Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраниха аварията, оставила Лом близо денонощие без вода

Снимка: Радио ВИДИН

Отстраниха аварията, оставила Лом и села без вода близо 24 часа. До късно снощи екипи са работили на терен.

Повреда в напорния водопровод при село Добри дол остави без вода над 20 000 души. След спешна среща на кмета на Лом Цветан Петров и управителя на ВиК Монтана инж. Валери Иванов бяха предприети мерки. До късно снощи екипи отстраняваха аварията.

Заварена е спукана тръба неръждавейка, която минава при река Скомля. Днес вода вече има в ниската част на град Лом, а в следващите часове ще достигне и до високите части. Водопроводът от Добри дол захранва с питейна вода жителите на град Лом и кварталите "Момин брод" и "Младеново" и селата Добри дол, Сливата и Замфир.


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 23 октомври 2024 година

Избрани са изпълнителите на  аварийното укрепване  на западния бастион в крепостта "Баба Вида" във Видин. Предстои откриването на строителна площадка. Преди началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев, обяви, че е крайно време сериалът „Игра на избори“, който тече вече няколко години, да приключи.  Той коментира, че в..

публикувано на 23.10.24 в 18:00

Популярен млад писател гостува в Мездра

Читателски клуб „Book Hub“ и Народно читалище „Просвета-1925“ в Мездра организират среща с писателя Васил Попов. Той е автор на разкази и романи, базирани на народните митове и легенди. През годините творбите му са отличавани в редица литературни конкурси като „Таласъмия“ на клуб Уибробия, литературния конкурс на списание ShadowDance и..

публикувано на 23.10.24 в 16:29

Тече ремонт на път в община Георги Дамяново

Ремонтират общински път в Георги Дамяново с близо 2 800 000 лева европейски пари. Отсечката е с дължина от 2.4 километра и до сега не е била рехабилитирана. Започна ремонт на отсечката от разклона на Попов мост до село Главановци . Общинският път е с дължина от 2 км и 400 метра.  „До сега пътят е само кърпен“, каза кметът на община..

публикувано на 23.10.24 в 15:41

Помощник-фармацевти от Северозапада са в стачна готовност

Помощник-фармацевти от Северозападна България са готови да протестират, ако не бъде променен Законът за лекарствата и хуманната медицина, за да могат да работят пълноценно. Към момента те нямат право да продават медикаменти без надзора на магистър-фармацевт. Според помощник-фармацевтите законът им налага ограничения и така те не могат да..

публикувано на 23.10.24 в 15:28

Младежи учиха второкласници на програмиране в Мездра

Един по-различен час в Седмицата на програмирането с ученици от 2-ри и 12-и клас на СУ ”Иван Вазов” в Мездра . Учебният час, с преподавател Цветелина Стоянова, се осъществи със средствата на информационните технологии и беше на тема: "Магията на програмирането". Второкласниците се запознаха с програми и игри, създадени от по-големите ученици. За..

публикувано на 23.10.24 в 14:00

Двама души са задържани за наркоразпространение до училища във Видин

38-годишен мъж и 34-годишна жена са задържани при предприети полицейски действия срещу уличното наркоразпространение в районите на училищата във Видин , съобщават от Областната дирекция на МВР.  Криминалисти са претърсили два адреса в града вчера, 22 октомври. В обитавано от мъжа жилище са открили и иззели 42 грама амфетамин и 1 грам сух..

публикувано на 23.10.24 в 10:43

Напредва процедурата за укрепването на крепостта "Баба Вида" във Видин

Избрани са изпълнителите на аварийното укрепване на западния бастион в крепостта "Баба Вида" във Видин . Предстои откриването на строителна площадка, каза началникът на отдел "Устройство на територията“ в Общината Румен Лилов : "Аварийният ремонт за 218 000 лева, избрали сме изпълнител, избрали сме надзор, обаче трябва Министерството на..

публикувано на 23.10.24 в 09:50