Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Георгиев отрази 31 шайби при загуба на Рейнджърс

Александър Георгиев е уловил поредната шайба.
Снимка: БТА

Александър Георгиев отрази 31 удара срещу Питсбърг при загубата на Ню Йорк Рейнджърс с 2:5 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Роденият в Русе вратар успя да спаси 44 шайби срещу Торонто през уикенда, но серията от героични прояви няма да помогне особено на Рейнджърс, които отдавна нямат шансове за плейофите.

Теди Блугер вкара два гола, а по един добавиха Джъстин Шулц, Ник Бюгстад и Мат Кълън, докато Фил Кесел и Маркус Петерсон завършиха двубоя с по две асистенции. Победата изравни Питсбърг с Ню Йорк Айлъндърс на второ място в Столичната дивизия, като и двата отбора изостават с по точка от Вашингтон малко преди края на редовния сезон в НХЛ. 

Тампа Бей направи обрат от два гола пасив и надви с 5:4 Бостън, с което Лайтнинг станаха едва третият клуб в историята на НХЛ с 59 или повече победи в рамките на редовния сезон. Пет мача преди края на шампионата Тампа има отлични шансове да подобри постижението на Детройт от 62 победи през сезон 1995/1996.

Стивън Стамкос вкара два гола и завърши с четири точки, а Антъни Сирели заби победната шайба 52.4 секунди преди сирената. Никита Кучеров пък вкара 38-ия си гол за сезона и записа 121-та си точка, което е второто най-добро постижение за руснак в историята на НХЛ. Лидер по този показател все още е Алекс Могилни със 127 точки през 1992/1993.

Джон Таварес отбеляза четири гола за първи път в кариерата си, а Торонто се наложи със 7:5 срещу Флорида. Зак Нюман вкара още една шайба и записа две асистенции за "кленовите листа", а Патрик Марло и Джейк Муцин също се разписаха в полза на Мейпъл Лийфс. Така те останаха трети и на пет точки зад Бостън в класирането на Атлантическата дивизия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Томислав Стипич

Хлъзгаво гостуване за ЦСКА София на Стипич, ще предаваме мача с Арда по "Хоризонт"

С нови два мача днес ще продължи шестият кръг на Първа лига. От 19.00 часа ЦСКА София гостува на Арда в Кърджали, като тази среща ще предаваме в ефира на програма "Хоризонт" на БНР. А от 21.15 Ботев (Пд) е домакин на новака Спартак (Варна). В ранния двубой ЦСКА София на Томислав Стипич ще се опита поне частично да измие срама от последните си два мача..

публикувано на 24.08.24 в 06:38
Пари Сен Жермен

ПСЖ вкара шест на Монпелие

Пари Сен Жермен вкара много голове в първия мач за тима на "Парк де Пренс" за този сезон. Отборът на Луис Енрике разгроми Монпелие с 6:0. Въпреки че през лятото се раздели с Килиан Мбапе, а преди седмица тежка контузия получи Гонсало Рамош, ПСЖ показа, че няма да има никакви проблеми да бележи много. Брадли Баркола отбеляза два гола. Той откри..

публикувано на 24.08.24 в 06:14
Байер (Леверкузен)

Шампионът на Германия Леверкузен започна сезона с инфарктна победа

Шампионът на Германия Байер (Леверкузен) започна сезона 2024/2025 в Бундеслигата по начина, по който се представяха в доста от мачовете миналия сезон - постигайки инфарктна победа. Гостите стигнаха до успеха при гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах) с 3:2, като победното попадение падна в 11-ата минута на добавеното време след редовните 90 минути...

публикувано на 24.08.24 в 06:10

Лийдс с Илия Груев с първа победа в Чемпиъншип

Отборът на Лийдс постигна първата си победа през новия сезон във второто ниво на английския футбол Чемпиъншип. С Илия Груев в състава си, йоркшърци се наложиха с 2:0 като гости на Шефийлд Уензди. До този момент Лийдс имаше само две точки в актива си след две равенства. Българският национал започна като титуляр и остана на терена през всичките..

публикувано на 24.08.24 в 06:04
Левски победи Хебър с 1:0

Левски с минимален успех срещу Хебър

Тимът на Левски победи Хебър с минималното 1:0 в мач от 6-ия кръг на футболното ни първенство. Победното попадение за "сините" вкара централният защитник Кристиан Димитров още в 3-ата минута, като това е най-бързият гол в първенството до момента. Треньорът на Левски Станислав Генчев заложи на абсолютния същия състав, който загуби от..

публикувано на 23.08.24 в 23:21
Ботев (Вр) победи като гост Локо (Сф)

Ботев (Вр) спечели срещу Локомотив в София

Отборът на Ботев (Враца) победи с 1:0 като гост Локомотив (София) в първия мач от 6-ия кръг на футболното ни първенство. Още в 3-ата минута Мартин Смоленски центрира от ъглов удар на близката греда и бившият футболист на столичани Даниел Генов с глава порази вратата на домакините. Три минути по-късно Светослав Диков бе изведен на чиста..

публикувано на 23.08.24 в 21:22
Милена Тодорова

Милена Тодорова завърши осма в Отепя

Милена Тодорова се класира на осмо място в суперспринта на 7.5 км за жени от световното първенство по летен биатлон в Отепя (Естония). В първия си официален старт след едногодишна пауза поради майчинство българката допусна пет грешки в стрелбата и измина трасето за 22:52.4 минути. Така тя остана на 56.9 секунди след победителката Паулина..

публикувано на 23.08.24 в 18:56