Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаления до 40-50% на Черния петък в Бургас

Проучване показва, че над 50% от българските потребители ще пазаруват на "Черен петък", който тази година се пада днес. Средно ще бъдат похарчени около 500 лв. на човек.


Между 20 до максимум 50% са намаленията на магазините в един от бургаските молове, показа проверка на БНР- Бургас, по време на днешния Черен петък.


"Доволна съм, заслужава си, спрямо това, което аз съм си закупила днес си заслужава. Според мен повече хора се очаква да дойдат следобед, сега все още не е много пълно. Хората да внимават какво пише на етикетите, че някои магазини слагат 30-40%, но според мен намалението е по-малко".


В момента магазините са пълни с клиенти, но по-късно днес се очаква потокът от желаещи да пазаруват да се увеличи значително. Паркингите вече са заети от автомобили и места се намират трудно, споделят още пазаруващите. Трафикът към по-големите търговски обекти в града също е натоварен.

Мненията на бургазлии, чуйте в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НАП провери над 4000 търговски обекта по Черноморието

Над 4 000 търговски обекта по Черноморието се проверили от Националната агенция по приходите от края на юли до средата на септември. Служителите на приходната агенция са съставили над 1 000 акта предимно на заведения за хранене, дискотеки, барове, атракциони, магазини за хранителни стоки по морето. В преобладаващия брой от нарушенията е..

публикувано на 18.09.24 в 13:45

Очаква се МС да одобри компенсация на разходите на бизнеса за ток

Очаква се служебният кабинет да одобри промени в програмата за компенсиране на разходите на бизнеса за ток до края на годината.  В дневния ред на правителственото заседание е и обсъждане на промени в закона за държавния бюджет за тази година. Програмата за компенсации на ток за бизнеса до края на годината беше одобрена от правителството в края на юли..

публикувано на 18.09.24 в 07:33

Слаб летен сезон отчитат таксиметровите шофьори в Бургас

Нерегламентираният превоз е един от факторите за слабия сезон при таксиметровите шофьори в Бургас, отчита Снежана Никова. Тя е председател на Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България за морския град.  Тя посочи, че в момента се работи на дъмпингови цени, които са наказуеми: „Ако някой иска да ни осъди, ще..

публикувано на 17.09.24 в 12:20

Официално стартира ремонтът на пътя между Царево и Лозенец (СНИМКИ И ВИДЕО)

Първа копка за старта на ремонта на пътя между Царево и Лозенец се състоя днес. Възстановителните дейности ще включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка и изграждане на вело- и пешеходни алеи . Това ще наложи временна организация на движението и поетапни затваряния на пътя в участъка между Гробищния парк на Царево и Оазис. Отец..

обновено на 12.09.24 в 16:21

Обучение за земеделски производители от Бургас, Ямбол и Сливен на 18 септември

Министерство на земеделието и храните ще проведе обучение за земеделски производители в страната за изискванията по интервенциите от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г., свързани с плащане на площ и животни. Срещите се организират от Звеното за управление на Националната ОСП мрежа. По време на..

публикувано на 12.09.24 в 11:49

Успешен морски сезон. Остават въпросителни за наемането на чужденци от трети страни

Близо 2 милиона лева трябва да бъдат осигурени, за да се увеличи капацитетът на консулските ни служби в трети страни извън ЕС, от които България чака работници в сферата на туризма. Това заяви  бившият служебен министър на туризма, а сега секретар в президентството Илин Димитров. По думите му, отсега трябва да е ясно, че за облекчаването на..

публикувано на 12.09.24 в 11:14

Първа копка за цялостен ремонт на пътя между Царево и Лозенец

Първа копка предстои днес за старта на цялостния ремонт на пътя между Царево и Лозенец. Церемонията е от 10:30 в участъка около гробищния парк. Тази седмица стартираха аварийно-възстановителните работи по стария път, преминаващ край е Арапя и с.о Оазис. Ремонтът налага временна организация на движението.

публикувано на 12.09.24 в 08:12