Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драма във Варна: Черно море и Локомотив (Пловдив) завършиха 2:2

Снимка: БГНЕС

Черно море и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 2:2 в здрав мач в борбата за първото място в класирането на футболното ни първенство. Домакините откриха резултата в края на първата част, но с два гола в добавеното време на първото полувреме Локомотив обърна резултата в своя полза. С гол в 90+5 минута на мача Живко Атанасов вкара гол и донесе точката на домакините. Гол на Алекс Фернандес в 101-та минута пък беше отменен. Гостите завършиха срещата с 9 души, след като Хорхе Сегура и Евандро получиха втори жълт и съответно червен картон в 75-ата и 81-ата минута. Локомотив Пловдив остана на първото място с 30 точки, а Черно море са втори с точка по-малко.

Още преди да е изтекла първата минута на срещата Мазир Сула стреля от 20-тина метра но неточно. В 11-ата минута след разбъркване в наказателното поле на домакините Христо Иванов имаше възможност да стреля от добра позиция, но неточно. В 17-ата минута Черно море имаше нова възможност. Мазир Сула получи топката в наказателното поле на гостите и стреля от 15 метра по земя, но ударът му бе слаб и вратарят Динко Хоркаш улови. 
В 21-ата Александър Василев стреля опасно от повече от 20 метра, но топката премина встрани от вратата на Локомотив. В 25-ата минута Черно море имаше нова възможност за гол. Атанас Илиев успя да пусне хубав пас към Мазир Сула, който стреля от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на гостите. В 36-ата минута Александър Василев проби отдясно и пусна пас към Атанас Илиев, който се размина с топката в малкото наказателно поле. В 39-ата минута Черно море откри резултата. След разбъркване в наказателното поле на гостите Атанас Илиев опита задна ножица, топката стигна до Мазир Сула, който бе блокиран и не успя да стреля, а  кълбото стигна до Даниел Димов, който от няколко метра прати топката във вратата за 1:0. 
В първата минута на добавеното време гостите изравниха резултата след куриозен гол. Евандро центрира от около 35 метра отдясно по атаката на гостите, топката прелетя над куп играчи, вратарят на домакините Иван Дюлгеров също не успя да играе с нея и тя влезе във вратата за 1:1. Две минути по-късно Локомотив направи пълен обрат. След грешка при изнасянето на топката Евандро я открадна, подаде на Джовани, който отново върна топката към Евандро, който с удар от 10-тина метра вкара за 2:1 за пловдивчани. 
В 63-ата минута гостите можеха да вкарат нов гол, но след удара на Алфа Конте топката премина над вратата. В 65-ата минута Бабакар Дион стреля опасно, но топката премина над вратата на Черно море. В 75-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Хорхе Сегура получи втори жълт и съответно червен картон за грубо нарушение срещу Мазир Сула. В 81-ата минута Евандро от Локомотив също бе изгонен от игра след като получи втори жълт и съответно червен картон. В 82-ата минута Арлинд Дакай бе изведен в добра позиция отдясно и стреля, но вратарят Динко Хоркаш спаси. В 85-ата минута Арлинд Дакай засече с глава топката опасно, но тя се отби в напречната греда.
В 90+5 минута Живко Атанасов засече с глава топката след центриране на Брено Тейшейра и изравни резултата. В 97-та минута вратарят на гостите спаси сигурен гол, след като успя да избие топката след удар на Васил Панайотов с глава. Малко след това Динко Хоркаш спаси опасен удар и на Брено Тейшейра. В 11-та минута на даденото продължение минута Алекс Фернадес със страхотен удар по диагонал вкара нов гол за Черно море, но след консултации в ВАР попадението бе отменено заради засада.

