Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново ще инвестира близо 80 000 лв. в ремонт на пешеходните подлези

Десетина са пешеходните подлези във Велико Търново и са в лошо състояние
Снимка: Здравка Маслянкова

Близо 80 хиляди лева ще инвестира тази година Община Велико Търново в ремонта на пешеходните подлези в града. В момента нито едно от съоръженията не е в изправно състояние.

Десетина са пешеходните подлези във Велико Търново и са в лошо състояние, което е причина да не се използват от гражданите. За последно съоръженията са били ремонтирани през 2017 година, но проблемите остават, посочи на последното заседание на Общинския съвет кметът на Велико Търново Даниел Панов. 

"На ул. "Магистрална" в момента има течове в подлеза от републикански път Севлиево – Омуртаг, за което сезирахме Областно пътно управление за предприемане на действия за отводняване на техния път. Друг проблем в поддръжката на подлезите са вандалските прояви, включително чупенето на лампи".

За тази година в инвестиционната програма на общината ще бъдат включени 78 200 лв. за ремонт на подлезите. Единственото съоръжение с видеонаблюдение е подлезът между автогара "Юг" и жп гарата, но камерите не работят.

Предстои с новата обществена поръчка за видеонаблюдение във Велико Търново това да бъде направено и в пешеходните подлези, посочи кметът Панов.

По публикацията работи: Николай Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елена Дариева

Елена Дариева: Лидерски дебат липсва от предпазливост и заради страха от провал

Защо хората не са гласували? Отговорът не е липсата на алтернатива,  защото на политическата сцена имаше актьори от целия спектър. Проблемът беше, че за седми път трябваше да се избира от същото. Когато менюто е едно и също, хората спират да посещават ресторанта . Така обясни избирателната активност на 27 октомври Елена Дариева,..

публикувано на 28.10.24 в 14:34
Виктор Орбан

Визитата на Орбан в Грузия няма мандат от ЕС

Визитата на унгарския премиер Виктор Орбан в Грузия не е с мандат на Европейския съвет и е в рамките на двустранните отношения, заяви говорителката на Комисията Набила Масрали. Министър-председателят е на визита в Грузия днес и утре, където ще се среща с премиера Иракли Кобахидзе, за да го поздрави за победата на "Грузинска мечта" на изборите...

публикувано на 28.10.24 в 14:23

ДПС - Доган призова за стабилно правителство, изключващо "модела Пеевски"

Крилото на Движението за права и свободи около Ахмед Доган призовава за диалог между политическите партии за съставяне на стабилно правителство, изключващо "модела Пеевски". В съобщение до медиите се изразява благодарност към симпатизантите, подкрепили формацията, въпреки "масираните репресии и безпрецедентния натиск", на които са били..

публикувано на 28.10.24 в 14:04

Какви са изводите от изборния ден в Пазарджик?

При 100 процента обработени протоколи в Пазарджик ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с малко над 27%. На втора позиция се нарежда ДПС-Ново начало (ДПС-НН) с близо 19 процента. Резултатите показват пълна победа на Делян Пеевски срещу Ахмед Доган , който е под чертата в областта. Другият печеливш в региона е БСП-Обединена левица, която за..

публикувано на 28.10.24 в 14:01

Всички политически сили с над 4% на вота, увеличават подкрепата си сред избирателите в Габровска област

Всички политически партии и коалиции, които по последни данни влизат в новия парламент, увеличават подкрепата си сред избирателите в Габровска област. При 98,30% обработени протоколи: 9 формации в 51-вото Народно събрание При 99,71% обработени протоколи: "Величие" е на ръба за 51-вото НС С гласовете си те подредиха на първо място коалицията..

публикувано на 28.10.24 в 13:55

Трифонов: Ще направя всичко, което зависи от мен, за да има положителен резултат

Лидерът на партия "Има такъв народ" Станислав Трифонов благодари на всички, гласували за неговата формация. В пост във Facebook Трифонов увери, че ще направи всичко възможно да оправдае доверието.  "Ще направя всичко, което зависи от мен, за да има положителен резултат", написа той. 

публикувано на 28.10.24 в 13:42
Марк Рюте

Рюте: Войници от Северна Корея са разположени в Курска област

Генералният секретар на НАТО Марк Рюте потвърди, че войници от Северна Корея са изпратени в Русия и военни формирования от тази страна са разположени в Курска област.  В изявление след съвместно заседание на Северноатлантическия съвет и представители на разузнаването и министерството на отбраната на Южна Корея в централата на алианса в Брюксел,..

публикувано на 28.10.24 в 13:38