитаници на ХК Локомотив Милен Валентинов и Деян Дачев, а технически секретари - Евгени Йоловски и Христо Иванов.

Всички клубни формации получиха купи, а всички състезатели - медали и тениски с логото на турнира.

Хандбалният турнир „Малки локомотиви“ се организира от ХК Локомотив (Мездра) от 2017 г. насам. Първоначално той е за юноши и е с международно участие.  От миналата година турнирът е за момчета и момичета до 10 г. (М/Ж10).


По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Берковският клуб "Върколак" - шампион по ММА

На 27-28 септември,  в град Горна Оряховица се проведе Държавен личен шампионат по ММА. Участие взеха клубове от цялата страна. При голяма конкуренция отборът на клуб "Върколак" от Берковица спечели 6 медала – 2 златни, два сребърни и два бронзови, и така стана отборен шампион при момчета. Шампиони станаха Вилиян Трифонов Поплалов в категория..

публикувано на 03.10.24 в 17:55

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19

Враца ще е домакин на рали за ентусиасти

Предстои уикенд на високите скорости и адреналина, в който Враца ще бъде домакин на рали за ентусиасти, съобщиха от общинската управа. На 5-и и 6 октомври пътят за Леденика ще се превърне в трасе на високите скорости и адреналина. В спортната проява участие ще вземат над 80 любители. Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още..

публикувано на 03.10.24 в 09:47

Тунгаров тренира на облекчен режим

Антон Тунгаров тренира на облекчен режим. Халфът на "Монтана" получи травма в глезена в последните минути при домакинската победа с 2:0 над "Несебър". След срещата наставникът Танчо Калпаков даде почивка на отбора. Лекарският щаб ще направи всичко, за да възстанови напълно Тунгаров за гостуването в понеделник на дубъла на "Лудогорец" /Разград/.

публикувано на 02.10.24 в 17:11

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35