Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски: Новото начало е факт!

Делян Пеевски
Снимка: БТА

"Новото начало е факт! Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България".

Това прессъбщение дойде от името на председателя на ДПС Делян Пеевски, след като по-рано днес привърженици на Ахем Доган влязоха в в централната на движенето на столичния бул. "Александър Стамболийски". Не става ясно обаче какво смята да предприеме.

Междувременно на бил. Ал. Стамболийски" 45а, където се намира централата на ДПС, засега е спокойно.

Плакатите "ДПС без Пеевски" продължават да стоят, облепени са и високите етажи.

Преди малко в сградата отново влезе съпредседателят Джевдет Чакъров, но той отказа да посочи защо се връща. В сградата са и част от отстранените от парлментарната група на ДПС депутати - Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов и Ализан Яхова.

Представител на младежката организация на движението посочи пред БНР, че вътре има и други членове на младежкото ДПС, които ще останат тук цял нощ.

Пред централата на ДПС има и полицейска охрана.



По същото време депутатите от ДПС Хамид Хамид и Станислав Анастасов посетиха село Воден и направиха дарение на две пострадали от пожара домакинства. Двамата депутати отказаха да коментират случващото се около движението и неговата централа в столицата.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кипър и Гърция отчитат отлични резултати за фериботната връзка между двете страни

Днес завършва третият сезон на фериботната връзка Кипър - Гърция. В последния за това лято курс обслужващият я кораб ще пристигне тази сутрин в кипърския град Лимасол. Правителството в Никозия отчете като „огромен успех“ действието на морската линия, в резултат на което продължи договора за експлоатацията ѝ с още 3 години. Морската..

публикувано на 04.09.24 в 00:44

"Да, България" остава в коалицията ПП-ДБ

Националният съвет на "Да, България!" реши да даде мандат на Изпълнителния съвет за сключване на предизборно споразумение за съвместно участие в изборите за 51-во Народно събрание на "Да, България!" в коалиция с "Продължаваме Промяната" и "Демократи за силна България", се посочва в прессъобщение до медиите след края на днешното заседание на..

публикувано на 03.09.24 в 22:16

Полша обяви нови военни договори на стойност 520 милиона долара

Полша обяви нови военни договори на стойност 520 милиона долара. Полският военен министър Владислав Кошиняк-Камиш заяви, че утре ще попиша огромен договор с  испанска група за система за наблюдение на летища. Министърът не предостави повече подробности. Той добави, че днес Полша е сключила три други договора, свързани с военната логистика и..

публикувано на 03.09.24 в 20:48

ЕК да пристъпи бързо към разработването на Европейска стратегия за управление на водите

Европейската комисия да пристъпи бързо към разработването на Европейска стратегия за управление на водите, която да отчита предизвикателствата от изменението на климата. За това призоваха в съвместното си изявление министрите на земеделието на 9-те средиземноморски страни-членки след завършилата днес тяхна среща в Кипър. Бъдещата европейска..

публикувано на 03.09.24 в 20:31
Снимката е илюстративна

Великобритания, Германия и САЩ заклеймиха смъртоносния руски ракетен удар по Полтава

Белият дом също осъди руското ракетно нападение срещу украинския град Полтава, при което загинаха най-малко 51 души, като заяви, че то показва необходимостта от спешно укрепване на противовъздушната отбрана на Киев, предаде Франс прес. "Нападението е още едно ужасяващо напомняне за бруталността на Путин към хората в Украйна",..

публикувано на 03.09.24 в 20:26
Володимир Зеленски

Най-малко 51 убити и над 270 ранени в Полтава след руски ракетен удар (обновена)

Най-малко 50 души бяха убити и над 270 бяха ранени във вторник след руски ракетен удар по украинския град Полтава, при който е било засегнато и военно учебно заведение, предаде Ройтерс. Това може да се окаже един от най-смъртоносните руски удари от началото на военната инвазия на Москва в Украйна. Във видео президентът Володимир Зеленски,..

обновено на 03.09.24 в 19:59

Започна ремонт на водохващането след серията протести в дупнишкото село Самораново

Започна ремонтът на водохващането, което осигурява вода за дупнишкото село Самораново, където бяха организирани серия протести заради безводието и лошо качество на ВиК услугите. Ремонтът ще струва 65 хил. лева и ще бъде извършен от аварийна група на Общината. Водохващането за Самораново е в местността "Ядъка" на около 2000 м в планината...

публикувано на 03.09.24 в 19:53