Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Популярен млад писател гостува в Мездра

Читателски клуб „Book Hub“ и Народно читалище „Просвета-1925“ в Мездра организират среща с писателя Васил Попов.


Той е автор на разкази и романи, базирани на народните митове и легенди. През годините творбите му са отличавани в редица литературни конкурси като „Таласъмия“ на клуб Уибробия, литературния конкурс на списание ShadowDance и конкурса на „Сборище на трубадури“ на името на Агоп Мелконян.


Първата книга на Васил Попов е сборникът с разкази „Вълчи разкази“, издадена през 2022 година. През същата година е публикуван и романът „Мамник“, който пресъздава историята от едноименния аудиосериал.

През 2023 година стартира нов аудиосериал, „Пермафрост“, който по-късно през същата година се превръща в третата издадена книга от автора.


Срещата в Мездра ще се състои в кафе „Роял“, на 26 октомври (събота), от 17:00 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 25 октомври 2024 година

Ръчно изработени декорации, фермерски продукти, произведения на кулинари, кафе ентусиасти и винари от цялата страна се предлагат в рамките на инициативата "На есенен базар сме" във Видин. Събитието, което се провежда пред драматичния театър, е част от програмата за духовния празник на Видин -  Димитровден. Освен базар, са предвидени и атрактивни..

публикувано на 25.10.24 в 18:05

Насрочиха избори в 3 села в област Враца

Местни избори ще има в три села от област Враца, това стана ясно след обнародването на указ на президента Румен Радев за свикването на нов вот. На 16 февруари догодина ще си избират кметове в селата Лесковец, част от община Оряхово, мездренското село Крета и Крива бара, община Козлодуй. В първите две населени места до свикването на нови избори се..

публикувано на 25.10.24 в 17:19

"Седмица на будителите" с горските педагози организира СЗДП-Враца

Северозападното държавно предприятие организира за първи път "Седмица на будителите" с горските педагози. От понеделник, 28 октомври до 31 октомври са предвидени събития с деца и ученици. Идеята възниква по повод 1 ноември- денят на светеца Иван Рилски, покровител на българската гора, каза директорът на предприятието инж. Ваня Каменова...

публикувано на 25.10.24 в 17:07

Заседание на Общинския съвет ще се проведе в Монтана

Редовната сесия на Общински съвет - Монтана ще се проведе на 29 октомври (вторник) от 14:00 часа в Младежкия дом, съобщават от местния парламент. В дневния ред на заседанието са включени теми, свързани с финансовата устойчивост на общината, зелената мобилност, закрила на детето, устройство на територията и управление на общинската собственост. На..

публикувано на 25.10.24 в 16:45

Кампания за безплатни изследвания гостува в Монтана

Безплатни изследвания на основни здравни показатели и функцията на белия дроб ще се проведат с помощта на телемедицината на 29 октомври (вторник) в Монтана от 11.00 до 15.00 часа пред сградата на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана, пл. “Жеравица” № 3. Те са част от кампанията „5 минути за ЗДРАВЕ“, която се организира от РЗИ-Монтана,..

публикувано на 25.10.24 в 15:59

Концерт "Духовно пробуждане" ще се състои във Видин

Концерт "Духовно пробуждане" ще се проведе във Видин като част от програмата за духовния празник на града - Димитровден . Проявата  е вид звуково пътешествие, в което се използва лечебната сила на музиката.  Концертът е с медитативна концепция.  Сградата на бившата синагога, която днес е Културен център "Жул Паскин", е избрана за провеждане..

публикувано на 25.10.24 в 15:00

Адвокати от Видин протестираха срещу процедурата за избор на главен прокурор

Адвoĸaти от Видин се присъединиха към мирния протест на колегиите си от останалите области у нас, които са против процедурата за избор на нов главен прокурор. Пред Съдебната палата в града видинските юристи изразиха несъгласието си с продължаващата процедура, която според тях е "нелегитимна". Славяна Младенова , председател на Адвокатска колегия -..

публикувано на 25.10.24 в 13:50