Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоана Георгиева е на полуфинал в Париж!

Йоана Георгиева заслужи място на полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на при дебюта си на Олимпийски игри. В първата четвъртфинална серия видинчанката завърши на трето място с време 1:51.74 м. До средата на дистанцията Йоана се движеше пета, но след това увеличи скоростта и се пребори за третата позиция в гонката. Това бе напълно достатъчно за място сред петте полуфиналистки от тази серия. В събота, 10 август, възпитаничката на треньора Цветан Иванов ще гребе за място сред 8-те най-бързи каякарки на Олимпиадата във Франция, каквато е голямата цел пред Георгиева. Йоана е в трета полуфинална серия, която трябва да започне в 11.50 часа българско време.

Световната вицешампионка за девойки до 23 години от първенството в Италия през 2023 година е сред най-младите състезателки на гребния канал край Париж. Подготовката ѝ за Олимпиадата бе нарушена заради временно спиране на състезателните права от Международната агенция за допинг тестване (ИТА) поради пропусната допинг проверка на 15 декември миналата година, но наказанието беше обжалвано пред Спортния арбитражен съд и санкцията беше отменена в навечерието на игрите. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" победи "Янтра" с гол на Русинов

"Монтана" взе три точки от "Янтра" /Габрово/. На стадион „Огоста" момчетата на треньора Танчо Калпаков взеха победа с минималното 1:0 в среща от 14-я кръг на Втора лига. В мача липсваха чистите положения и пред двете врати. Първата възможност се откри пред гостите.  В 28-та минута Мартин Тошев бе изведен от дясно, но бе над напречната греда на вратата..

публикувано на 23.10.24 в 17:49

Станимир Тренчев свири ЦСКА-"Ботев"

Станимир Тренчев получи наряд да ръководи следващия мач на ФК "Ботев".  Врачани гостуват в 13-ия кръг от Първа футболна лига на ЦСКА-София, като двубоят е в четвъртък (24 октомври) от 17:30 часа. Негови помощници край тъча ще бъдат Георги Тодоров и Димитър Русев, а четвърти съдия е Венцислав Митрев. За спорните моменти и ВАР отговарят..

публикувано на 23.10.24 в 10:44

"Локомотив" (Мездра) продължава с много участия

Поради участието си и в трите турнира "Локомотив" (Мездра) продължава сгъстения цикъл от срещи от сряда до събота.   Днес за Аматьорската купа „железничарите” гостуват от 16.00 часа в Бутан на едноименния тим. Домакините се състезават в „А” Окръжна група – Враца и в момента са 4-ти във временното класиране. Следващата седмица момчетата на..

публикувано на 23.10.24 в 10:05

"Монтана" приема "Партизан"

Баскетболистките на "Монтана" приемат утре сръбския "Партизан" (Белград) в среща от 4-ия кръг на Адриатическата лига при жените. Двата отбора влизат в мача с по една победа и две загуби. За момичетата на треньора Преслав Пешев това е втора среща у дома, като в първата биха хърватския "Задар". "Готови сме за мача. Само г ардът Ралица..

публикувано на 22.10.24 в 16:54

Назначиха съдиите на мача "Монтана" – "Янтра"

Кристиян Тодоров ще бъде главен съдия на мача "Монтана" – "Янтра" (Габрово)  от 14-ия кръг на Втора лига. Негови помощници ще са Димо Вълчев и Мирослав Симеонов. Резервен арбитър е Иван Христов. Съдиите ще оценява Иво Боев.  Срещата е утре, 23 октомври, от 14:45 минути, на стадион "Огоста". С нея се слага началото на мачовете от 14-ия кръг...

публикувано на 22.10.24 в 16:46

Успешен старт на юношите на "Локомотив"

Формацията  на родените през 2010/2011 година от ДЮШ на "Локомотив"/Мездра/ с треньор Стоян Стоянов стартира мощно сезона. След разгрома на "Бдин"/Видин/ със 7:1 малките "железничарчета" оглавяват еднолично Междуобластната група с 15 точки и голова разлика 35:3. След тях се нареждат отбори като "Бдин", "Ботев"/Враца/, "Прециз"/Монтана/ и др.

публикувано на 22.10.24 в 14:52

Куп отличия за млади футболисти от Враца

Формации на врачанския "Ботев" спечелиха две трети и едно първо място във футболен турнир за подрастващи таланти, който се проведе през почивните дни в Панагюрище. Възпитаниците на Радослав Георгиев спечелиха надпреварата при родените през 2016-а, а вторият отбор от града под Околчица се нареди на шесто място в същата възраст. С трети места се..

публикувано на 21.10.24 в 13:00