Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жозе Моуриньо: Очаквам труден мач

Жозе Моуриньо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Рома Жозе Моуриньо говори пред медиите преди утрешния мач в турнира Лига Европа между Рома и Лудогорец (Рз), след който ще стане ясно кой от двата отбора в каква посока ще продължи през пролетта.

"Ако не спечелим, отиваме в Лигата на конференциите. Но ние не искаме, а се целим в плейофите. Ако мислим така, това е мач само с един възможен резултат и това е победа.

Очаквам труден мач заради напрежението и заради съперник, който вече ни победи в среща, когато играхме сериозно. Бях сменил само вратаря. Ако създадем тази атмосфера като миналата година с Будьо, Лестър и Витес, и комбинираме желанието на момчетата да продължат в това състезание, тогава можем да го направим – да ги отстраним, заяви португалският специалист.

И тъй като за утрешната среща в много медии се говори за този мач като за финал. Моуриньо беше попитан какъв Лудогорец очаква утре.

"За разлика от нас, те ще играят за два резултата и това очевидно е голямата разлика. Те са опасни на контраатака, имат бързи играчи и затова могат да се защитават повече. Ние ще играем само за един краен изход от този мач и може би е по-добре за нас.  Знаем, че трябва да се потрудим. Но имаме един голям стадион зад гърба си като подкрепа.

Амбицията ни не е да спечелим отново Лигата на Конференциите, а да отидем в плейофите. И това не е само при нас, а за много отбори, които са създадени за Шампионската лига, но по една или друга причина са в този турнир. Няма да е лесен мач за нас, но и няма да е лесен мач за Лудогорец. Победата ще ни вдъхне още самочувствие след поражението от Наполи, защото ние искаме да бъдем напред и в Серия А", заяви Специалния.

Рома ще може да разчита на Николо Дзаниоло, който беше наказан първоначално за два мача, но след това УЕФА коригира санкцията и той ще може да излезе срещу българите.

"УЕФА раздаде справедливост, защото два мача наказание беше прекалено много. Но той страдаше тези дни от хематом и не съм наясно колко ще ни бъде полезен утре и болките вчера бяха силни. Да видим как се чувства днес, но бих искал да го имам на разположение.

Със сигурност Тами Ейбрахам и Ел Шаарауи ще играят утре. Но това е малка утеха, тъй като реално ни липсват деветима. А в Разград загубихме с титулярите. Но мислим само за утрешния мач в момента", заяви Жозе Моуриньо.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лоренцо Сонего

Лоренцо Сонего стана шампион в Уинстън-Сейлъм

Италианецът Лоренцо Сонего спечели титлата на турнира по тенис на твърда настилка в Уинстън-Сейлъм (САЩ) от сериите АТП 250 с награден фонд 779 780 долара. На финала поставеният под номер 10 в схемата Сонего победи представителя на домакините Алекс Микелсен с 6:0, 6:3 за 64 минути. "Това е невероятна седмица за мен, за моя отбор и за..

публикувано на 25.08.24 в 09:38
Линда Носкова

Чехкинята Линда Носкова спечели първа титла в кариерата си

Поставената под номер 6 в схемата Линда Носкова от Чехия спечели титлата на турнира по тенис УТА 500 на твърда настилка в мексиканския град Монтерей с награден фонд 922 хиляди долара. На финала Носкова надделя над Лулу Сун (Нова Зеландия) със 7:6(6), 6:4 за 1:50 час и взе първи трофей от УТА в кариерата си. Така тя взе реванш за загубата..

публикувано на 25.08.24 в 09:22
Валентин Антов

Валентин Антов и Петко Христов с добри изяви в Италия

Българските защитници Валентин Антов и Петко Христов изиграха почти пълни 90 минути за своите отбори Кремонезе и Специя във втория кръг на италианската Серия Б. Антов се представи на ниво за Кремонезе при успеха с 1:0 срещу Карарезе. Единственото попадение в 88-ата минута реализира резервата Франко Васкес от дузпа. Българинът беше..

публикувано на 25.08.24 в 09:19
Реал Сосиедад победи Еспаньол с 1:0

Реал Сосиедад спечели гостуването на Еспаньол

Отборът на Реал Сосиедад постигна победа над Еспаньол с 1:0 като гост в мач от втория кръг в испанското футболно първенство. Единственото попадение реализира в 80-ата минута резервата Такефуса Кубо. Това е първи успех за Реал Сосиедад, който загуби от Райо Валекано в първия си двубой за новия сезон, докато Еспаньол няма спечелена точка в два..

публикувано на 25.08.24 в 08:44
Льо Авър победи новака Сент Етиен с 2:0

Льо Авър с първи успех за сезона във Франция

Отборът на Льо Авър победи новака Сент Етиен с 2:0 като гост в среща от втория кръг на футболното първенство на Франция. Абдулай Туре даде аванс на тима в 57-ата минута от дузпа, а десет по-късно Аруна Санганте удвои. Льо Авър постигна първа победа в Лига 1 през новия сезон, докато Сент Етиен загуби и втория си двубой след завръщането в..

публикувано на 25.08.24 в 08:34
Интер победи Лече с 2:0

Шампионът Интер с първа победа за сезона

Шампионът Интер победи Лече с 2:0 у дома в двубой от втория кръг на Серия А, като голове на Матео Дармиан и Хакан Чалханоглу осигуриха на отбора на Симоне Индзаги първи успех за сезона. Интер, който завърши наравно 2:2 с Дженоа миналия уикенд, контролираше срещата и временно се изкачи на върха в класирането с четири точки. Дармиан даде..

публикувано на 25.08.24 в 08:26
Александър Томаш

Александър Томаш: Казах на играчите, че трябва да преборят себе си

Старши треньорът на Спартак (Варна) - Александър Томаш, поздрави своите футболисти за успеха с 1:0 при гостуването на Ботев (Пловдив).  "Излязохме срещу отбор с доста добри футболисти с качества. През седмицата казах на моите състезатели, че единственият ни шанс е да излезем като отбор. Имахме проблеми с притежанието на топката през първата..

публикувано на 25.08.24 в 06:18