Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Български пощи" с конкурс за най-красиво писмо до Дядо Коледа

Снимка: Антония Илиева

„Български пощи“ стартират традиционния детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“.

Условията за участие в конкурса са правилно изписан адрес на подателя, за получател да бъде посочено само „За Дядо Коледа“ и да бъде заплатена пощенската услуга. Всички писма отговарящи на условията ще получат отговор лично от Дядо Коледа, а най-оригиналните и красиви писма ще получат и подаръци от него. 

Не трябва да се изписва адресът на подателя в самото писмо с цел защита на личните данни. Адресът се посочва единствено на плика. Няма ограничения за това как ще изглеждат детските писма. Дали ще са ръкописни, печатни или придружени от ръчно изработени изненади остава лично решение на децата.

Крайният срок за изпращане на писмата е 18 декември 2023 година.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Мери Бойс Бенд“ снима клип на „Здравей“ в родния Бургас

Тази неделя „Мери Бойс Бенд“ ще снима в Бургас клип към песента "Здравей" – първи сингъл от дългоочаквания нов албум, който ще бъде посветен на 30-тата годишнина на групата.  "„Здравей“ е изключително важна песен за мен и момчетата, много лична и зареждаща! Минаха точно 6 години от издаването на предишния ни албум „Щастливи дни“… През това време събрахме..

публикувано на 22.08.24 в 15:37

Фестивалът на фолклорната носия край Жеравна – пътуване назад във времето

В продължение на три дни Жеравна ще се върне в миналото. Този петък там се открива 16 – ят фестивал на фолклорната носия. Над 25 хиляди посетители се очаква да се включат в проявите му. Те ще са част от тридневен скок назад във времето (23, 24, 25 август), който е доброволно откъсване от придобивките на съвременния живот и връщане към света..

публикувано на 21.08.24 в 15:23

Откриха нимфеум при разкопките на Акве Калиде

Бургаските археолози с ръководител доц. д-р Димчо Момчилов откриха нимфеум при разкопките на Акве Калиде. Това съобщи кметът Димитър Николов във фейсбук.  Той заема централно място в бившите римските терми и е бил част от фонтан с надпис и статуя на трите нимфи - покровителки на минералните извори. В сяка година се разкриват все повече интересни..

публикувано на 20.08.24 в 17:15

Продължават проучванията на римските терми в Деултум

И през това лято продължават проучванията на римските терми в националния археологически резерват Деултум край Дебелт.  Това е един от четирите проекта, които са спечелили финансиране от Министерството на културата и ще бъдат реализирани, съобщи директорът на НАР - Деултум Красимира Костова. „Ще се работи в северното..

публикувано на 20.08.24 в 12:32

Котки вместо грозни надписи на фасадата на блок в кв. "Възраждане"

Четири котки са изрисувани на фасадата на бл. 47 в кв. "Възраждане". Откриването беше днес в 19 часа с поставянето на две къщички за птици и чаша шампанско за присъстващите. Лентата на графита прерязаха две деца от квартала. Рисунката е на Иван Янков - Esteo и е по инициатива на сдружение "Посока Бургас". Гражданската..

публикувано на 19.08.24 в 20:55

Актьорът Ивайло Захариев с дебют в американското кино

Българският актьор Ивайло Захариев прави своя дебют в чуждестранното кино в новия филм „Top Floor“. Той излиза по кината на 27 септември, каза за БНР Бургас Захариев, който присъства на Teen Boom Fest през уикенда: „Това е филм за социалните мрежи. Става дума за една инфлуенсърка, хваната в един асансьор от нейн фен. Нещата стават много..

публикувано на 19.08.24 в 15:03

Около 10 хиляди души на тазгодишния Teen Boom Fest (СНИМКИ)

Към 10 000 души събра петото издание на Teen Boom Fest на Морската гара в Бургас. Младежкото събитие тази година е под надслов #ИзбериДоброто.  Тази година се обединяват Община Бургас, Агенция Митници и Националната Агенция за приходите с две големи кампании. Те са насочени към всички превенции - на насилието и приема на опиати.  Десетки..

публикувано на 18.08.24 в 20:06