Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БАБХ провери и животновъдните обекти на фермера - собственик на мъртвите коне в Осоговския балкан

Петър Пищалов
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Експерти от Българската агенция по контрол на храните успяха да проверят животновъдните обекти на фермера Петър Пищалов, собственик на мъртвите коне в Осоговския балкан. Инспекторите са достигнали с моторни шейни и до местността Бег бунар на 1 800 м надморска височина, където бяха открити труповете на конете. Собственикът се е съгласил да съдейства на разследващите, каза наблюдаващият случая прокурор Галина Димитрова. Разследването продължава с разпит на свидетели и проверка на документи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Рафинерията се намира на 70 км югозападно от  Атина.

Пожарът в рафинерията край Атина е под контрол

Пожарът в рафинерията до Атина, който избухна вчера, е под контрол, съобщават пожарникарите. Огнеборците успяха да ограничат огъня, който не засегна цистерните с гориво. Тримата пострадали от пожара са в болница без опастност за живота. Властите разследват причината за експлозията. Пожар във втората по големина рафинерия в Гърция Рафинерията е..

публикувано на 18.09.24 в 09:46

Отношенията САЩ - Европа с Тръмп или Харис начело - какво ще се промени?

Кандидатите за Белия дом представят две различни визии за отношенията си с Европа. След по-малко от два месеца американците ще гласуват за президент и изходът от надпреварата, в която към момента няма ясен фаворит, се следи със спомен за турбулентните отношения на Тръмп с европейски институции. Изборът на Джо Байдън за президент през 2020-а..

публикувано на 18.09.24 в 09:43

Разследват подозрителни писма до офиси на избирателни комисии в 16 американски щата

ФБР и пощенските служби разследват подозрителни писма и пакети изпратени до офисите на избирателните комисии в най-малко 16 американски щата тази седмица. Избирателните служби в най-малко 12 щата са получили подозрителни писма. Пратките съдържат бяло прахообразно вещество, което на едно от местата е определено като брашно, но на някои места..

публикувано на 18.09.24 в 09:40
д-р Александър Симидчиев

Д-р Симидчиев: Законопроектът на "Възраждане" за вендинг машините за лекарства е предизборен

" Виждаме как няколко законопроекта, които бяха входирани в последно време, се ползват предизборно, за да разбунят духовете, а не да доведат до нещо смислено и полезно ". Това заяви пред БНР председателят на Здравната комисия в парламента д-р Александър Симидчиев, след като Народното събрание прие на първо четене законопроект на "Възраждане",..

публикувано на 18.09.24 в 09:26
Река Елба в Дрезден, 17 септември 2024 г.

В засегнатите от наводнения региони в Централна Източна Европа ситуацията остава напрегната

В засегнатите от катастрофални наводнения региони в Централна и Източна Европа ситуацията остава напрегната. Покачва се нивото на реките в Полша и Германия. Най-малко 22 души са загинали при наводненията в Австрия, Полша, Чехия и Румъния. Покачва се нивото на река Елба край саксонската столица Дрезден, където обявиха трета от общо четири..

публикувано на 18.09.24 в 09:00
доц. Косьо Стойчев

Доц. Косьо Стойчев: Българските иновативни фирми нямат подкрепа, пазарната среда е агресивна

" Ресорът е прекрасен . Когато в български ръце се намират стартъпи, иновации и изследвания, ние се намираме в чудесна позиция. Не смятам, че българската държава е безкрайно неиновативна и няма стартъпи." Тази позиция изрази пред БНР доц. Косьо Стойчев, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", за ресора, който получава българският кандидат за..

публикувано на 18.09.24 в 08:39

Проверяват кандидатите за еврокомисари за потенциален конфликт на интереси

На третия ден от пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург ще се проведе пресконференция на тема "Проверка на потенциален конфликт на интереси на кандидатите за членове на Комисията". Събитието ще води българският евродепутат и председател на комисията по правни въпроси Илхан Кючюк. Той ще информира медиите за процедурните стъпки на..

публикувано на 18.09.24 в 08:37