Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на концесионерите на плажове в Италия с искане за нови регулации

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двучасова стачка обявиха днес концесионерите на плажовете в Италия. Исканията им са за сигурност и нови регулации в сектора.

Сдруженията на концесионерите обявиха стачка от 7,30 до 9,30 сутринта местно време. 

Така летовниците няма да могат да ползват чадъри, шезлонги и всичко свързано с оборудването на тези плажове. 

Протестът е знак към правителството да повиши сигурността на компаниите в сектора с отстъпки, изтекли на 31 декември миналата година, както и да има закон за реорганизация на концесиите. В Италия такъв протест се провежда за първи път и то в най-натоварения ваканционен летен период. 

Очаква се участие да вземат над 80% от концесионерите на плажове. 

От Националния съюз на потребителите смятат, че стачката ощетява летовниците и понижава качеството на предлаганата услуга.

По публикацията работи: Савина Спасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антъни Албанезе

Австралия планира забрана за ползване на социалните мрежи от деца

Австралия обяви, че планира тази година да въведе закон, който да забрани на децата да използват социални мрежи, като се позовава на рисковете, които това може да създаде за физическото и психическото здраве, предаде Ройтерс. Премиерът Антъни Албанезе заяви, че лявоцентристкото му правителство ще започне проверка на възрастта през..

публикувано на 10.09.24 в 07:56
Египетски танкове край граничния пункт с Газа Рафах, 9 септември 2024 г.

Десетки жертви на израелски удар в Хан Юнис

Най-малко 40 палестинци са били убити при израелски удар по палатков лагер в Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, съобщиха медици, цитирани от Ройтерс. По думите им палатковият лагер се намира в района на Ал Мауаси, обявен за хуманитарна зона, където има разселени палестинци. АФП цитира представител на гражданска защита, според когото при удара..

публикувано на 10.09.24 в 07:45

Оранжев и жълт код за дъжд в Западна България

Оранжев предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. За областите Видин, Монтана, Враца, София-град, София, Ловеч, Пловдив и Кърджали кодът е жълт. Според прогнозата на НИМХ значителни по количество ще са валежите в Западна..

публикувано на 10.09.24 в 07:37
Юта Урпилайнен

Еврокомисарят за международните партньорства е на посещение в България

Европейският комисар за международните партньорства Юта Урпилайнен ще бъде на работно посещение в България. Очаква се тя да се срещне с министъра на външните работи Иван Кондов  и с представители на бизнеса, неправителствения сектор и младежки организации. Сред темите са геополитическата ситуация и участието на България в изпълнението на..

публикувано на 10.09.24 в 07:26

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП

Централната избирателна комисия се събира на заседание в 10:30 часа тази сутрин, а нейни представители се очаква да дадат брифинг за медиите в ранния следобед. Комисията трябва да разгледа документите за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври, които бяха подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган. Те постъпиха след като..

публикувано на 10.09.24 в 07:18

Планова профилактика на предавател

На 10 септември от 9 до 17 часа ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателя на ултракъси вълни ТРЪН 4 на честота  97.6  MHz, излъчващ програма "Хоризонт". Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 10.09.24 в 06:00

Кипър ще бъде сред европейските държави с най-тежко въздействие на климатичните промени, твърдят учени

Кипър ще бъде сред европейските държави с най-тежко въздействие на климатичните промени върху уязвимите домакинства, алармира научен доклад, представен от Кипърския институт. Икономическите и социални политики за справяне с климатичната криза са в центъра на голяма международна конференция, която ще се проведе в Кипър от 26 до 28 септември.  С..

публикувано на 10.09.24 в 04:30