Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Слушайте на 16 юли от 13.00 до 16.00 часа

Филологическият факултет към ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград обяви трети етап на конкурс за есе на български или английски език. Разговор с доц. д-р Гергана Илиева.

Учители от ПГ „Петко Рачов Славейков“ гр. Якоруда повишиха дигиталните си компетентности в областта на СТЕМ обучението. Своя опит споделят Фатма Карафеиз, учител по английски език и Медиха Крондева, старши учител по биология и здравно образование.

В село Господинци не достига водата за питейни нужди. Разговор с кмета Ахмед Ходжов. 

Как се справят жителите на Благоевград с горещото време? Анкета.

Площадка за кацане и излитане на медицински хеликоптери ще строи община Сатовча. Разговор с Арбен Мименов, кмет на общината.

Земенското село Пещера се готви за VIII фолклорен събор конкурс за сватбена обредност на 20 юли. Разговор с организатора Стоян Стоянов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“ – Пожарите в Благоевградска област през лятото – комирас Валентин Василев – директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Какви оправдания намират политиците за евентуалния си неуспех на предстоящите избори още сега? Разговор с политолога Даниел Стефанов. Изградено бе скоростно..

публикувано на 23.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще остане на поста. Това е решението на президента Румен Радев - темата ще коментираме с политолога доц. Иво Инджов. Конституционните асекти на политическите събития през седмицата ще дискутираме с доц. Наталия Киселова, преподавател по Конституционно право. Политическата криза:..

публикувано на 23.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Ваня Бахчиванова

Разложкото село Бачево се подготвя за второто издание на „Бачево празнува“. Каква ще бъде програмата тази година ни разказва един от организаторите Ивайло Стоянчев. В Световния ден на фолклора ще се срещнем с Фондация „Българските корени“, която готви да издаде уникален по рода си албум с повече от 150 снимки на традиционни български..

публикувано на 22.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Единственото куче в България  от  японската порода „Тоса” живее в Благоевград. Как се е озовало в областния център на Пиринска Македония ни разказва неговият стопанин, Славейко Милев. За професията на фризьора и за предизвикателствата през изминалите 30 години в професионален план ще ни каже благоевградската фризьорка Николина Топурска...

публикувано на 22.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Мариана Попова

За нарушенията в района на Седемте рилски езера през последните дни, разговор с директора на НП “Рила“, Красимир Андонов. Наближава крайният срок за набиране на проектни предложения за финансиране на местни инициативи - Траяна Симова, младши експерт „Проекти и програми“ към община Сандански. В Благоевград се провежда..

публикувано на 21.08.24 в 08:25

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Изборите се отлагат: Какво следва след отказа на президента Радев да подпише указа за служебен кабинет? Защо залогът за политическа стабилност се оказа министъра на вътрешните работи? Конституционните, правните и политическите аспекти на темата ще   дискутираме с Петър Кичашки, доктор по Конституционно право; адвокат Петър Славов, бивш..

публикувано на 21.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За управлението на страната преди седмите поредни избори за Народно събрание – разговор с политолозите Борислав Ангелов и Ивайло Илиев. Възможно ли е сега да направим прогноза за предстоящите избори? – Мнението на проф.д-р Марин Русев. Идеите за повишаване сигурността в община Дупница – разговор с кмета на общината д-р Първан..

публикувано на 20.08.24 в 08:30