Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дубаров - Гъбката работи незаконно, Сабах - плащам наем

Емблематичната Гъбка в Бургас продължава да работи. Това е незаконно, заяви днес директорът на Центърът за административни услуги" Зора" Стефан Дубаров след заседание на Комисията по преместваемите обекти. На нея беше решено, че съветниците не могат да вземат отношение по казуса с кафенето, тъй като тече обжалване и съдебна процедура. Това правят двете фирми, които спорят за мястото- "Ди М Груп“ ЕООД и „Авалг"

 Извън заседанието Дубаров уточни:

"Каквото каже съдът, това ще бъде. Обектът вече е незаконосъобразен. Той работи с друга фирма, с човек, който е безимотен от "Акациите. "Уорд бейби" се казва фирмата, установена е от дирекция УКОРС. Има процедура против този обект, който така или иначе е с изтекло разрешително на 28 февруари. Без значение какво ще установи съдът, чия е правдата, така или иначе, позицията трябва да бъде освободена. Следващият обект трябва да бъде задължително нов, с нова визуализация, с нова конструкция и след решение на експертния съвет."

Дубаров уточни, че е направен констативен протокол и снимки как Гъбката работи незаконно на първи, пети, десети март и до настоящия момент. 

 Сабах не отрече, че Гъбката продължава да работи:

"Фирмата" Уорд бейби" е абсолютно законна, плаща данъци, няма абсолютно никакви задължения към НАП и общината. Плащаме наеми за абсолютно всичко, за маси, столове. Плащаме на общината.

Пред журналисти се стигна до лични пререкания и обиди на висок тон. Спорът бе има ли право или не Дубаров да спира на пешеходната пътека близо до Гъбката и кого е заплашвал. Наемателят заяви, че е гонен от дирекцията  и показа снимки къде се храни Дубаров. Последният  отговори, че е изпълнявал служебните си задължения като е спрял колата си и подчерта, че е негова лична работа къде се храни и е възможно заради обидите на Сабах, да заведе дело.

Директорът, обясни още, че Сабах е ползвал бомбоубежището безвъзмездно и показа снимков материал при какви условия се съхраняват стоките  и работи обекта. 


 

На заседанието присъства и Трендафил Трендафилов,който е представител на фирма "Авалг". Тя, според него, е подала първа документите си за  Гъбката, в момента се обжалва:

"Отказа на териториалния директор г-н Дубаров, който е съобразен с решението на Комисията, първото. На база, на което е постановен отказ и на нашата фирма, и на фирмата на г-н Рауф Сабах. Тъй като отказът, който е постановен на нас, не е мотивиран, ние го обжалваме пред Административен съд Бургас. Днес поисках от Комисията да преразгледат решението си, тъй като липсват мотиви в него и не става ясно как толкова години, назад във времето, докато г-н Сабах го е стопанисвал, както и други фирми преди него, решенията са вземани по един и същ начин - който първи подаде заявление, първи е по време, той печели позицията. В настоящия случай ние сме първи, но по отношение на нас нямаме постановено решение положително.Затова водим всички тези административни обжалвания и съдебни такива."





По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверка установи: Няма инвазия на медузи по българското Черноморие

Висока концентрация на медузи в Черно море показва видео в TikTok с хиляди гледания. Не се уточнява откъде и откога е заснето, но сред хаштаговете на видеото е и #България. Към 25 юни видеото е гледано над 725 900 пъти, споделяно над 10 000 пъти и харесано от близо 36 000 потребители.  Сред коментарите има и въпроси за точното местоположение на..

публикувано на 02.07.24 в 12:41

Лабораторни изследвания показаха, че морската вода в Поморие е чиста

След ветровитото време и мъртвото вълнение последните 5 дни по Южното Черноморие, днес морето се успокои. Лабораторни изследвания на морската вода на плаж Поморие-изток показаха, че тя е чиста. Проби за чистотата на морската вода извършиха от независима лаборатория на плаж Поморие-изток. "Резултатите са чисти. За микробиология по-скоро се взема...

публикувано на 02.07.24 в 12:23

Браншът: Държавата бави пристигането на работници от трети държави

Проблемите на туристическия бранш с работниците от трети страни се оказа, че не се изчерпват само със забавените с месеци визи, които трябваше да издадат консулските ни служби. Цялата процедура по престоя им в страната ни също се оказа минирана от законодателите.  Липсата на синхронизация между действията на българските институции води до..

публикувано на 01.07.24 в 16:25

Ретро уикенд от 5 до 7 юли в Бургас

Ретро уикенд ще предложи Община Бургас в края на седмицата. Поредното тематично събитие ще се проведе в периода 5-7 юли, а програмата му включва ден на китайската култура с много активности, киноложка изложба, Гръцка вечер на остров Света Анастасия, както и интересни събития, свързани с духовността и изкуството на Изтока - тридневното събитие в КЦ..

публикувано на 01.07.24 в 11:24
Сниката е илюстративна

Започва лятната контролна кампания на НАП по Черноморието

Националната агенция за приходите започва лятната си контролна кампания за спазване на данъчното и осигурително законодателство по българското Черноморие. В нея ще се включват и командировани фискални инспектори от вътрешността на страната. До края на сезона предстоят над 6 000 проверки на ресторанти, нощни заведения, магазини, атракциони, паркинги и..

публикувано на 01.07.24 в 10:19

Първи исторически чартър от Узбекистан кацна на Летище Бургас

Първи исторически чартърен полет със 135 туристи от Узбекистан посрещнаха с воден салют на Бургаското летище. Гостите получиха от ръководството на летището и сувенири за спомен от страната ни. Българският посланик в Узбекистан Н.Пр.Стояна Русинова заяви, че вече се работи да бъдат осигурени полети от азиатската държава и за зимния..

публикувано на 30.06.24 в 17:24

Парното и топлата вода поевтиняват, най-много с 14% в Бургас

Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на сто. Това решение на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно. Най-голямото поскъпване на тока за бита е за клиентите на "Електрохолд" от Западна България, където цените ще са с 3 процента по-високи. Под две на сто..

публикувано на 30.06.24 в 13:32