Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киноложка изложба ще се проведе в Мездра

Снимка: Личен архив (МАБОК)

Специализирана киноложка изложба "Българско овчарско куче“ ще се проведе на 20 октомври 2024 г., на стадион "Локомотив“ в гр. Мездра. Организатори на атрактивната проява са Международна асоциация Българско овчарско куче (МАБОК) и Община Мездра. В ринга ще се допускат кучета с и без родословия, каза за радио Видин Мариана Драгоманова, която ще бъде съдия на проявата.


"Киноложката изложба ще бъде открита с конкурс "Дете и куче“. Ще бъдат излъчени призьори в двата пола (мъжки и женски) в групите "Развъдна двойка“ и "Развъдна група“ в следните 10 категории на породата Българско овчарско куче:

• Клас "Бебе“ (Baby) - от 3 до 6месеца,

• Клас "Подрастващи“ (Puppy) - от 6 до 9 месеца,

• Клас "Млади“ (Junior) - от 9 до 14месеца,

•Клас "Междинен“ (Intermedia) - от 14 до 24 месеца,

• Клас "Открит“ (Open) - от 24месеца до 8години,

•Клас "Ветерани“ (Veteran) - над 8 години,

•Клас "Работен“ (Working) - над 15 месеца,

• Клас "Бест Мъжки“,

• Клас "Бест Женски“,

•Клас "Шампион“ (Champion).

Призьорите в отделните групи и класове ще получат купи и медали, осигурени от Община Мездра, както и предметни награди от спонсорите на изложбата." - обясни Мариана Драгоманова. 



Селекционният преглед ще се извърши от 8:30 до 9:30 часа, записването за участие е от 9:30 до 10:30 часа, а началото на изложбата е в 11:00 часа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха ломчанин, нарушил заповед за незабавна защита

Ломски жител, нарушил заповед за незабавна защита, е задържан от служители на РУ Лом, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  66-годишна жена от Лом позвънила на телефон 112, за да съобщи, че 67-годишният мъж, с когото живяла на семейни начала, нарушил заповед за незабавна защита, издадена от Районен съд – град Лом.  За случая незабавно е уведомена..

публикувано на 17.10.24 в 12:15

Монтански криминалисти разкриха незаконна търговия с наркотици

Монтански жител е заловен в момент на продажба на наркотични вещества, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  След получена информация и проведени оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ - Монтана задържали 48-годишен мъж в момент на продажба на наркотични вещества на двама мъже и жена. При извършените процесуално-следствени действия..

публикувано на 17.10.24 в 12:00

Писателката Лилия Старева ще гостува на учениците в Кула

Етнологът и фолклорист Лилия Старева ще представи пред учениците от  СУ "Васил Левски" – Кула в петък от 15 часа, новата си книга „На прага на вълшебната вселена". В изданието деца са илюстрирали български митове и легенди, превеждали са ги на английски език. Срещата ще бъде по проект на фондация „Детето и фолклора", реализиран с..

публикувано на 17.10.24 в 11:30

Предстои ремонт на покрития плувен басейн във Враца

Община Враца е внесла инвестиционно намерение за ремонт на покрития плувен басейн. Документът е входиран в регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите. Намерението на местната управа е да рехабилитира спортния обект, чиято разгъната застроена площ надхвърля 1 500 квадратни метра. Покритият плувен басейн в града е сграда на 2..

публикувано на 17.10.24 в 11:00

Ръст на болните от остри респираторни заболявания регистрираха в Монтана

Ръст на болните от остри респираторни заболявания има в област Монтана. През есенния сезон се наблюдава коктейл от респираторни заболявания, като водещ е COVID-19.  В последната седмица се увеличават лицата, които търсят лекарска помощ. Пред кабинетите е пълно с кашлящи хора. С настъпването на есента се наблюдава и покачване на заболеваемостта, съобщи..

публикувано на 17.10.24 в 09:05

Кът за снимки с есенни мотиви подредиха във Вършец

Идеята е на местния Туристическия информационен център в града на здравето.  На шарени черги са подредени даровете на плодородната българска земята – тикви, картунки, снопове от царевица и пшеничени класове, цветя и ябълки. Тази есенна феерия е аранжирана с вкус, каза Натали Ангелова от Туристическия център "Материалите са освен от нас и от..

публикувано на 17.10.24 в 08:51

Снимката на 16 август 2024 година

На 16-и октомври отбелязваме Световния ден на хляба , а в читалището в село Неговановци, община Ново село  подредиха обредни погачи. Показаха как се приготвят и размениха рецепти.  Пожарна, полиция, спешна медицинска помощ, Българският червен кръст и други служби участваха в Съвместно учение на Единната спасителна система в област Видин...

публикувано на 16.10.24 в 18:05