Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аякс вкара четири на Лудогорец в Разград

Аякс победи с 4:1 Лудогорец в Разград
Снимка: БТА

Нидерландският Аякс (Амстердам) победи с 4:1 в Разград Лудогорец в първа среща от плейофния кръг на Лига Европа.

Отборът от Амстердам нарпактика си гарантира участие в групите на турнира, а за българите остава мач-реванш на честта другата седмица и място в Лигата на Конференциите.

Хеттрик за победителите реализира Мохамед Кудус, а едно попадение добави Брайън Броби.

Лудогорец върна един гол чрез точно изпълнена дузпа от Оливие Вердон.

Гостите от Амстердам нанесоха съкрушителен удар в рамките на минута и половина между 16-ата и 18-ата.

И двете попадения бяха дело на Мохамед Кудес, който първо вкара с левия, а след това с десния крак.

Първото попадение стана заради грешка на Бърнард Текпетей, който загуби топката от Дивайн Ренш. Мохамед Кудус изтича и му отне топката, продължи да дриблира успоредно на наказателното поле и с левия крак по диагонала я прати в мрежата.

Минута и половина по-късно гостите от Аякс направиха показно изпълнение за втория гол.

Кенет Тейлър тръгна с топката, подаде на Брайън Броби, който успя да я запази и върна на Тейлър. Халфът с номер 8 успя да чукне елегантно към Кудус, който елиминира вратаря Серджио Падт.

Лудогорец можеше да отговори с попадение след още две минути, но пробивът на устремилия се на скорост Кирил Десподов беше спрян от трима и с решаващия шпагат на Дивайн Ренш.

В 26-ата минута заучено изпълнение на ъглов удар едва не донесе успех. Иван Йорданов центрира на десния фланг, където Аслак фон Витри я посрещна и стреля, но кълбото излезе в аут.

Домакините от Разград продължиха да опитват различни варианти в атака, но пет минути преди края на първото полувреме Брайън Броби вкара с глава, останал сам срещу вратаря Падт.

Левият бранител Оуен Вейндал проби и подаде в наказателното поле, но кълбото се отклони в тялото на Фон Витри.

Бившият футболист на Левски Ноа Сонко Сундберг не прецени топката и остави тарана на Аякс Брайън Броби непокрит, който от два метра я мушна между краката на Серджио Падт за 3:0.


Две минути след началото на второто полувреме влезлият като резерва Доминик Янков отне топката от Кенет Тейлър, напредна бързо и изведе по прекрасен начин Руан Крус, който обаче не успя да преодолее вратаря на Аякс.

Малко по-късно Аякс осъществи прекрасна контраатака, при която Боржес подмина елементарно Иван Йорданов и от аутлинията върна топката назад.

Стивън Бергвайн можеше да опита изстрел, но за да избегне шпагата на Фон Витри даде на Кудус, който от още по-чиста позиция по диагонала оформи хеттрика си.

Само минута по-късно Бърнард Текпетей с мощен изстрел затрудни максимално вратаря Гортер, който отрази.

В 68-ата минута Лудогорец стигна до дузпа благодарение на Спас Делев.

Той проследи центриране от ляво на Марсел Хайстер, и от въздуха опита да върне топката в наказателното поле.

На аутлинията беше застанал Йорел Хато, който спря удара с ръка. След кратка проверка cъс системата за видеоповторения (ВАР) съдията Ди Бело потвърди наказанието, а Вердон не сбърка.

По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лудогорец с първа точка в Лига Европа, пропусна дузпа в Пилзен

Лудогорец спечели първата си точка в тазгодишното издание на турнира Лига Европа, след като направи 0:0 при гостуването си на чешкия Виктория Пилзен. Двубоят на "Стадион места Пилзне" бе много равностоен, но най-добрият шанс за гол за бе за българския тим, който пропусна дузпа в 52-рата минута, когато капитанът Якуб Пьотровски стреля слабо и..

публикувано на 04.10.24 в 00:00

Резултати от Лига Европа и Лига на Конференциите (ОБНОВЕНА)

Резултати от днешната програма на Лига Европа и Лига на Конференциите: Мачове от втория кръг в Лига Европа: Ференцварош (Унгария) - Тотнъм (Англия) - 1:2 Хофенхайм (Германия) - Динамо Киев (Украйна) - 2:0  Лацио (Италия) - Ница (Франция) - 4:1  Макаби Тел Авив (Израел) - Мидтиланд (Дания) - 0:2 Олимпиакос (Гърция) - Спортинг Брага (Португалия) -..

публикувано на 03.10.24 в 21:57

Загорчич обяви група от 20 души за домакинството на Черно море

Треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 20 футболисти за домакинството на Черно море. В нея след лечение на лека контузия се завръща Кристиян Стоянов. Ертан Томбак и Владимир Николов продължават да имат травми. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" от 11-ия кръг на елитното ни футболно първенство е в петък, 4 октомври, от..

публикувано на 03.10.24 в 21:16

Клубове, състезатели и родители протестираха срещу ръководството на водната топка

Очаква се министърът  да се срещне и с досегашния председател на федерацията Дарий Дановски. Той предварително изрази отношение към днешния протест, че с него въвличат децата в защита на частни интереси. 

публикувано на 03.10.24 в 18:07
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева: Решението ми да напусна България не е свързано с гимнастиката

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим.  Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме – ще живея и тренирам в Русия, но ще представям Армения. Решението ми не е..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 22 часа. "Орлите" загубиха в Разград с 0:2 от Славия (Прага) в първия двубой, след което..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа. „Първите ми впечатления от организацията в клуба са много добри. Тя е на много високо европейско..

публикувано на 03.10.24 в 05:51