Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Андреев: За редовните дарители не е нужно да дойде Коледа, за да помогнат!

Много е важно държавата да повиши културата на хората и да започне да има превенция

2
Павел Андреев
Снимка: Личен архив

"Това, което съм забелязал през годините работа в сферата на дарителството е, че даряват хора от всички прослойки на обществото, но общото при тях е, че те са достигнали до някакво ниво в живота си, което ги удовлетворява лично и имат нужда да помогнат, каза в "Нощен Хоризонт" Павел Андреев, създател на платформата PavelAndreev.BG.

PavelAndreev.BG е най-голямата платформа за организиране на благотворителни кампании за набиране на средства за лечение и за социални каузи в България.

280 са активните до момента кампании на платформата.

Тя свързва успешно хората, които имат нужда от помощ с хората, които имат нужда да помогнат. Платформата е високо технологична и предлага шест удобни метода за дарение, които обхващат нуждите на всички дарители по цял свят. Отличава се с конкретно и ясно дефинирани правила за изплащане на средствата по здравните кампании и екип, който е до бенефициентите от пускането на тяхната кампания до успешния й завършек.

"За платформата мога да кажа, че тя беше създадена не затова, за което е в момента. Това се направи, за да мога по-лесно да дигитализирам на едно място пари с мои приятели, с които сме разделени от дистанция, за да можем с тях да не си превеждаме пари по сметки, а дигитално на едно място това да бъде обединено. 

След това обаче това нещо съвпадна с моите мисли и с една жена, с която се открихме взаимно. Тя искаше да се направи кампания в помощ на две деца по време на пандемията, така започнахме всичко с тяхното подпомагане и изведнъж нашата платформа стана видима за обществото.

Всичко в едни момент си съвпадна, разказа още Павел Андреев. 

Павел Андреев

Той посъветва хората, че щом има нещо или мисъл, с която "ставате и лягате, значи трябва да го осъществите".

"Бих казал още, че хората не знаят как да водят благотворителни кампании и това е нормално. Ние винаги водим разговори с хората, които пожелаят да стартират кампания при нас. 

Даваме им насоки как да разкажат емоционално личната си история, да покажат реално какви са проблемите им, пред дарителя не е нужно да показваш сила, той е за да ти помогне и той ще ти помогне, защото вижда, че ти си в труден момент.

Бъдете прозрачни към дарителите, давайте отчети за събраните средства, отговаряйте на всяко обаждане, аз вдигам на всеки - дарител, бенефициент, правете го и вие. Дръжте хората в течение с развитието на каузата - добро, лошо - всичко си казвайте, както е, посъветва още дарителите и търсещите помощ от кампании хора, Павел Андреев.

По думите му - "За редовните дарители не е нужно да дойде Коледа, за да помогнат!". 

Павел Андреев
Някои от хилядите успешно реализирани кампании са: 

"Живот за бебе Кристин" - тя страда от сърдечна недостатъчност и има нужда от трансплантация на сърце. В рамките на 10 дни бе събрана сумата от почти 1 милион лева и детето беше транспортирано с медицински самолет до Индия, където бе извършена успешно трансплантацията. Днес тя е в България със семейството си. 

"Дари живот на Митко" - той страда от левкемия и за лечението му бе събрана сумата от почти 1,3 милиона лева. Лечението все още е в ход. 

Към платформата има стартиран и Фонд за лечение на деца, който представлява месечен абонамент или еднократно дарение по сметка и цели да подкрепи лица до 18 г., които се борят с онкологично заболяване или имат нужда от трансплантация. Целта на Фонда е да подкрепи кампаниите в самото начало или в момента, в който спадне дарителската подкрепа. По този начин се гарантира мигновения старт на лечението и това то да не бъде прекъснато в даден момент. 

Също, има редица социални каузи, които са успешно реализирани или са в ход като: строителство и ремонти на храмове, кампании в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, кампании за издаване на книги, за спасяване на животни и изграждане на приюти за тях. 

Амбициите и целите на екипа са през 2024 г. платформата да се утвърди не само в България, но и в цяла Европа и да добие авторитета и ранга на най-големите благотворителни организации. Това би бил огромен успех не само за тях, но и за прославянето на България. 

