Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПАГ "Никола Йонков Вапцаров" в Бяла Слатина е с обновена сграда

9
Снимка: Личен архив

Професионална агротехническа гимназия "Никола Йонков Вапцаров" в Бяла Слатина приключи важен ремонт на първия и втория етаж на училището, който придава на сградата съвременна визия. С официално откриване завърши първият етап от ремонтните дейности. 

Ремонтът се осъществява по проект "Обичам моето училище". Крайният етап на обновяването е слагане на красиви тапети със специална тематика, а общата стойност на ремонтните дейности е над 1 500 000 лева,  казва Петко Петков, заместник-директор по учебно-производствена дейност:



"Ние работим по проект "Обичам моето училище" заедно с фондация. От фондацията ни дават ноу-хау и крайният резултат е лепенето на фототапети, които са всъщност специализирани картини. Ние работим по този проект от година, към него има и по-малки проекти... Идеята е да се ремонтира само една стена, но ние го надградихме и ремонтирахме цялото училище, заменихме белите дъски с интерактивни дисплеи, големи и хубави, за да могат колегите да работят на тях. Сменихме всичките мебели в класните стаи, те са създадени специално за нас в Турция. Чиновете са ни брандирани с името на училището и това ги прави уникални... Направен ни е интериорен дизайн на цялото училище, столовете са ни специални, ученически, бюрата и столовете на учителите са заменени. Направихме много промени, догодина ще обновим третия етаж. Идеята е да го направим с модерна визия. Имаме мини проекти - "Засади дръвче", засадени са 400 дръвчета, "Децата и цветята", направихме  благотворителни базари, с които събирахме средства за болни деца. От 3 години в училището работи и стем център..."

Ремонтът е двустранен, от една страна училището участва със собствени средства в размер на  200 000 лева, а от друга - по проект "Обичам моето училище" се предлага безплатен интериорен дизайн и безплатни тапети. 

Общо 376 са учениците, които учат в гимназията. Към момента всички специалности и паралелки са на 100% запълнени. 

Повече - в прикачения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Отворете очите и сърцата си за "Повелителката на книгите"

Какво ще кажете да си починем малко от трилърите и драматичните любовни романи, наложили се като традиционни за лятото, и да отворим един роман за книгите? По-конкретно, да отворим очите и сърцата си за „Повелителката на книгите“ – роман на американската писателка Карън Хокинс . „Повелителката на книгите“ е от историите, които сякаш..

публикувано на 23.08.24 в 17:25

Продължава фестивалът "Ослен фест - селски Ренесанс" (галерия)

Врачанското село Ослен Криводол е домакин на фестивала "Ослен Фест - селски Ренесанс" . Форумът започна вчера, 22 август, и ще продължи до 25 август. Това е третото издание на фестивала, разказа инициаторът на проявата Невена Йовчева : "Изпълнено е с деца, с творчески ателиета. Започнахме сутринта с разведряване, с музикални изпълнения на..

публикувано на 23.08.24 в 16:36

Бойко Николов изненадва с летен дебют на песента "Видин ми е L.A."

Днес ви срещам с видинчанина Бойко Николов . Още като малък той открива любовта си към R&B музиката, която го вдъхновява да започне да рапира. Макар и този негов талант да остава скрит дори за най-близките му хора, музиката винаги е била част от вътрешния му свят. След години на съзряване и личностно израстване Бойко решава, че е време да сподели..

публикувано на 23.08.24 в 14:00

Враца казва: "Buongiorno!"

"Buongiorno, Враца!" - казваме на всички, които са предвидили в рамките на утрешния ден да се потопят в италианската култура под Околчица. Интересни занимания, любопитни срещи, освежаващи напитки и разбира се автентични вкусове от традиционната за Италия кухня - това са само част от нещата, до които може да се докоснете по време на близо..

публикувано на 23.08.24 в 09:30

Юли е вторият най-топъл в метеорологичната история на страната ни

Въпреки горещините юли не можа да подобри миналогодишното постижение. Месецът няма да се открои с много високи температури, но се откроява с това, че имахме продължителни горещи вълни.  "Юли тази година се представи общо взето в целия свят в една светлина- горещина, горещина, горещина. Но въпреки горещините юли не можа да подобри..

публикувано на 22.08.24 в 16:15

Кръстиха новоизлюпените черни лешоядчета

Три са излюпените черни лешоядчета тази година в Природен парк "Врачански Балкан". Те получиха своите имена. Малките карталчета бяха маркирани от експерти с предаватели.  "Тази година във "Врачански Балкан" се излюпиха три малки черни лешоядчета. Казвам "Врачански Балкан" като целевата територията на проекта, а иначе едното малко е в Западна..

публикувано на 22.08.24 в 16:05

Ще се намери ли решение на проблема с прегледите на автомобилите?

Месец след промените при годишните технически прегледи проблемите и неяснотите продължават. Още в началото, след като заработи новата електронна система, която свързва дигитално пунктовете с Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация” стана ясно, че някои от автомобилите с бензинови двигатели не могат да покрият екологичните критерии...

публикувано на 22.08.24 в 14:00