Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Томов: Нацията се нуждае от максимум единение

Александър Томов
Снимка: БГНЕС

Възможна е манипулация - всяване на страх от гласуване, от вълна от епидемията, задачата за голяма промяна става много по-трудна. Но е възможна. Народът трябва да бъде мотивиран да излезе и да гласува“. Това каза пред БНР проф. Александър Томов от „Движение ЗАЕДНО за промяна“. 

По думите му има голям въпрос, който засяга нацията - тя се нуждае от максимум единение

„Предстоят тежки месеци, години. Страната влиза в неприятна рецесия и тя ще повлияе върху неща, което не можем да търпим“. 

В предаването „Нещо повече“ проф. Томов допълни: 

През годините Борисов въведе система, през която иска да контролира всичко лично. Такава система няма как да оцелее в Европа“. 

Интервюто с проф. Александър Томов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гиши ван Харен и Ема Фонденхоф

“Изгубени в Европа” с наградата за журналистика на името на Дафне Каруана Галиция

Наградата за журналистика на името на убитата в Малта разследваща журналистка Дафне Каруана Галиция беше присъдена тази вечер на “Изгубени в Европа”, международно журналистическо разследване за децата мигранти, които отпадат не само от статистиката, но и от защитата на техните права като деца.  Разследването спечели в надпревара с над 300..

публикувано на 23.10.24 в 22:41

Али Йерликая: Вероятно ПКК е отговорна за нападението срещу турската авиотехническа агенция

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая заяви, че вероятно забранената в страната Кюрдска работническа партия ПКК е отговорна за нападението отпреди няколко часа срещу централата на Турската авиокосмическа агенция в Анкара, съобщава Франс прес.  Петима души бяха убити, а 22-ма са ранени.  В свое изявление по повод атаката турският..

публикувано на 23.10.24 в 22:11
Снимката е илюстративна

Чешки журналист е бил задържан при пристигането си в Грузия

Чешки журналист е задържан при пристигането си в Грузия, за да отразява парламентарните избори в..

публикувано на 23.10.24 в 20:33

МВнР: Няма данни за пострадали българи при нападението срещу авиокосмическата компания на Турция

По информация на Посолството на България в Анкара към момента няма данни за пострадали български граждани при извършеното нападение срещу комплекса на националната авиокосмическа компания на Турция TUSAS. Това съобщава БТА , като се позовава на Министерството на външните работи (МВнР).  Атака срещу комплекс на турската авиокосмическа компания в..

публикувано на 23.10.24 в 20:06
Министърът на икономиката на Германия Роберт Хабек

Роберт Хабек представи планове за справяне със слабия растеж на германската икономика

Германският икономически министър Роберт Хабек представи планове за справяне със слабия растеж във водещата европейска икономика, като за начало предлага фонд за стимулиране на инвестициите и промяна на курса на..

публикувано на 23.10.24 в 19:54

Хипермаркет в Дупница e глобен с 10 хиляди лева

Административен съд - Кюстендил потвърди решение на районня съд в Дупница за наложена глоба от 10 хил. лева за хипермаркет заради нелоялно прилагани цени на редица стоки. Обектът  на една от големите търговски вериги в страната бил проверен от екип на Комисията за защита на потребителите през февруари миналата година, когато са установени..

публикувано на 23.10.24 в 19:31

Учителите в Гърция стачкуваха с искане за повече средства за образованието

Стачка проведоха днес учителите в Гърция с искане за повече средства за образованието. Голям протест организира синдикатът на учителите пред парламента в Атина. Преподавателите протестираха срещу ниските заплати в образованието, както и заради условията в училищата. Те настояха за повече средства за образование и съобщават за сливане на учебни..

публикувано на 23.10.24 в 19:11