Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Гичев ще е технически експерт на световната купа по сноуборд

Виктор Гичев
Снимка: БГНЕС

Рейс-директорът на стартовете за Световната купа в Банско и Пампорово Виктор Гичев ще бъде технически експерт на всички състезания през новия сезон от световната купа по сноуборд , съобщава Българската федерация по ски.

Гичев, доказан международен специалист по подготовка на трасета от най-висок ранг, е от една седмица в Давос, където тече подготовка за световната купа по паралелен слалом. В последните дни в швейцарския курорт се натрупаха 50 см нов сняг. 

Заради екстремната ситуация, Гичев и Георги Атанасов–Джоко, треньор на Радослав Янков, помогнаха активно на организаторите от Давос да подготвят трасето за утрешното състезание. Именно Янков ще представя България в паралелния слалом утре.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Левски победи Хебър с 1:0

Левски с минимален успех срещу Хебър

Тимът на Левски победи Хебър с минималното 1:0 в мач от 6-ия кръг на футболното ни първенство. Победното попадение за "сините" вкара централният защитник Кристиан Димитров още в 3-ата минута, като това е най-бързият гол в първенството до момента. Треньорът на Левски Станислав Генчев заложи на абсолютния същия състав, който загуби от..

публикувано на 23.08.24 в 23:21
Ботев (Вр) победи като гост Локо (Сф)

Ботев (Вр) спечели срещу Локомотив в София

Отборът на Ботев (Враца) победи с 1:0 като гост Локомотив (София) в първия мач от 6-ия кръг на футболното ни първенство. Още в 3-ата минута Мартин Смоленски центрира от ъглов удар на близката греда и бившият футболист на столичани Даниел Генов с глава порази вратата на домакините. Три минути по-късно Светослав Диков бе изведен на чиста..

публикувано на 23.08.24 в 21:22
Милена Тодорова

Милена Тодорова завърши осма в Отепя

Милена Тодорова се класира на осмо място в суперспринта на 7.5 км за жени от световното първенство по летен биатлон в Отепя (Естония). В първия си официален старт след едногодишна пауза поради майчинство българката допусна пет грешки в стрелбата и измина трасето за 22:52.4 минути. Така тя остана на 56.9 секунди след победителката Паулина..

публикувано на 23.08.24 в 18:56
Захари Сираков: Доволен съм, взехме комфортна преднина

Захари Сираков: Доволен съм, взехме комфортна преднина

Старши треньорът на Лудогорец - Захари Сираков, бе доволен от победата с 4:0 над Петрокуб в първи плейофен сблъсък от Лига Европа.  „Доволен съм от първото полувреме. Второто полувреме имахме и нашите кризисни моменти. Радващото е, че не допуснахме и вкарахме два гола. Играха момчетата до самия край. Търсихме максимума и поздравявам играчите..

публикувано на 23.08.24 в 06:41
Руан Крус

Руан Крус: Работихме много за този резултат

Нападателят на Лудогорец - Руан Крус, отбеляза гол при категоричната победа с 4:0 срещу Петрокуб в първия мач от плейофа на Лига Европа. Бразилецът заяви, че отборът е работил много, за да постигне този резултат. „Най-важното нещо е победата на отбора. Щастлив съм с гола, който отбелязах. Смятам, че работихме много, за да постигнем този..

публикувано на 23.08.24 в 06:39
Диниш Алмейда вкара два гола

Диниш Алмейда: Контролирахме почти всеки аспект

Португалският защитник на Лудогорец - Диниш Алмейда, отбеляза две попадения за победата с 4:0 над Петрокуб от Молдова в първи плейоф за място в основната схема на Лига Европа. Футболистът е сигурен, че няма как да се стигне до подценяване на противника в реванша. „Приехме мача много сериозно. Свършихме добра работа на терена и контролирахме..

публикувано на 23.08.24 в 06:36
Тибо Куртоа

Конфликт с треньора отказа Куртоа от националния на Белгия

Вратарят на Реал (Мадрид) - Тибо Куртоа обяви, че няма да играе за белгийския национален отбор, докато той се ръководи от селекционер Доменико Тедеско. Футболист съобщи решението си с публикация в социалните мрежи. „Искам да се обърна към белгийските фенове и привържениците на нашия национален отбор. Изпитвам огромна любов и гордост да..

публикувано на 23.08.24 в 06:34