Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без лятна ваканция за депутатите

Снимка: Ани Петрова

Депутатите отмениха лятната си ваканция. Предложението на „Има такъв народ“ беше подкрепено с 119 гласа „за“ и двама „въздържали се“. Против не се обяви нито един законодател.

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов мотивира искането парламентът да продължи да работи през целия месец август:

„Ние се събрахме преди по-малко и от седмица даже. Доста нелепо ще е да излезем след 5 дни във ваканция при положение, че все още няма кабинет, не е ясно дали ще има кабинет и освен това има някакви закони, които са изключително важни, които трябва да бъдат задвижени, така че предлагаме да не се правим на мързеливци и да оберем целия негативизъм на българските граждани, който ще бъде абсолютно справедлив“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С над 30% се увеличават разходите на НОИ за болнични

Разходите на Националният осигурителен институт за болнични се увеличават с малко над 30%, съобщиха от Института. Причината е нарастване с 15 на сто на броя на боледувалите, както и увеличаване на доходите на осигурените. През първото тримесечие на тази година изплатените суми по болнични листове нарастват с близо 70 милиона лева спрямо..

публикувано на 05.07.24 в 10:41
Мемориала на загиналите войници от I и VI пехотен полк

"Това е поругаване паметта": Родолюбиви организации срещу решението за Войнишкия паметник

Ще се проведе нов конкурс за изграждане на Мемориала на загиналите войници от I и VI пехотен полк, след като кметът Васил Терзиев прекрати процедурата.  Председателят на журито, одобрило победил - д-р Валентина Иванова, отхвърли посочените от кмета аргументи , че журито е без професионални качества. Тя не приема и другата критика – за..

публикувано на 05.07.24 в 10:25
Станислав Балабанов

Станислав Балабанов: Поредни предсрочни избори ще задълбочат политическата криза

Поредни предсрочни избори ще задълбочат политическата криза. Това заяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на парламентарната група на ИТН Станислав Балабанов.  Той увери, че ИТН са готови да получат третия мандат, за да дадат алтернатива на България: "Ако има разум въобще сред другите политически формации, да излезем от кризата. До момента се..

публикувано на 05.07.24 в 10:23

В Иран гласуват за президент на втори тур

Започна гласуването на втория тур на президентските избори в Иран. На балотажа се явяват реформистът Масуд Пезешкиян и твърдолинейният Саид Джалили при сравнително близки резултати на първия тур - съответно над 42 и близо 39 процента от гласовете. 69-годишният Масуд Пезешкиян е сърдечен хирург, депутат от Тебриз и бивш министър на..

публикувано на 05.07.24 в 10:13

Рекорден брой американци на път покрай Деня на независимостта

Рекорден брой американци пътуват по случай почивните дни около националния празник - Денят на независимостта. Асоциацията на американските автомобилисти изнесе данни, че близо 71 милиона души са се отправили на път в дните около националния празник на страната 4 юли. Това представлява увеличение с 5% спрямо същия период на миналата..

публикувано на 05.07.24 в 10:06
Димитър Главчев

Главчев категоричен - няма зависимости от политически лидери

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев отрече да има зависимости от лидери на политически партии при назначаването на областни управители. В блицпарламентарния контрол той отговори на въпрос на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов за рокади в областните управи. Служебният премиер Димитър Главчев подчерта, че..

публикувано на 05.07.24 в 09:54
Делян Пеевски

Петър Бояджиев: Пеевски ще продължи да напредва като трактор

" Пеевски кара влака, той няма нужда от излишен сблъсък. Той спокойно напредва като трактор и ще продължи да напрeдва, но той няма нужда от показност ".  Това коментира пред БНР Петър Бояджиев, политически емигрант и дисидент от преди 89-та, който познава ДПС от създаването ѝ.  " Излизането наяве на това разцепление чрез гласуването и за двете..

публикувано на 05.07.24 в 09:22