Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Слушайте на 20 август от 13.00 до 16.00 часа

За управлението на страната преди седмите поредни избори за Народно събрание – разговор с политолозите Борислав Ангелов и Ивайло Илиев.

Възможно ли е сега да направим прогноза за предстоящите избори? – Мнението на проф.д-р Марин Русев.

Идеите за повишаване сигурността в община Дупница – разговор с кмета на общината д-р Първан Дангов.

Проблемите с водоснабдяването са причините да водния режим в село Соволяно, община Кюстендил. Разговор с кмета на селото Пламен Илиев.

Разговор с историка Емауел Гавелски за книгата му “Крепостта Траянови врата. Величието на Самуил.Древността на българите на Балканите“.

Сдружението „За достъпна и качествена храна“ има съмнения за пропуски в системите за управление на качеството в голяма част от веригите, предлагащи хранителни продукти – разговор с председателя на сдружението д-р Андрей Велчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Археолози откриха лик на Исус Христос в храм от 13 век край  Мелник. Разговор с Ренета Караманова, реставратор. Интервю с Мария Пашова от РИМ-Благоевград. Как ще се развива Благоевград през следващите години. Гост в студиото общинския съветник Кирил Ваклинов преди общественото обсъждане на програмата на Община Благоевград...

публикувано на 12.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Лалка Радкова

С благотворителен концерт в Брезник ще набират средства в подкрепа на деца, загубили родител. Концертът е под мотото „Брезник – с доброта в сърцата“ – Бистра Кръстева, един от инициаторите на събитието. 60 години град Якоруда – разговор с кмета на общината Мехмед Вакльов. Как да преодолеем стреса на работното място след лятната..

публикувано на 12.09.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ Производството на облекло е вторият по големина индустриален замърсител в света. С какви потребителски решения може да бъде регулирана тази индустрия? Маргарита Асадурова от „Климатека“. “Дрехите втора употреба са шанс за природата и за планетата, на която живеем” - Сирма Желева, секретар на Българската..

публикувано на 11.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Елизабет Александрова

„Евранет +“  „За да има достатъчно питейна вода, трябва да се отнасяме с отговорност към нейното използване“. Разговор с Александър Пандурски, областен управител на област Кюстендил. Седмица на пожарната безопасност в Перник. Кореспонденция на Елена Тамакярска. За седми път в гр. Гоце Делчев ще се състои турнир по стрийтбол...

публикувано на 11.09.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Как ще започне поредната предизборна битка за депутатските места в Народното събрание? – Разговор с политолога проф. д-р Тодор Галунов. За новия сайт на Държавната агенция „Архиви“ за съветската окупация на България – доц.д-р Михаил Груев – председател на агенцията. В община Кюстендил най- малките ученици ще имат нов учебен..

публикувано на 10.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Преди началото на новата учебна година ще си припомним гостуването във Факултета по изкуствата на ЮЗУ. Там бяхме за да разберем посещават ли бъдещите експерти културни събития. Спортуването сред подрастващите - мисия възможна. Темата ще коментираме със спортния журналист от Благоевград, Стефан Дамянов. За подготовката на Националния..

публикувано на 10.09.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Готовността за новата учебна година в Благоевград. Интервю с Боряна Шалявска, заместник-кмет кмет по образованието в Община Благоевград. Подготовката за първия учебен ден. Репортаж. Разделя ли ни днес 9 септември? Гост в студиото Станимир Радулов, общественик. Опашките по граничните ни пунктове разгневиха Турция и Гърция...

публикувано на 09.09.24 в 08:30