Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба "Акварели от Горни Лом" показва красотата на Балкана

Изложба "Акварели от Горни Лом" ще бъде открита утре, 10 август, в къщата музей "Попови" във видинското село Горни Лом. Експозицията ще бъде дарена на музея от нейния автор Георги Терзиев. Посланието ми е да запазим българското, казва художникът:

"Вдъхновението идва от плевните, схлупените къщурки, съчетание между новост, старинност, извисяващите се върхове. Стара планина е магия, която на малка площ, за разлика от Родопите, има много неща. Тук има съчетание между много компоненти. Затова Балкана за мене има една много по-голяма магия."

Откриването на изложбата ще бъде от 10:00 часа. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Опасни ли са вратовръзките в училищните униформи?

Ученическите униформи, които се проектират и изработват по поръчка на училищата, също трябва да отговарят на изискванията за безопасност. Това съобщиха от онлайн платформата “Ние, потребителите” по повод постъпили запитвания на родители във връзка с дизайна и елементи на училищни костюми. Едно от запитванията касае допустими ли са вратовръзки, като част..

публикувано на 10.09.24 в 10:00

Продават шест общински жилища във Враца

Отложиха за следващото заседание разглеждането на предложението за продажба на 6 общински жилища във Враца. Казусът ще бъде гледан на 24 септември. Припомняме, че докладната включваше продажбата на едностаен апартамент, чиято цена е 24 190 лв., а данъчната му оценка е близо 7 000 лв. Наемателят му е бил настанен в него не както е по закон преди 5 и..

публикувано на 10.09.24 в 08:22

Групата за стари градски песни "Мездрея" отново на върха

Поредното си силно представяне направи Групата за стари градски песни "Мездрея" при Народно читалище ”Просвета 1925” в гр. Мездра. Певците се отличиха на XVII Международен фестивал на шлагерната песен "Пей сърце", който се проведе в град Кюстендил.  Две първи места завоюваха солистите Валентин Вълчев и Радко Антонов и първо място за група "Мездрея"...

публикувано на 10.09.24 в 07:51

Снимката на 9 септември 2024 година

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Видин се включва в Седмицата на пожарната безопасност с разнообразни  прояви .  Програмата започна с поднасяне на венец и цветя на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши лейтенант Огнян Борисов.  Министър-председателят Димитър Главчев..

публикувано на 09.09.24 в 18:05

Прокуратурата води разследване за побой на 88-годишна жена от село Сумер

Под ръководството на Районна прокуратура - Монтана се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на възрастна жена. Пострадалата, на 88 години, е настанена в тежко състояние  в хирургично отделение на МБАЛ „Стамен Илиев“ в града.    Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващия..

публикувано на 09.09.24 в 17:05

Върбешница се включва в инициативата „Да изчистим България заедно”

Кметството и Народно читалище “Пробуда -1928“  в мездренското село Върбешниц а  ще се включат в инициативата „Да изчистим България заедно” . Предстоящото дванадесето издание на проявата ще бъде под надслов „Да преобърнем играта“ и ще се проведе на 14 септември, събота. Всички желаещи могат да се включат в почистването и облагородяването на..

публикувано на 09.09.24 в 16:25

Правителството обсъжда възможността държавата да поеме управлението на буферните паркинги по границите

Министър-председателят Димитър Главчев създаде работна група със задачата да предложи трайно решение на проблема с буферните паркинги за тежкотоварни автомобили по граничните контролно-пропускателни пунктове, съобщават от Правителствената информационна служба. Целта е да бъдат предприети и спешни мерки за облекчаване на трафика, максимално да се намали..

публикувано на 09.09.24 в 16:00