Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фактурите за тока няма да може да се плащат следващите пет дни

От 20 часа днес до 6 часа на 26 - ти май няма да може да се плащат фактурите за тока нито в офисите на ЕВН, нито по банков път или чрез интернет,  съобщиха от енергодружеството. Причината е техническо обновяване на системата за обработка на данни. Дейността на офисите ще бъде със силно ограничени функции, като ще са възможни само общи консултации и получаване на вече заявени документи. В телефонния център клиентите ще могат да получават също само ограничена консултация и информация, подчертават от фирмата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Официално стартира ремонтът на пътя между Царево и Лозенец (СНИМКИ И ВИДЕО)

Първа копка за старта на ремонта на пътя между Царево и Лозенец се състоя днес. Възстановителните дейности ще включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка и изграждане на вело- и пешеходни алеи . Това ще наложи временна организация на движението и поетапни затваряния на пътя в участъка между Гробищния парк на Царево и Оазис. Отец..

обновено на 12.09.24 в 16:21

Обучение за земеделски производители от Бургас, Ямбол и Сливен на 18 септември

Министерство на земеделието и храните ще проведе обучение за земеделски производители в страната за изискванията по интервенциите от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г., свързани с плащане на площ и животни. Срещите се организират от Звеното за управление на Националната ОСП мрежа. По време на..

публикувано на 12.09.24 в 11:49

Успешен морски сезон. Остават въпросителни за наемането на чужденци от трети страни

Близо 2 милиона лева трябва да бъдат осигурени, за да се увеличи капацитетът на консулските ни служби в трети страни извън ЕС, от които България чака работници в сферата на туризма. Това заяви  бившият служебен министър на туризма, а сега секретар в президентството Илин Димитров. По думите му, отсега трябва да е ясно, че за облекчаването на..

публикувано на 12.09.24 в 11:14

Първа копка за цялостен ремонт на пътя между Царево и Лозенец

Първа копка предстои днес за старта на цялостния ремонт на пътя между Царево и Лозенец. Церемонията е от 10:30 в участъка около гробищния парк. Тази седмица стартираха аварийно-възстановителните работи по стария път, преминаващ край е Арапя и с.о Оазис. Ремонтът налага временна организация на движението.

публикувано на 12.09.24 в 08:12

Шефът на "Морска администрация" -Бургас е назначен за зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев по предложение на министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, считано от днес кдп Живко Петров е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. Живко Петров е магистър по корабоводене във ВВМУ „Н. Вапцаров“, Варна. От март 2022 г до момента, както и от 2007 г до..

публикувано на 11.09.24 в 20:01

Рестрикции в общините Средец и Карнобат заради огнище на шарка по овцете в Ямболско

Институциите вземат превантивни мерки за недопускане на шарка по дребните преживни животни в област Бургас след констатираното огнище на заболяването сред 135 овце в обект в ямболското село Войника.  В общините Средец и Карнобат се забранява придвижването и транспортирането на възприемчиви животни и продукти от тях в и към населеното място.  Всички..

публикувано на 11.09.24 в 16:34

Нов градски парк обособяват в местност "Кория" в Приморско

Новата атракция в Приморско ще бъде обвързана с природата и ще предостави на хората възможност за отдих. Чувството ще бъде като да си в гората, само че в града, уточни кметът на морската община Иван Гайков. За зелената атракция ще се използва местността Парк „Кория“.   Още тази година започваме трасирането, обособяването на алеи и..

публикувано на 11.09.24 в 08:00