Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код е в сила за шест области, пътищата са проходими при зимни условия

| обновено на 17.12.18 в 10:49
Снимка: БТА

Предупреждение за силен снеговалеж - жълт код - действа за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново. За областите Търговище и Разград предупреждението е за поледици.

Всички автомагистрали и първокласни пътища в страната са отворени за движение.

Заради снеговалежа вчера е ограничено движението единствено за тежкотоварни автомобили над 12 тона за прохода Троян - Кърнаре, Предела и пътя Девин - Михалково. Това каза в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Денислав Пейчев от ситуационния център на Пътната агенция. Движението по АМ "Тракия" е нормализирано след вчерашния инцидент, допълни той и отправи призив към шофьорите:

"Съветваме шофьорите наистина да карат много внимателно при зимни условия. Пътищата са отворени, проходими, но трябва наистина да са подготвени, трябва да имат заредени резервоари, заредени телефони, добри чистачки и най-важното - да карат внимателно и да спазват указанията на "Пътна полиция", защото в момента в не малко части от Западна и Северна България има сериозен снеговалеж, като снежната покривка достига 30 см на места".

Пътищата в Ловешко са проходими при зимни условия. На места има заснежени и заледени участъци. Някои четвъртокласни пътища и някои улици в града все още не са почистени. Няма места в областта без ток и вода.

Във Враца обстановката се нормализира. Пътищата са почистени и проходими при зимни условия. Няма места в областта без ток.

Пътната обстановка в Кюстендилския регион се нормализира и пътищата са проходими след обилния снеговалеж, съобщиха от Областното пътно управление. Вчера за часове беше затворен пътят Кюстендил - Дупница заради аварирал снегорин и заседнал автовоз.

Децата, които снощи бяха блокирани на хижа "Алеко", вече са по домовете си.

Нормална е зимната обстановка в Пазарджишка област. Всички пътища са проходими при зимни условия. В родопската част на региона снежната покривка е около 5 см, каза кметът на Сърница Неби Бозов. Няма данни на територията на региона да има бедстващи селища, без ток и вода. В Пазарджик превалява слаб дъжд. От полицията предупреждават да се шофира в повишено внимание.
Заради мъгла видимостта е намалена до 100 метра в района на Русе. Видимостта е до 150 метра в района на Шипка. Възстановено е движението през проход "Предела" за всички превозни средства.

От Столичната община съобщиха, че през нощта екипи на снегопочистващите фирми са обработвали улици във всички райони на София. Почистват се и спирките на градския транспорт, както и подлезите. През деня екипите ще наблюдават опасните и стръмни участъци в града и ако е необходимо, те ще се обработват отново.

Нов 24 км участък от магистрала "Струма" ще бъде пуснат за движение днес. Министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта Росен Желязков ще открият трасето от Кресна до Сандански.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Глобиха шофьори, нарушили забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона

30 водачи са санкционирани за навлизане на магистрала "Хемус", нарушавайки забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщиха от Пътната полиция. Санкцията включва глоба от 300 лева, лишаване на водача от право да управлява за срок от..

публикувано на 17.12.18 в 01:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха край Оряхово тялото на изчезналия преди 2 дни мъж в Дунав

Екип от водолазен откри тялото на 22-годишния младеж от село Малорад. Мъжът изчезна във водите на река Дунав край Оряхово на 18 август. Трупът е намерен в района на..

публикувано на 20.08.24 в 13:14

Минимален ръст на безработицата

Агенцията по заетостта отчете минимален ръст на безработицата от 0.1 процентни пункта през месец юли спрямо юни. С регистрация в бюрата по труда в края на миналия месец са били 152 хиляди и 800 души, като спрямо юни броят им се увеличава с хиляда и 900...

публикувано на 20.08.24 в 13:11
Тошко Йорданов от ИТН

Списъкът с потенциални служебни премиери - попълнен до средата на септември

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че списъкът на потенциалните служебни премиери може да бъде попълнен до средата на септември. Преди началото на председателския съвет в парламента, Йорданов заяви, че..

публикувано на 20.08.24 в 13:07

Недоволни от безводието в Кочериново блокираха пътя за Рилския манастир

В Кочериново са гневни и протестират заради безводието в общината Жители на Кочериново и общината протестираха в центъра на града, като за повече от половин час блокираха пътя за Рилския манастир. Беше осигурено засилено полицейско присъствие,..

публикувано на 20.08.24 в 12:57
Емилия Милчева

Емилия Милчева: Внимателно и плавно ГЕРБ прави завой на леко раздалечаване от Пеевски

" Очевидно ГЕРБ много внимателно и плавно взема един завой на леко раздалечаване от г-н Пеевски и неговите аватари . Виждаме днес вече, че Калин Стоянов остава с единствената подкрепа - тази на ДПС на Пеевски. Всички останали политически сили по един..

публикувано на 20.08.24 в 12:54

Петролът поевтинява

Цените на петрола продължават да се понижават. Ситуацията в Близкия изток отново е във фокуса на внимание на инвеститорите. До 77,54 долара за барел достигна цената на фючърсите на суровия петрол Брент, което е понижение с 12 цента. Лекият..

публикувано на 20.08.24 в 12:37

Освободиха всички българи, участвали в инцидента в Халкидики

Всички българи, участвали в инцидента в бар в Халкидики миналата седмица, са освободени от ареста с решение на прокуратурата в областния център Полигирос. Собственикът на бара е освободен без ограничителни условия. Други двама българи са с..

публикувано на 20.08.24 в 12:11