Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Великов: Червеният картон предреши мача

Веселин Великов
Снимка: БТА

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Веселин Великов се извини на публиката на тима за пропуснатите точки, но смята, че ранното изгонване на Николай Николаев е повлияло за загубата с 0:2 от Спартак (Варна).

Пазарджиклии трябваше напрактика да правят нов отбор, след като доста играчи си тръгнаха, както и Любослав Пенев на треньорския пост.

"Червеният картон предреши изхода на мача, с 10 човека не можахме да се противопоставим. А пък за капак на всичкото отгоре изтървахме и дузпа, която можеше да обърне мача в наша посока. но нямахме късмет. Съжалявам за публиката, че не можахме да я зарадваме. Айде не с добра игра, но поне с точка, започна Великов.

Попитан колко решаващо е било принудителното излизане на нападателя Шейх Диаманка, който трябваше да отстъпи мястото си на защитник след червения картон, той каза: "Загубихме много с излизането на Шейх. Той е добър, може да пази топката, да участва в изглаждането на атаките. Наложи се да вкарваме още един защитник и да затворим празното пространство".

Публиката в цялата страна беше шокирана да види ужасния терен в Пазарджик, а защо това е така, Веселин Великов обясни: "Има някаква болест по терена, не е от липсата на поддръжка. Без да оправдавам хората, които се занимават, те няма какво повече да направят".

Великов се върна на треньорската пейка след една година пауза. Преди това той води Етър (В. Търново) във Втора лига и Черноморец 1919 (Бургас) в Трета. Попитан как се чувства отново в елита и какво очаква от следващия мач, който е гостуване на ЦСКА-София, той каза: "Надявам се да съм избрал правилния отбор. Ще бъде тежък мач с ЦСКА. Отиваме на стадион Васил Левски, за да се представим по най-добрия начин".


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хари Кейн вкара четири гола

Кейн вкара 4 гола за разгром на Байерн, Реал стартира с успех

Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн (Мюнхен) с 9:2 срещу хърватския шампион Динамо (Загреб) на старта на новия формат на Шампионска лига.  Нападателят вкара три гола от дузпи и един от игра и се превърна в най-резултатният английски футболист в Шампионска лига с 33 гола.  Кейн има общо 53 гола в 50 мача, откакто..

публикувано на 18.09.24 в 00:27
В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи олимпийския шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".  Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров. Над 13 хиляди фенове са изпълнили до краен предел "Арена 8888 София", след като билетите..

публикувано на 17.09.24 в 22:17
Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0

Майорка победи Сосиедад с гол от дузпа

Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0 в изтеглен мач от седмия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Абдон Пратс от дузпа в 36-а минута. Със спечелените три точки Майорка се изкачи на 6-о място с 8 точки, докато Сосиедад остава 16-и с 4 точки. Изтеглен мач от седмия кръг на футболното първенство на Испания:..

публикувано на 17.09.24 в 22:11
Шампионската лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Новата Шампионска лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Отборите на Ювентус и Астън Вила постигнаха победи на старта на новия формат на Шампионска лига по футбол.  Юве надигра ПСВ Айндховен с 3:1 у дома, а Вила се справи при гостуването на Йънг Бойс с 3:0. На "Алианц Стейдиъм" в Торино Кенан Йълдъз вкара първия гол този сезон в Шампионска лига. Турският национал откри резултата със зрелищно..

публикувано на 17.09.24 в 22:05
Джани Дос Сантос

Локомотив (София) привлече футболист от Нидерландия

Отборът на Локомотив (София) привлече нидерландския футболист Джани Дос Сантос. 25-годишното крило подписа двугодишен договор с "железничарите", съобщиха от клуба.  Нидерландецът дебютира в "Ередевизи" на 19 години, а впоследствие изкарва две много успешни години в Канада. "Много се радвам да съм тук, съотборниците ми и треньорският щаб..

публикувано на 17.09.24 в 20:25
Луис Кастро

Кристиано Роналдо остана без треньор в Ал Насър

Отборът на Ал Насър, в който играе Кристиано Роналдо в първенството по футбол на Саудитска Арабия, потвърди за раздялата с португалския специалист Луис Кастро от поста старши треньор на тима. "Всички в Ал Насър бихме искали да благодарим на Луис и неговия екип за отдадената им работа през последните 14 месеца. Пожелаваме ви късмет в бъдеще“,..

публикувано на 17.09.24 в 18:54
Лия Каратанчева

Три българки са на четвъртфинал в Пазарджик

Лия Каратанчева, Зиновия Ванева и Беатрис Спасова се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис за жени от категория W75 с награден фонд от 60 хиляди долара. Надпреварата от календара на международната тенис федерация (ITF) се провежда на кортовете на ТК Фаворит в Пазарджик.  Поставените под номер 2 на двойки Лия Каратанчева..

публикувано на 17.09.24 в 18:49