Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Снимка: Радио ВИДИН


Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство, което го лишава и от евентуален златен медал. 

"В Плевен беше състезанието и излязох срещу едно момче от на Пулев клуба. Първа среща беше, победих го с два нокдауна, но за жалост ми нанесе удар с глава, което се случва, разбира се, не казвам, че е нарочно. При което ми отвори една травмичка и не ми позволиха да продължа натам и си тръгнах с бронз, въпреки че целта ми беше златото и знаех, че ще стигна до там и ще го взема, но за жалост съдбата по някой път е непредвидима. На състезанието отидохме аз и едно друго момче, Момчил. Той се пусна в тежка категория, но изтегли да го кажем лош жребий и се падна срещу шампиона, който стана на самото състезание. Направи доста добра среща, доста оспорвана, биха се доста добре, но падна по точки от едно момче от ЦСКА... Боксът, който ние тренираме, който аз тренирам, моите момчета, е съвсем различен от познатия бокс. Той е малко по-различен от типичния руски бокс. Аз тренирам по този начин и тренирам моите момчета да са не толкова точкари, колкото да търсят нокаута. Това си е един вид американски бокс..."

В Боксов клуб Видин - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) тренират близо 20 души на всякаква възраст. Заниманията се провеждат в Спортната зала всеки делничен ден. От 16:00 до 18:00 часа тренировката е съпроводена от Ромео Михайлов, а от 18:00 до 19:30 ч. - от Анатоли Витков. 

Повече за тренировките в клуба и за успеха на Ромео Любомиров може да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Азербайджанец победи врачанин на световното по борба в Аман

Врачанинът Калоян Иванов не успя да стигне до бронзовия медал на световното първенство по класическа борба за кадети в йорданската столица Аман.  Петият от европейското първенство отстъпи с 0:9 точки от Амрах Амрахов /Азербайджан/, което сложи край на мечтите му за отличие от шампионата на планетата. Сънародникът му Динко Нейков обаче стигна до..

публикувано на 21.08.24 в 09:43

Млади футболни таланти от Враца са трети на турнир в Перник

Футболистите на "Ботев" Враца, родени през 2015 и 2016 година, се включиха успешно в турнира Перник къп. Надпреварата се проведе преди дни в миньорския град. Отборът беше воден от старши-треньора Радослав Георгиев и директора на детско-юношеската школа Ивайло Георгиев. В спортно-техническия щаб попадна и Митко Панов – възпитаникът на врачанската..

публикувано на 21.08.24 в 08:00

"Ботев" (Враца) с първа победа за сезона в Първа лига

Врачанският "Ботев" си припомни вкуса на успехите, след като записа първа шампионатна победа в Първа футболна лига. След 4 поредни загуби тимът на Тодор Янчев победи с 2:0 новака в елита "Септември". Домакините откриха резултата в 35-та мин. от дузпа. Наказателният удар беше отсъден заради игра с ръка на Мартин Христов в наказателното поле. Главният..

публикувано на 20.08.24 в 12:25

Състезание по делтапланеризъм се провежда в Северозапада

През тази седмица - от понеделник до неделя в Северозапада се провежда международното състезание по делтапланеризъм „Околчица оупън“ . Това е и единственото национално състезание за България по този атрактивен и опасен спорт. Надпреварата е традиционна за Враца и се организира за шеста поредна година. Състезанието се провежда от две..

публикувано на 20.08.24 в 09:40

Млад борец от Враца с шанс за бронз от световно първенство

Борец от Враца е на крачка от медал на световното първенство по борба в столицата на Йордания – Аман. Петият от европейското първенство при кадетите тази година Калоян Иванов загуби на старта от иранеца Армин Самсипурхаджи, който е №1 на Азия, с 0:9 точки при 48-килограмовите класици. Но съперникът му стигна финала, като това издърпа врачанина до..

публикувано на 20.08.24 в 09:00

"Ботев" ще бъде домакин на "Септември"

"Ботев" (Враца) приема "Септември" днес в мач от 5-ия кръг на Първа футболна лига.   Двата тима още не са записали точки в новата кампания. Гостите не са и вкарвали гол, а са получили 4 попадения в първите си 3 срещи от началото на първенството. Домакините са още по-зле в представянето си – в 4 мача те са реализирали 3 попадения, но са инкасирали цели..

публикувано на 19.08.24 в 13:52

Престижни резултати за отбори от школата на "Локомотив" Мездра

В Детско-юношеската школа на ОФК "Локомотив" /Мездра/ вече се работи на пълни обороти. През седмицата две от формациите, водени от Стоян Стоянов, играха престижни контроли с връстниците си от школата на ПФК "Монтана" и постигнаха престижна победа и равенство. Децата, родени през 2010 година, спечелиха в интересен мач след обрат и победа с 4:2...

публикувано на 18.08.24 в 16:35