Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осигуряват сезонни автобусни линии до Южното Черноморие


От 1 юни ще бъдат осигурени автобуси за сезонните линии до морето. Това обяви една от големите транспортни компании, осъществяваща превоза между София и Южното Черноморие. Една от причините е, че българите все повече предпочитат да почиват е този регион.

„Линиите, които тръгват в 15.30 ч. от София се удължават до Ахтопол, а линиите, които в 10.00 ч. тръгват от София се удължават до Свети Влас. Също така стартира и обслужването на линия Ахтопол – София в 6.00 ч. Това е само началото, очакваме да обявим още допълнителни сезонни автобуси към Черноморието. Със сигурност очакваме линии, които да бъдат до Китен. Пускаме допълнителни автобуси, които пътуват нощно време, т.е. хората могат да пристигнат сутринта и почивката им да започне с началото на новия ден“, обясни Теодора Велева - мениджър в транспортната компания.

Към момента 5 са автобусните линии от София с последна спирка Бургас. Други четири са с крайна дестинация Слънчев бряг или Свети Влас, а само една е до Ахтопол. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверка установи: Няма инвазия на медузи по българското Черноморие

Висока концентрация на медузи в Черно море показва видео в TikTok с хиляди гледания. Не се уточнява откъде и откога е заснето, но сред хаштаговете на видеото е и #България. Към 25 юни видеото е гледано над 725 900 пъти, споделяно над 10 000 пъти и харесано от близо 36 000 потребители.  Сред коментарите има и въпроси за точното местоположение на..

публикувано на 02.07.24 в 12:41

Лабораторни изследвания показаха, че морската вода в Поморие е чиста

След ветровитото време и мъртвото вълнение последните 5 дни по Южното Черноморие, днес морето се успокои. Лабораторни изследвания на морската вода на плаж Поморие-изток показаха, че тя е чиста. Проби за чистотата на морската вода извършиха от независима лаборатория на плаж Поморие-изток. "Резултатите са чисти. За микробиология по-скоро се взема...

публикувано на 02.07.24 в 12:23

Браншът: Държавата бави пристигането на работници от трети държави

Проблемите на туристическия бранш с работниците от трети страни се оказа, че не се изчерпват само със забавените с месеци визи, които трябваше да издадат консулските ни служби. Цялата процедура по престоя им в страната ни също се оказа минирана от законодателите.  Липсата на синхронизация между действията на българските институции води до..

публикувано на 01.07.24 в 16:25

Ретро уикенд от 5 до 7 юли в Бургас

Ретро уикенд ще предложи Община Бургас в края на седмицата. Поредното тематично събитие ще се проведе в периода 5-7 юли, а програмата му включва ден на китайската култура с много активности, киноложка изложба, Гръцка вечер на остров Света Анастасия, както и интересни събития, свързани с духовността и изкуството на Изтока - тридневното събитие в КЦ..

публикувано на 01.07.24 в 11:24
Сниката е илюстративна

Започва лятната контролна кампания на НАП по Черноморието

Националната агенция за приходите започва лятната си контролна кампания за спазване на данъчното и осигурително законодателство по българското Черноморие. В нея ще се включват и командировани фискални инспектори от вътрешността на страната. До края на сезона предстоят над 6 000 проверки на ресторанти, нощни заведения, магазини, атракциони, паркинги и..

публикувано на 01.07.24 в 10:19

Първи исторически чартър от Узбекистан кацна на Летище Бургас

Първи исторически чартърен полет със 135 туристи от Узбекистан посрещнаха с воден салют на Бургаското летище. Гостите получиха от ръководството на летището и сувенири за спомен от страната ни. Българският посланик в Узбекистан Н.Пр.Стояна Русинова заяви, че вече се работи да бъдат осигурени полети от азиатската държава и за зимния..

публикувано на 30.06.24 в 17:24

Парното и топлата вода поевтиняват, най-много с 14% в Бургас

Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на сто. Това решение на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно. Най-голямото поскъпване на тока за бита е за клиентите на "Електрохолд" от Западна България, където цените ще са с 3 процента по-високи. Под две на сто..

публикувано на 30.06.24 в 13:32