Павел Андреев
Павел Андреев е роден на 17 септември 1991 г. в град Добрич. Завършва “Първа езикова гимназия” гр. Варна с немски език, а след това Университет по архитектура строителство и геодезия (УАСГ) специалност строителство на сгради и съоръжения (ССС). Професионалната му практика стартира с редица стажантски позиции още с идването му да следва в гр. София на 19 години. След завършването си на 24 години стартира работа като ръководител на проекти в строителна компания в гр. Варна като там работи 7 г. до навършване на 31 годишна възраст. Успоредно успява да развие и малък бизнес в сферата на имотите. На 20 години за първи път се среща с благотворителността под различни форми и не спира да активен в това. На 7 октомври 2021 г. учредява Фондация Павел Андреев, която е и юридическото лице зад платформата PavelAndreev.BG.

Още по темата в звуковия файл. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Таня Стоянова

Доц. Таня Стоянова - българката, обявила война на рака

Д-р Таня Стоянова, доцент по молекулярна и медицинска фармакология и урология в Медицинския факултет  на  Калифорнийския университет в Лос Анджелис е гост в 54-ти епизод на рубриката "Америка - илюзии и реалности" . Нейното хоби са това, което обичат децата ѝ, но понякога рисува и обича да слуша кънтри музика. "Ние се занимаваме да..

публикувано на 30.09.24 в 10:45
Иван Кръстев

Иван Кръстев – маестрото на музиката, литературата и театралното изкуство

В "Нощен хоризонт" ви срещаме с маестрото на българската музика – композитора и диригент Иван Кръстев .  В откровен разговор той сподели за началото на своя път в музиката, когато започва да учи пиано и цигулка на едва 4 годин и. Кръстев разказа за своето творческо израстване, водено от вдъхновението да съчетава музика и литература.  Още..

публикувано на 24.09.24 в 15:34

Гюлсерен Исмаилова: Любовта спасява

Никой родител не си представя да чуе от лекар диагноза за детето си, според която то няма да живее повече от осем години. Първо не вярва на това, което се случва, но после придобива сила и прави невъзможното, за да спаси не просто човешки живот, а живота на сина си. Той е Ервин и е вече на 32 години - със Синдром на Уест...

публикувано на 22.09.24 в 10:51
Момчил Карамитев

Момчил Карамитев за патриарх Неофит, за киното, чудесата и творческия процес

"Това, което ме впечатли при всички разговори беше, че тези хора благоговееха към личността на патриарх Неофит и казаха, че това е била неговата изключителна сила, че той е бил много благ , някои са го упреквали, че е бил прекалено благ, че това не било добре за ръководител на Българската църква.  "Казват, че като ръководител той не е..

публикувано на 17.09.24 в 09:24
 Проф. Даниела Дженева

Проф. Даниела Дженева - 50 години ансамбъл "Тракия" с етика, морал и любов

С концерти и специално подготвена изложба ансамбъл "Тракия" отбеляза своята 50 годишнина . Гости на спектакъла на Античния театър в Пловдив са и част от хората, които с талант и сърце са допринесли през годините трупата да има водещата си роля на новатор в музикалните и танцовите форми във фолклорното изкуство. Другият концерт на древната..

публикувано на 15.09.24 в 09:10

Изпълнение на български композитор в предварителната селекция за "Грами"

Изпълнение от нов албум на български композитор, познат със създаването на творби за емблематични български естрадни артисти от 80-те, бе допуснато до съревнованието за наградите "Грами". Димитър Ковачев е сред емблематичните композитори в България през 80-те години. Мнозина го свързват с песента "Тишина", първоначално изпълнена от Васил..

публикувано на 12.09.24 в 10:25
Д-р Калин Поповски

Д-р Калин Поповски: В медицината не всичко е заплати. Моралът трябва да бъде на първо ниво

Д-р Калин Поповски е един от най-известните акушер-гинеколози в Плевен.  Завежда Клиниката по акушерство и гинекология към Университетската болница "Д-р Георги Странски". Д-р Поповски е потомствен лекар, в неговите ръце през над 30-годишната му практика са изплакали за първи път при раждането хиляди деца от цялата страна. "В медицината не..

публикувано на 08.09.24 в 06:57