Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Иванов пропуска европейската купа по джудо

Джудо
Снимка: Светослав Табаков

Около 250 състезатели от 36 държави ще участват на Европейската отворена купа по джудо за мъже, която ще се проведе на 1 и 2 февруари в зала "Арена Армеец" в София.

Входът е свободен, а схватките и в двата дни започват от 9.30 часа. Финалите са от 15.30 часа.

На турнира ще има състезатели от Русия, Бразилия, Франция, Израел, Украйна, Саудитска Арабия и други.

България ще бъде представена от 27 състезатели, които проведоха лагер на Белмекен и с нетърпение очакват да премерят сили със своите конкуренти.

"Имаме възможност да пробваме редица млади състезатели. Отборът беше на Белмекен три седмици на подготовка, голяма част от състезателите са здрави", каза на пресконференция днес президентът на БФДжудо доц. д-р Румен Стоилов.

Чуйте Румен Стоилов:

От федерацията обявиха, че е направена доста натоварена програма с много състезания и всички усилия са насочени към олимпиадата в Токио.

Двама от най-силните български състезатели Янислав Герчев и Ивайло Иванов са контузени и няма да участват в турнира.

"Янислав Герчев е със скъсан менискус, но до олимпийските игри няма време за операция, ще кара така. Ивайло Иванов има междуребрено захапване на кръста, лекува се усилено и има подобрение. Евентуално двамата трябва да участват на турнир в Париж следващата седмица", каза старши треньорът на националния отбор Атанас Герчев.

Чуйте Атанас Герчев:

До последно за олимпийска квота ще се бори и Даниел Дичев в категория до 100 килограма

"Вече доста време не живея тук, но следя всички българи. Обнадежден съм за бъдещето на българското джудо. Продължавам да се боря за квота, но миналата година имах доста болежки. Надявам се да ви посрещна в Токио", каза Дичев, който от няколко години живее в Япония.

При жените квота за Токио 2020 почти сигурно ще вземе Ивелина Илиева.

"Ивелина показва много стабилно джудо. Тя беше в Япония, сега се готви в Белгия и другата седмица ще участва на турнир в Париж", добави доц. д-р Румен Стоилов.

Той разкри, че федерацията прави малък център за женско джудо с нова зала на Националния стадион "Васил Левски", която в момента се ремонтира.

Следващата седмица на българските състезатели им предстои участие в Париж.

Чуйте и вицепрезидента на федерацията по джудо Даме Стойков:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лудогорец с първа точка в Лига Европа, пропусна дузпа в Пилзен

Лудогорец спечели първата си точка в тазгодишното издание на турнира Лига Европа, след като направи 0:0 при гостуването си на чешкия Виктория Пилзен. Двубоят на "Стадион места Пилзне" бе много равностоен, но най-добрият шанс за гол за бе за българския тим, който пропусна дузпа в 52-рата минута, когато капитанът Якуб Пьотровски стреля слабо и..

публикувано на 04.10.24 в 00:00

Резултати от Лига Европа и Лига на Конференциите (ОБНОВЕНА)

Резултати от днешната програма на Лига Европа и Лига на Конференциите: Мачове от втория кръг в Лига Европа: Ференцварош (Унгария) - Тотнъм (Англия) - 1:2 Хофенхайм (Германия) - Динамо Киев (Украйна) - 2:0  Лацио (Италия) - Ница (Франция) - 4:1  Макаби Тел Авив (Израел) - Мидтиланд (Дания) - 0:2 Олимпиакос (Гърция) - Спортинг Брага (Португалия) -..

публикувано на 03.10.24 в 21:57

Загорчич обяви група от 20 души за домакинството на Черно море

Треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 20 футболисти за домакинството на Черно море. В нея след лечение на лека контузия се завръща Кристиян Стоянов. Ертан Томбак и Владимир Николов продължават да имат травми. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" от 11-ия кръг на елитното ни футболно първенство е в петък, 4 октомври, от..

публикувано на 03.10.24 в 21:16

Клубове, състезатели и родители протестираха срещу ръководството на водната топка

Очаква се министърът  да се срещне и с досегашния председател на федерацията Дарий Дановски. Той предварително изрази отношение към днешния протест, че с него въвличат децата в защита на частни интереси. 

публикувано на 03.10.24 в 18:07
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева: Решението ми да напусна България не е свързано с гимнастиката

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим.  Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме – ще живея и тренирам в Русия, но ще представям Армения. Решението ми не е..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 22 часа. "Орлите" загубиха в Разград с 0:2 от Славия (Прага) в първия двубой, след което..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа. „Първите ми впечатления от организацията в клуба са много добри. Тя е на много високо европейско..

публикувано на 03.10.24 в 05:51