Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата даде 7 имота на Враца за индустриален парк

Община Враца
Снимка: Ива Антонова

Правителството прехвърли със свое решение на Община Враца собствеността върху имоти - частна държавна собственост за изграждане на индустриален парк. Те се намират в града под Околчица и представляват седем терена с обща площ 336 238 кв. м и сгради в два от тях. Имотите представляват изоставена територия, а сградите са полуразрушени и подлежат на събаряне.


Реализирането на проекта за индустриален парк ще допринесе за икономическото развитие на района. Ще бъдат създадени нови работни места, ще се подобрят инфраструктурата и бизнес климатът, ще се увеличи размерът на събираните местни данъци и такси, което има пряко отношение към изпълнението на конкретни общински политики - икономика и общинска собственост и регионално/местно развитие, се посочва в мотивите на Министерския съвет за предоставяне на държавните имоти на Община Враца.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С маскен бал завърши Лятната детска школа в Ослен Криводол

С маскен бал завърши поредното шарено, пъстро и забавно лято за децата от мездренското село Ослен Криводол. Инициативата  "Лятна школа за деца"  на Народно читалище "Развитие 2022", която се провежда за трета поредна година включваше игри, екскурзии, лятно кино, творчески работилнички, спортни състезания, кулинарни изкушения, народни песни и танци...

публикувано на 30.08.24 в 16:10

Спортен празник ще се проведе в Монтана

Спортен празник за деца и родители под наслов "Забавления без устройства" организират в Монтана от Клуба за двигателна култура "Active Kids" със съдействието на Младежкия център в града. Събитието има за цел да откъсне децата от технологиите и да им предостави възможности за различни забавления сред природата, обясни Сергей Георгиев , един от..

публикувано на 30.08.24 в 15:56

Общинският съвет в Мездра прие отчета на бюджета на Общината за 2023 г.

Общинският съвет (ОбС) прие годишния отчет за касовото изпълнение на бюджета на Община Мездра за 2023 г. и отчета на сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) и от други международни програми, съобщават от общинската администрация. Решението беше взето на августовската сесия на местния парламент. С решението бяха приети: • Уточнен годишен план..

публикувано на 30.08.24 в 15:28

Населени места във Видинско са без вода заради аварии

Спряно е водоподаването в населени места от Видинска област заради отстраняване на аварии, става ясно от съобщение на ВиК дружеството. Без вода заради повреда на главен водопровод са селата Кутово, Антимово, Кошава, Сланотрън, Покрайна и Гомотарци. Водоподаването ще бъде възстановено в 22:00 часа, посочват от ВиК.  Село Плакудер също ще бъде без вода..

публикувано на 30.08.24 в 14:19

Френски театър изнася спектакъл в Мездра

Театралната постановка „Исмаел в Париж“ на френския Пътуващ театър „Бабел“ ще бъде представена в Мездра днес, 30 август. Идеята за гостуването на постановката е на Йоана Константинова , която е учител и координатор. Спектакълът включва няколко думи на френски и няколко от страната-домакин, но като цяло е жестомимичен, информира Константинова :..

публикувано на 30.08.24 в 12:00

Враца ще почете гръцката култура

Гръцка култура, музика и кулинарни изкушения очакват жителите и гостите на Враца по време на събитието "Калимера, Враца" . Подготовката по организацията тече, а датата за инициативата ще бъде през септември, обясни в аванс Радосвета Крумова , главен експерт към отдел "Култура" в Община Враца: "Следващия месец ще правим месец на гръцката култура...

публикувано на 30.08.24 в 11:33

Прекратиха предсрочно за втори път пълномощията на кмета на село Крета

С решение от 29 август Общинска избирателна комисия (ОИК) - Мездра прекрати предсрочно пълномощията на кмета на кметство Крета Васил Дацов , съобщават от Общината.  Причината е, чев едномесечен срок от полагането на клетва като кмет на Крета Дацов не е предприел необходимите действия за прекратяване на търговската си дейност и/или за освобождаването..

публикувано на 30.08.24 в 11:18