Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скромен протест срещу каруците в Казанлък

| обновено на 02.02.19 в 15:15
Снимката е илюстративна
Снимка: Ани Петрова, БНР

В Казанлък днес се проведе протест с искане за забрана на каруците по пътищата. На централния площад в града излязоха единствено организаторът Боряна Алексиева и нейни близки.

Според Алексиева приетите на първо четене от Общински съвет-Казанлък промени в режима на движение на каруците няма да доведат до решение на проблема. По думите ѝ без тотална забрана на движението на каруци по пътищата опасността отново да се стигне до тежки катастрофи със загинали е напълно реална.

„В Народното събрание трябва да се започне някакъв дебат. Като гледам колко хора има на площада, няма как да започне дебат, защото всички ще кажат: „Ами то няма интерес. Защо да променяме закона за движение по пътищата?“, каза Алексиева.

„Явни всички са съгласни 12-годишни деца, както е сега записано в закона, съвсем самостоятелно да могат да управляват каруца по първокласните пътища на България. Това е записано в закона. Хората явно нямат никакъв интерес от това. Всички си мислят, че са застраховани и че на тях няма да им се случи това, което се случи на родителите на Вики и на Цанко“, добави тя, споменавайки имената на двама загинали при инцидент с каруци.

Боряна Алексиева заяви, че ще продължи и утре с протестните действия, въпреки липсата на интерес от страна на казанлъшката общественост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

В Казанлък подновяват протестите срещу движението на каруци по пътищата

Нов протест срещу движението на каруци по пътищата у нас ще се състои в събота в Казанлък. Организатор е Боряна Алексиева, обявеният начален час е 12,00 на площад „Севтополис“ . Искането е за промяна на Закона за движение по пътищата и..

публикувано на 31.01.19 в 14:56
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антон Славчев

НС решава ще остане ли Антон Славчев начело на Антикорупционната комисия

Народното събрание обсъжда дали да освободи от длъжност Антон Славчев като изпълняващ функциите на председател и член на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество. ПП-ДБ искат..

публикувано на 19.09.24 в 15:33
Професор Кирил Топалов

Проф. Кирил Топалов: Скопие е фатално зависимо от Белград, а Белград от Москва

Българските институции проявяват единодушие единствено по Македонския въпрос, всички сме единни. За първи път виждам единодушие на всички политически сили, това е чудесно. Това каза проф. Кирил Топалов, бивш дипломат и член на съвместната..

публикувано на 19.09.24 в 15:00
Жител на иранската столица поставя цветя пред ливанското посолство в памет на убитите при взривовете на пейджъри, сред които е момиченце (на портрета вляво), Техеран, 18 септември 2024 г.

Убитите от взривените комуникационни устройства в Ливан вече са 37, ранените - над 3500

Броят на загиналите в поредицата експлозии на преносими комуникационни устройства в Ливан нарасна до 37, а на ранените - над 3500, каза министърът на здравеопазването Фирас Абиад. За повишен риск войната в Близкия изток да се разрасне предупредиха..

публикувано на 19.09.24 в 14:58
Кирил Петков (вляво) и Васил Стефанов (вдясно) в НС.

Васил Стефанов за взривовете в Ливан: Унгария се опитва да превърне България в изкупителна жертва

Унгария се опитва да превърне България в изкупителна жертва. Това коментира депутатът от ПП-ДБ Васил Стефанов по повод публикации в унгарски медии за евентуална "българска следа" в атентата в Ливан: ДАНС: През територията на България не са реализирани..

публикувано на 19.09.24 в 14:34

ЕП: Да се позволи на Украйна да използва западни оръжия срещу военни цели в Русия

С 425 гласа "за", 131 "против" и 63 "въздържал се" евродепутатите приеха резолюция, в която настояват страните от ЕС да премахнат ограниченията върху използването на западни оръжейни системи, доставени на Украйна срещу легитимни военни цели в Русия...

публикувано на 19.09.24 в 14:10
Станислав Балабанов

За взривените пейджъри: Докато държавата липсва, няма да се учудваме, че някъде по веригата сме замесени

Партиите от сглобката се обърнаха срещу българския народ. Така зам.-председателят на ПГ на ИТН Станислав Балабанов коментира отхвърлените им предложения за облекчаване на правилата за провеждане на референдуми: "Сглобката ПП-ДБ/ГЕРБ и остатъкът от ДПС,..

публикувано на 19.09.24 в 13:58

Берлин обяви нова военна помощ за Киев за близо 400 млн. евро

След като председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви предоставянето на Украйна на 160 милиона евро от приходите от замразените руски активи, Германия обяви нов пакет военна помощ за Киев. Той е в размер на близо 400 милиона евро. Новината..

публикувано на 19.09.24 в 13:52