Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлана Боянова: Искането на оставки не върши работа на земеделския производител

"Земеделеца изобщо не го интересува кой е министърът"

| Интервю
Снимка: Савина Спасова

Не би трябвало да има разногласия, ако всички работим точно за тези хора, които в монета протестират

Това каза пред БНР Светлана Боянова, изпълнителен директор на Българската аграрна камара (БАК).

Тя потвърди, че от Камарата са приели поканата за среща днес с премиера Николай Денков и уточни, че очакванията им са за "нещо конкретно, което да обяснят на земеделските производители, а не по принцип, защото тях ги интересува колко и какво ще получи всеки от тях".

По думите ѝ БАК "работи за земеделските производители, да им резултати за тях":

"Обикновения земеделски производител изобщо не го интересува кой е министър на земеделието, стига да си получи ставката, която очаква за своята земеделска площ или животно. Както и да може да си продава продукцията на справедлива цена. Това ги интересува хората и искат решение на нелегалния внос. Ние работим това да се случи. Всичко останало - оставки и т.н. - не върши работа за земеделския производител и очевидно, че който ги иска, има някакви други цели, които гони".   

Светлана Боянова изтъкна, че исканията на протестиращите земеделски производители не са същите като миналогодишните:

"Сега сложихме на масата много по-сериозни политики, които трябва да се случват. А това, че отново е сложена на масата и т.нар. украинска помощ, това е в резултат не толкова на меморандум или нещо друго, а в това, че НС не гласува през декември да има такива средства, въпреки че имаше такива обещания от всички политически сили в парламента".

Тя заяви, че след срещата с премиера решенията ще бъдат обсъдени с протестиращите, за да бъде решено дали ще продължат протестите:

"Засега продължават протестите и утре". 

Интервюто на Людмила Железова със Светлана Боянова в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прокуратурата ще проверява дали има престъпление в съставянето и публикуването на списъка с учители

Прокуратурата във Варна ще проверява дали има престъпление в съставянето и публикуването на списък с учители, които не са съгласни с последните промени в Закона за предучилищното и училищното образование. С тези промени по предложение на партия "Възраждане", Народното събрание записа дефиниция за така наречената "нетрадиционна сексуална..

публикувано на 23.08.24 в 18:25
Ириней Константинов

Ириней Константинов: Политиците още са в процес на репетиция и чакам премиерата

Труден и интересен сезон предстои на столичния Театър София. Въпреки че обикаляме сцените трябва да имаме добро производство и да покажем заглавия, които ще бъдат любопитни, интересни и смислени в това време, сподели директорът на театъра Ириней Константинов в интервю пред БНР. "На 4 септември продължаваме репетиции на „Котка..

публикувано на 23.08.24 в 18:16

В Кайро израелската делегация предаде обновено предложение за постигане на споразумение

Израелската делегация, начело с ръководителите на Мосад (външното разузнаване) - Давид Барнеа и на Шин Бет - агенцията за вътрешна сигурност - Ронен Бар се е завърнала от Кайро, след като е предала обновено предложение за постигане на споразумение. Редакторът Ивайло Василев с подробностите. Става дума за присъствието на израелски военни части в..

публикувано на 23.08.24 в 18:04

При руски удари срещу различни райони на Украйна са загинали осем души

При руски удари срещу различни райони на Украйна са загинали осем души. На този фон в Киев на посещение беше индийският премиер Нарендра Моди в опит да търси мирно решение на конфликта. Двама души са загинали в област Суми, североизточна Украйна, други двама са убили при руски обстрел на селище в Харковска област. За жертви беше съобщено и в..

публикувано на 23.08.24 в 17:56
Френският президент Еманюел Макрон

Френският президент започна консултации с политическите сили за следващото правителство

Френският президент Еманюел Макрон започна консултации с политическите сили от двете парламентарни камари за следващото правителство. Неговото съставяне беше отложено отложен с близо два месеца след предсрочните избори, като президентът се мотивира с Олимпийските игри. Първите приети от президента Еманюел Макрон бяха лидерите на левите сили,..

публикувано на 23.08.24 в 17:48
архив

Кметът на Елин Пелин: Пожарът в близост до село Нови хан е "почти овладян"

Пожарът в близост до село Нови хан е "почти овладян". Това каза кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов. Той обясни, че няма опасност за хората. И посочи, че наред с двете пожарни, много доброволци са се отзовали на призива за помощ. "Има над 150 доброволеца на терен. За жалост обаче, пожарът е на много голямо пространство и вятърът като го..

публикувано на 23.08.24 в 17:44

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски има банкова сметка с над три милиона лева

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски има банкова сметка с над три милиона лева, става ясно от декларацията му за имуществено състояние, подадена пред Антикорупционната комисия . Освен сметката с над три милиона лева, Делян Пеевски има също сметки в евро и долари и ползва няколко недвижими имоти в столицата с договор за наем. Депутатът има..

публикувано на 23.08.24 в 17:21