Черно море – Локомотив (Пловдив) 2:2

1:0 Даниел Димов 39'

1:1 Евандро 45+1'

1:2 Евандро 45+3'

2:2 Живко Атанасов 90+5'

Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Цветомир Панов (46-ата мин. Алекс Фернандес), Даниел Димов (68-ма мин. Арлинд Дакай), Васил Панайотов, Александър Василев, Едгар Пашеко (59-ата мин. Мишаел Алвес), Мазир Сула (79-ата мин. Брено Тейшейра), Атанас Илиев (59-ата мин. Исмаил Иса);

Локомотив (Пловдив): Динко Хоркаш, Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев, Оливер Камдем, Христо Иванов (58-ма мин. Димитър Илиев), Лео Сена (78-ма мин. Ефе Али), Евандро, Джовани (57-ма мин. Бабакар Дион), Алфа Конте (78-ма мин. Петър Андреев), Георги Минчев (84-ата мин. Ивайло Иванов);


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
БФС пуска специална фланелка по подо 30 години от СП в САЩ приз 1994 година

БФС пуска специална фланелка по повод 30 години от СП в САЩ 94

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов отправи специално послание към героите от САЩ 94, които записаха една от най – славните страници в историята на спорта у нас, класирайки се на четвърто място на световното първенство преди 30 години. Поводът е 30-годишнината от най-големия успех в историята на българския футбол – 4-ото място в САЩ..

публикувано на 16.07.24 в 13:36
Гарет Саутгейт

Гарет Саутгейт реши - напусна поста на селекционер на Англия

Гарет Саутгейт напусна поста си на селекционер на Англия след почти осем години начело. 53-годишният бивш защитник взе решението след поражението на неговия отбор на финала на Евро 2024 от Испания с 1:2. Договорът на Саутгейт трябваше да изтече през декември тази година, но той сам взе решение да си тръгне по-рано след втория загубен финал на тима на..

публикувано на 16.07.24 в 13:25
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Динамо ще направи всичко, за да ни пречупи

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори кратко пред медиите преди заминаването на отбора за Грузия, където утре ще бъде реваншът с Динамо (Батуми) от първия кръг на Шампионската лига по футбол. Специалистът предупреди, че тимът му не бива да се успокоява от преднината в първия двубой и да бъде напълно концентриран в мача. "Разбира..

публикувано на 16.07.24 в 10:35
Агибу Камара

Лудогорец привлече халф от Олимпиакос

Шампионът Лудогорец направи четвърти входящ трансфер това лято, привличайки гвинейския офанзивен халф Агибу Камара, който бе собственост на гръцкия Олимпиакос. Ръководството на тима от Разград и това на шампиона в Лигата на конференциите финализираха успешно преговорите по сделката, като междувременно Камара пристигна в България. Африканският..

публикувано на 16.07.24 в 10:31
Йоана Георгиева

Отмениха наказанието на Йоана Георгиева, ще участва на Олимпиадата

Арбитражният съд по спорта (КАС) отмени наложеното наказание на състезателката ни по кану-каяк Йоана Георгиева. Тя беше със спрени права от началото на юни насам, когато беше обявено, че е нарушила антидопинговите правила. Причината, която международната агенция за допинг тестване ИТА посочва е, че българката не е била открита за проба на 15..

публикувано на 16.07.24 в 06:37
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна от турнира в Будапеща

Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей УТА 250 в унгарската столица Будапеща с награден фонд 232 244 евро. Поставената под номер 2 в схемата Томова отстъпи пред бившата номер 19 в световната ранглиста Александра Саснович (Беларус) с 6:2, 2:6, 4:6 за 2:04 часа. Българката поведе с 5:0 по пътя си към успеха в първия..

публикувано на 16.07.24 в 06:33
Димитър Велковски подписа с Арда

Арда подписа за две години с Димитър Велковски

Левият бек Димитър Велковски е новото попълнение във футболния на Арда. Това стана факт, след като играчът уточни личните си условия със спортния директор Ивайло Петков и сложи подпис под договор за две години. Димитър Велковски е роден на 22 януари 1995 г. и играе на поста защитник. Висок е 185 см, а своята кариера започва в тима на Ботев..

публикувано на 16.07.24 в 06:31