Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не затварят базата на "Ел Би" във Видин

2
Снимка: Радио Видин

Не се предвижда затваряне на производствената база на  "Ел Би Булгарикум" във Видин, това заявиха в официална позиция от Ръководството на държавната млекопреработвателна компания. Позицията бе оповестена след провелото се днес извънредно заседание на Общинския съвет във Видин, на което съветниците приеха декларация за запазване дейността на научно-изследователската и производствена дейност на държавното млекопреработвателно предприятие  в града.


В писмената позиция от дружеството посочват, че желаят да изяснят излезлите спекулативни твърдения и заявяват, че:

"-  Категорично не се предвижда затваряне на производствената база на компанията в гр. Видин! Никога не е съществувала подобна идея!

-  Не се предвижда изграждане на нова производствена база на компанията!

-  Бизнес планът на "Ел Би Булгарикум" не е променян и предприятието продължава да работи по него!

-  Вече са предприети действия, касаещи единствено и само ремонт и модернизация на производствената база в гр. Видин, където не са извършвани ремонтни дейности и подмяна на производственото оборудване от години!

-  Заплатите на работещите в производствената база в гр. Видин и в Центъра за научноизследователска и развойна дейност бяха вдигнати с 10% със задна дата от 1 май 2024 година. През септември предстоят разговори за ново повишение на възнагражденията с до 20 процента!"


В Позицията  се припомня също, че  преди седмица министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов подчерта в Народното събрание в отговор на депутатски въпрос, че се работи приоритетно за модернизиране и обновяване на производствената база на "Ел Би Булгарикум" ЕАД във Видин.


Министърът на икономиката бе категоричен, че още през тази есен започват и поетапни ремонти дейности, както и плавна подмяна на нова производствена техника в база Видин, се казва още в позицията на ръководството на компанията..


По публикацията работи: Теодора Йорданова-Спасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Главен инспектор Владимир Герасимов, началник на сектор

"Пътна полиция" във Видин засилва контрола заради предстоящата учебна година

"Пътна полиция" - Видин предприема превантивни мерки в рамките на традиционната акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя" . Акцията се провежда през септември и октомври, съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Владимир Герасимов : "По време на първия учебен ден ще има засилено полицейско присъствие в районите..

публикувано на 12.09.24 в 14:57

Продължава жътвата на пролетници в община Мездра

По данни на Общинска служба „Земеделие” - Мездра комбайните прибират реколтата от пролетници. 18850 дка са засети с царевица и 9537 дка - със слънчоглед, но заради сушата стопаните очакват ниски добиви.  Средно по 486 килограма пшеница от декар са ожънати в общината. С културата бяха засети 19880 дка.  600 кг от декар е средният добив при ечемика, а..

публикувано на 12.09.24 в 14:38

Участници в Детската академия за спорт и превенция в Кула получиха награди

Наградиха участниците от тазгодишното издание на  Детската академия за спорт и превенция в Кула . Тя се организира съвместно от Районното управление на МВР, Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, общинската администрация, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, СУ "Васил Левски"..

публикувано на 12.09.24 в 14:30

Новият сезон на кукления театър в Монтана започва с премиера

Една от най-обичаните приказки на А. С. Пушкин „Рибарят и златната рибка” е най-новото заглавие в афиша на Куклен театър „Патилан” - Монтана, съобщават от културната институция. Премиерните представления ще са на 13 септември, петък, от 18:00 часа и на 14 септември, събота, от 11:00 часа. Автори и режисьори на спектакъла са Христина и Симеон Тодоров...

публикувано на 12.09.24 в 13:00

Инспектори по труда констатираха близо 260 нарушения във Врачанско

Почти 260 нарушения на трудовото законодателство са установили през август от Инспекцията по труда, съобщиха от институцията във Враца. Съставени са били 2 акта, единият от тях е за работа без трудов договор. Точният брой на констатираните и описани нарушения е 259. Общо 62 предприятия са били инспектирани през осмия месец на годината, като..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Партиите и коалициите се споразумяха за ръководството на секционната комисия в Габровница

Представителите на парламентарно представените партии и коалиции се споразумяха за ръководството на секционната избирателна комисия в село Габровница , съобщават от Община Монтана. Днес кметът на Монтана Златко Живков проведе преговори с представители на  коалициите „ГЕРБ – СДС“, „ПП-ДБ“, БСП за България“ и партиите „Възраждане“, ДПС и „Има..

публикувано на 12.09.24 в 11:50

Състави от Кула участваха в международен фолклорен фестивал

Деветото издание на международния фолклорен фестивал „Етно ритми“ 2024 се проведе в  курорта „Златни пясъци“.  Община Кула беше представена от Танцов клуб "Кулчене" , с ръководител Димитър Карчев, а дамите от Народен хор "Кулчанки" , с ръководител Владислав Перов, завладяха публиката. Специалната изненада на Народно читалище "Просвета..

публикувано на 12.09.24 в 11:16