Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Село Върбица празнува олимпийската титла на Стойка Кръстева

Снимка: Латинка Светозарова

Плевенското село Върбица, където живее семейството на олимпийската шампионка Стойка Кръстева празнува олимпийската ѝ титла.

Ето какво заяви пред БНР съпругът ѝ Борил: „Честито на цяла България, този медал е за всички ни. Да покажем на младите, че има смисъл в спорта. Стойка е родолюбец, който иска да прослави България“.

Силна вяра в успеха ѝ от първите дни има и бащата на Кръстева Желязко:

„Следващата стъпка – чакаме внуче“.

„По-голямо щастие от това няма за Върбица, това се случва за първи път. Ще я посрещнем с пита, с мед, с шарена сол“, заявиха местни жители. 

Стойка Кръстева е олимпийска шампионкаСнимка: Латинка Светозарова

Снимка: Латинка Светозарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отзвук в САЩ по темата с ЛГБТ пропагандата у нас. Сънародници коментират

Промените в Закона за предучилищното и училищното образование напомниха на мерки, предприети на места в Съединените щати. Могат ли да се правят паралели между законодателствата на двете страни и как представители на българската общност в Америка разчитат случилото се в България? Лилия Хаджииванова е помощник-директор на Центъра по сексуално..

публикувано на 29.08.24 в 09:29
Ахмед Доган

Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец"

По документи и според официалните регистри почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец". От справка в Имотния регистър става ясно, че собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар". Негов управител е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии,..

публикувано на 29.08.24 в 09:13
Павел Дуров

Освободиха създателя на Telegram срещу 5 милиона евро

Френските власти освободиха от ареста създателя на Telegram Павел Дуров срещу гаранция от 5 милиона евро. Собственикът на "Телеграм" Павел Дуров пред френски съд след четири дни арест Милиардерът няма право да напуска Франция и два пъти седмично трябва да се явява пред полицията.  Петима френски съдии решиха да дадат ход на официалното..

публикувано на 29.08.24 в 09:12
Артьом Георганов

Артьом Георганов: Червените линии на Москва са виртуални

Русия блъфира, като плаши с ядрена война. Курската операция е демонстрация, че червените линии на Москва са виртуални. Това мнение изрази в интервю за БНР Артьом Георганов, докторант по политически науки в Софийския университет. Според него не става дума за радикално нов етап от бойните действия. Украйна завзе нови позиции в руската..

публикувано на 29.08.24 в 09:05

Жители на "Княжево" отново на протест за запазване на алеите на Витоша

Жители на столичния квартал "Княжево" излизат отново на протест с искане да се запазят  алеите на Витоша. Инвеститор има намерение да строи върху тези, които попадат в частен имот. Общината да спре строителството до изясняване на ситуацията, поискаха протестиращи, които днес се събират пред сградата на Министерския съвет. Протест 3 в 1 пред..

публикувано на 29.08.24 в 08:47
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин: Парламентът да реши кой да е българският еврокомисар

" БСП – Обединена левица ще се казва новата коалиция . Одобрихме коалиционния договор." Това съобщи пред БНР евродепутатът Кристиан Вигенин. По думите му, в лявото пространство "очевидно има ново начало, което трудно си пробива път през блатото на сегашната политика". Вигенин призова "да свикнем с мисълта, че партията не се върти..

публикувано на 29.08.24 в 08:32

Тайфун взе три жертви в Япония

Трима души загинаха в Япония, след като тайфунът "Шаншан" достигна бреговете на префектурата Кагашима. Проливни дъждове и много силен вятър-със скорост над 200 км в час прекъснаха електроснабдяването на стотици хиляди домакинства, предаде Ройтерс. Властите издадоха заповеди за евакуация на милиони жители в няколко префектури. Големите..

публикувано на 29.08.24 в 08:18