Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В училището в Георги Дамяново е заловен и 18-годишен с „чай за пушене"

Монтански криминалисти разкриха незаконна търговия с наркотици

Снимка: Радио Видин

Монтански жител е заловен в момент на продажба на наркотични вещества, съобщават от ОД на МВР-Монтана. 

След получена информация и проведени оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ - Монтана задържали 48-годишен мъж в момент на продажба на наркотични вещества на двама мъже и жена.

При извършените процесуално-следствени действия от тримата „купувачи" са иззети 2,36 грама суха зелена тревна маса, реагираща на метамфетамин, т. нар. „чай за пушене". При последвалото претърсване в имот в местността "Мало поле" в землището на Монтана е намерена и иззета суха зелена растителна маса с тегло 0,9 грама, реагирала при полеви тест на амфетамин. 
По-късно, в квартал „Огоста" служители на група „Патрулно-постова дейност" установили 31-годишен монтански жител, който при вида на патрулния автомобил побягнал и изхвърлил на улицата цигара. При залавянето му предал още една цигара и заявил, че и двете съдържат т. нар. „чай за пушене".

По случаите е образувано е досъдебно производство.

Плик, съдържащ т. нар. „чай за пушене", е иззет и от 18-годишен в село Георги Дамяново. След сигнал служителите от полицейския участък извършили проверка в двора на учебно заведение в селото, където в бельото на 18-годишен открили найлонов плик, тип "спейс бек", съдържащ суха зелена тревна маса с общо тегло 0,7 грама. По случая е образувана преписка. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Павел Паунов бе вписан в Търговския регистър като изпълнителен директор на "Дунав мост Видин-Калафат"

Павел Паунов бе вписан в Търговския регистър като изпълнителен директор на дружеството за управление на "Дунав мост Видин-Калафат". На поста той заменя досегашния директор - адв. Васил Бенов.  Извънредното заседание на Надзорния съвет /НС/, на което е взето решението за промени в Управителния съвет /УС/ и смяна на ръководството на смесеното..

публикувано на 17.10.24 в 13:26

Задържаха ломчанин, нарушил заповед за незабавна защита

Ломски жител, нарушил заповед за незабавна защита, е задържан от служители на РУ Лом, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  66-годишна жена от Лом позвънила на телефон 112, за да съобщи, че 67-годишният мъж, с когото живяла на семейни начала, нарушил заповед за незабавна защита, издадена от Районен съд – град Лом.  За случая незабавно е уведомена..

публикувано на 17.10.24 в 12:15

Писателката Лилия Старева ще гостува на учениците в Кула

Етнологът и фолклорист Лилия Старева ще представи пред учениците от  СУ "Васил Левски" – Кула в петък от 15 часа, новата си книга „На прага на вълшебната вселена". В изданието деца са илюстрирали български митове и легенди, превеждали са ги на английски език. Срещата ще бъде по проект на фондация „Детето и фолклора", реализиран с..

публикувано на 17.10.24 в 11:30

Предстои ремонт на покрития плувен басейн във Враца

Община Враца е внесла инвестиционно намерение за ремонт на покрития плувен басейн. Документът е входиран в регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите. Намерението на местната управа е да рехабилитира спортния обект, чиято разгъната застроена площ надхвърля 1 500 квадратни метра. Покритият плувен басейн в града е сграда на 2..

публикувано на 17.10.24 в 11:00

Ръст на болните от остри респираторни заболявания регистрираха в Монтана

Ръст на болните от остри респираторни заболявания има в област Монтана. През есенния сезон се наблюдава коктейл от респираторни заболявания, като водещ е COVID-19.  В последната седмица се увеличават лицата, които търсят лекарска помощ. Пред кабинетите е пълно с кашлящи хора. С настъпването на есента се наблюдава и покачване на заболеваемостта, съобщи..

публикувано на 17.10.24 в 09:05

Кът за снимки с есенни мотиви подредиха във Вършец

Идеята е на местния Туристическия информационен център в града на здравето.  На шарени черги са подредени даровете на плодородната българска земята – тикви, картунки, снопове от царевица и пшеничени класове, цветя и ябълки. Тази есенна феерия е аранжирана с вкус, каза Натали Ангелова от Туристическия център "Материалите са освен от нас и от..

публикувано на 17.10.24 в 08:51

Киноложка изложба ще се проведе в Мездра

Специализирана киноложка изложба "Българско овчарско куче“ ще се проведе на 20 октомври 2024 г., на стадион "Локомотив“ в гр. Мездра. Организатори на атрактивната проява са Международна асоциация Българско овчарско куче (МАБОК) и Община Мездра.  В ринга ще се допускат кучета с и без родословия, каза за радио Види н  Мариана Драгоманова ,..

публикувано на 17.10.24 в 08:45