Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СК "Таекуондо Фитнес НСА" организира „Зелен ден“ част от проекта „Зелен колан“

На 12 ноември в квартал Манастирски ливади спортен клуб "Таекуондо Фитнес НСА" организира „Зелен ден“, който е част от проекта „Зелен колан“. Инициативата се провежда в партньорство с клубове по таекуондо от Гърция, Румъния и Унгария и е съфинансирана от Европейския съюз.

„За съжаление нашето общество все още не е научено да се грижи само за себе си. Наскоро се върнахме с ректора на НСА проф. Николай Изов от посещение в Корея, където подписахме споразумение с два корейски университета. Има какво да научим от корейците. В крайна сметка за това и се занимаваме с таекуондо, защото таекуондо e не само бойно изкуство или средство за самозащита, то също учи как да бъдеш по – добър човек, а това означава как да бъдеш и по- добър гражданин. Именно поради тази причина се спряхме и на района в община Триадица, тъй като нашият клуб има там зала, в която се водят тренировки. За това решихме да направим нещо полезно“, сподели главен асистент Димитър Аврамов – преподавател в катедра „Борба и джудо“, сектор „Таекуондо“ в НСА.


Почистването ще е под формата на състезание, а резултатите ще бъдат фактор в оценяването на изпита за колани, който ще се проведе в клуба в началото на месец декември.
„Всички, които ще се включим в тази инициатива ще сме победители, но за първите трима сме приготвили медали и по една униформа за таекуондо т.н. добок. Идеята е това да не е просто еднократно действие, целта е тези изисквания да бъдат въведени като част от изпитната програма на клуба за колани. Искаме от тук нататък всеки член на спортен клуб „Таекуондо фитнес НСА“ освен самите технически и физически умения, които трябва да демонстрира на изпити, да покажат и своята отговорност пред обществото като предаде определени квоти от вторични суровини или засади дървета. Такива мероприятия за по- високите степени ще бъдат организирани и през следващата година“, допълни членът на УС на Българската федерация по олимпийско таекуондо и мениджър на българския демонстративен тим по таекуондо.

Повече информация можете да откриете ТУК: https://taekwondo-fitness.org/?p=3437
Локация: https://maps.app.goo.gl/CaodVB29CMdLmr3H6
Форма за участие: https://forms.gle/f21kT9NwYArN81Ux8




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

30 пилоти ще участват в първото състезание по офроуд в Северозападна България

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчево. Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие в проявата.  Състезанието е част от организацията за провеждане на европейско първенство по траялен офроуд в България..

публикувано на 02.10.24 в 13:46
Илия Груев-младши

Националът Груев с контузия в Англия

Футболистът на Лийдс Илия Груев получи контузия в коляното и бе сменен още в 19-ата минута по време на гостуването на Норич (1:1) в осмия кръг на Чемпиъншип. Българинът получи медицинска помощ на терена, но не успя да продължи участието си в мача. Подробности за състоянието засега не се съобщават. Груев е сред избраниците на националния селекционер..

публикувано на 02.10.24 в 06:19
Борусия вкара 7 гола на Селтик.

Гръмки победи за Дортмунд, Барселона, Сити, Интер и Брест в ШЛ

Борусия (Дортмунд) постигна гръмка победа със 7:1 над шотландския първенец Селтик (Глазгоу) и вече има 6 точки, както и най-добра голова разлика 10:1 след първите девет мача от втория кръг на Шампионската лига. Хеттрик за жълто-черните от Дортмунд постигна Карим Адейеми, а два гола добави лятното попълнение Серху Гираси. По веднъж се разписаха Емре Джан..

публикувано на 02.10.24 в 06:13
Арсенал - ПСЖ  2:0

Резултати от втория кръг в основната фаза на Шампионската лига

Резултатите в 9-те мача от втория кръг на основната фаза на Шампионската футболна лига: Залцбург - Брест  0:4 Щутгарт - Спарта Прага  1:1 Арсенал - Пари Сен Жермен  2:0 Леверкузен - Милан   1:0 Барселона - Йънг Бойс    5:0 Дортмунд - Селтик   7:1 Интер - Цървена звезда   4:0 ПСВ Айндховен - Спортинг Лисабон   1:1 Слован Братислава - Манчестър..

публикувано на 01.10.24 в 23:54
Президентът на федерацията Илияна Раева.

Федерацията извади Елвира Краснобаева от националния отбор

Федерацията по художествена гимнастика реагира със съобщение за желанието на Елвира Краснобаева да не се състезава за България, изтъквайки като причина семейни обстоятелства, потвърдено писмено от нейната майка и законен представител Александра Чернишева,  Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си..

публикувано на 01.10.24 в 16:10
Станислав Митков спечели сребърен медал на СП по таекуондо при младежи

Станислав Митков спечели сребърен медал на СП по таекуондо за младежи

Станислав Митков спечели сребърен медал на световното първенство по олимпийско таекуондо за младежи и девойки, което се провежда в Корвя. Състезателят на ВенциславСоколов отстъпи с 0:2 рунда във финала в категория 63 килограма пред  корееца Джунг Джебин. Преди да стигне до двубоя за титлата представителят на клуб „Ахил“ записа 5 победи – над Кога..

публикувано на 01.10.24 в 13:24
Елвира Краснобаева

БФХГ ще излезе с официална позиция по случая "Елвира Краснобаева", след като проведе УС

Ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика ще излезе с официална позиция по случая „Елвира Краснобаева“, след като проведе управителен съвет, съобщиха от централата специално за БНР. Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си Припомням, че снощи гимнастичката публикува в..

публикувано на 01.10.24 в 12:00