Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров оглавиха оперативното ръководство на ДПС

Делян Пеевски на Конференцията на ДПС
Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Председателите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров оглавиха оперативното ръководство на Движението. Това се случи на първото заседание след Националната конференция на Централния съвет на партията.

Избрани са и членовете на Централното оперативно бюро.

Почетният лидер на ДПС д-р Ахмед Доган и съпредседателите Делян Пеевски и Джевдет Чакъров предложиха структурата и състава на бюрото. 

За заместник-председатели са избрани Джейхан Ибрямов, Халил Летифов, Искра Михайлова, Айсел Руфад, Йордан Цонев, Станислав Анастасов и Илхан Кючюк.

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Подпалена сграда при обстрел в Киев, 15 март 2022 г.

Украинската ПВО свали 3 ракети и 25 дрона, изстреляни от Русия

Украинската противовъздушна отбрана свали 3 ракети и 25 дрона, изстреляни от Русия  тази нощ, съобщиха военновъздушните сили на Киев. Нападението е било насочено срещу девет  области - в централната, северната и южната част на  Украйна. По-рано беше съобщено, че ПВО е отблъснала руска въздушна атака и срещу столицата Киев, пише БТА...

публикувано на 20.08.24 в 11:01
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

58-годишен мъж от с. Тодор Икономово задържан за домашно насилие над съпругата си

58-годишен мъж от село Тодор Икономово е бил задържан в полицейското управление в Каолиново за нанесен побой на съпругата си в условията на домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Сигналът е приет малко след 20:30 часа. Съобщено било, че мъжът нанесъл удари с ръце по главата на 52-годишната си съпруга пред дома им, след..

публикувано на 20.08.24 в 10:58

Патриархът и кметът на Кочериново са обсъдили необходимостта от ремонт на храма там

Българският патриарх Даниил и кметът на Кочериново Станислав Горов са обсъдили необходимостта от ремонт на църквата "Рождество Богородично" в Кочериново и нуждата от въвеждането на вероучение в училище. Патриарх Даниил е посетил Кочериново в събота преди първото си официално посещение в Рилския манастир, каза за БТА кметът Станислав Горов...

публикувано на 20.08.24 в 10:53

Бойко Борисов настоя за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. "Вчера видях недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – недопустимо", аргументира се той. "Защитавах Калин Стоянов. Когато с Кирил Петков  правихме сглобката, търсехме професионално лице. Съгласих се с Калин Стоянов, защото беше..

публикувано на 20.08.24 в 10:35
Кирил Петков

Кирил Петков: Бойко, стига си се крил. Оттегли подкрепата си от Калин Стоянов

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков излезе с призив към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Бойко, стига си се крил. Оттегли подкрепата си от Калин Стоянов, защото не само от Пеевски зависи, а и от теб", написа Петков във Facebook. От 10:30 часа в централата на партията от ГЕРБ ще дадат презконференция. Това е първото публично..

публикувано на 20.08.24 в 10:32

Трима нападатели застреляха бизнесмен в Истанбул и избягаха в България

Неидентифицирани нападатели убиха човек в Истанбул и избягаха в България, предаде БГНЕС. Полицията в Истанбул е започнала мащабно разследване на престъплението, извършено на 19 август. Жертвата е бизнесменът Абдулкадир Анас - арабин от Израел. Други двама мъже са ранени при стрелбата...

публикувано на 20.08.24 в 10:27

5,3 по Рихтер разтърси Пакистан

Земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер разтърси части от Пакистан, както и хималайския район Кашмир, предаде Асошиейтед прес. Към момента няма данни за пострадали или нанесени щети. Агенцията утонява, че епицентърът на труса е бил в преобладаващо мюсюлманския район Кашмир, който се поделя между Пакистан и Индия, въпреки че и..

публикувано на 20.08.24 в 10:10