Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители изпращат подписка до ЕК и ООН, препоръчват сексуалното образование да предпазва от ранно забременяване и полово предавани болести

Стефан Радев: За подписката разбрах, когато ми лъсна подписът, бях жертва на хомосексуална пропаганда

| Интервю
Снимка: Pixabay

Не съм се подписвал в подписката срещу промените в закона, забраняващ пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Това заяви категорично докторантът по медица Стефан Радев в интервю пред БНР.

Неговото име е под №593, а той отрече изобщо да се е подписвал, дори не е знаел за тази подписка, "докато не ми лъсна подписа".За нея научава докато е на море и получава от свой колега от университета скрийншот на подписката.

Няколко дни преди това той бил в Комисията в НС, където се обсъждали промените за забрана на нетрадиционна сексуална ориентация в училище.

"Няколко дни преди това бях там, за да подкрепя промените, защото самият аз съм жертва на хомосексуална пропаганда", заяви Стефан Радев в предаването "12+4". И призна, че 3 години е бил хомосексуалист.

Той разказа, че преди години е бил хомосексуалист, но към него е проявена агресия и език на омразата щом започнал да задава неудобни въпроси на представители на ЛГБТИ-обществото.

"На хомосексуалиста не му е изписано върху челото, че е такъв. Аз бях с руса коса заради един изпит, никъде не съм бил дискриминиран в България, в София, по села и паланки. Някъде ме мислеха за чужденец и ми говореха на английски. Но в момента, в който започнах да задавам въпроси, дали наистина си роден така или си повлиян и станал, и толкова ли е хубав този живот, не води ли до самота, и започна истинската атака към мен от обявилите се защитници на различните. Започнаха да използват език на омразата срещу мен. Когато някой хомосексуалист каже нещо против и твърди, че не се занимава вече, се казва, че е самомразещ се интернализиран хомофоб", разказа Радев.

Той е категоричен, че ще си търси правата в съда. Ще подаде жалба до КЗЛД и сигнал до прокуратурата и „ще заведе дело към съставителите на анкетата“.

"Първоначално като си видях името мислех да не се занимавам, защото бях на море. Ядосах се и като видях какво се случва по телевизии  и медии, колко откровено се лъже, реших да си търся правата", категоричен е Радев.

Той призова младежите да не се задълбават в пропаганда и идеологии, дори политически, защото до 25-годишна възраст мъжкият мозък не се е развил до пълния си капацитет.

Като лекар и учен, в сферата на биохимията и запознат с невробиохимията на  човешкия мозък, особено мъжкият е склонен към повлияване. Искам да призова, преди да навършат 25 години, много да не скачат в различни идентичности и идеологии, защото после когато им дойде акълът, а то не е точно на 18 години, това е научен факт, може вече да са толкова задълбали, че да им е по лесно да продължат", обясни Стефан Радев.

В подкрепа на промените за забрана на пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училище са се обявили и родителски организации. Представител на една от тях е д-р Радослав Петков, който обяви, че родителски организации излизат с подписка и подкрепят направените промени в Закона.

"Целта на подписката е да защитим и дадем гласност, че родителите и учителите да не се страхуват от тези промени защото те не променят съществено конституционните права на родителите и не заличават правото на учителите, а слагат рамки образованието да не залита в крайности", обясни той.

Той препоръча в училище да се набляга на сексуалното образование, с което да се предпазят гимназистите от ранно забременяване, полово предавани болести, сексуално здраве и т. нат.

."А ние сега пропагандираме да имаме много партньори? Учителите не трябва да бягат от темата за сексуалността, но да насочват към сексуалното здраве."

Подписката на родителите е изпратена в ЕК и ООН, представена е на всички парламентарни сили е нас и „се надявам да получи широк отзвук сред родителите“.

"Деца на 15 години имат повече сексуален опит от някои възрастни. Не може да сме водеща държава по аборти и полово предавани болести“, коментира д-р Петков.

Цялото интервю със Стефан Радев и д-р Радослав Петков чуйте в зувковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Коментари на политици за катастрофата на военния самолет, при която загинаха двамата пилоти

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната. Според Костадинов разследването на инцидента ще завърши без обвиняеми. Загинали са двамата офицер-пилоти на..

публикувано на 13.09.24 в 17:00

Арестуваха 27-годишен ислямист, планирал атентат срещу германски военни

Разследващи в Бавария са арестували 27-годишен ислямист, планирал атентат срещу германски военни. Полицията съобщи, че той е планирал да убие възможно най-много войници в град Хоф с две мачетета.  Прокуратурата в Мюнхен е арестувала заподозрян ислямист за планиране на нападение срещу войници от Бундесвера.  Мъжът е искал да нападне войниците по време на..

публикувано на 13.09.24 в 16:59
Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Не е нахално да пиша от името на Бог, за да говорим към хората, към нас

Това, което се случва с нас хората, е много страшно. Започваме да изпитваме все по-малко съпричастност и тя е лицемерна, и проявяваме липса на състрадани е, сподели Радослав Бимбалов за новата си книга на "Ти, подобие мое" в интервю пред БНР. Книгата му е представена на Алея на книгата в София, аваторът разказва от името на Господ Бог. "В..

публикувано на 13.09.24 в 16:31
Проф. Иво Петров

Поне 1000 българи годишно имат нужда от иновативен метод за контрол на хипертонията

При над половината от хората с установена хипертония и назначено лечение заболяването остава неконтролирано по различни причини. Това се наблюдава в световен мащаб. Тази информация изложи в интервю за "Хоризонт" кардиологът проф. Иво Петров. Той представи иновативен метод за контрол върху стойностите на кръвното налягане при пациенти с..

публикувано на 13.09.24 в 16:13

Пожарът край созополското село Равадиново е напълно локализиран и овладян

Пожарът на депото за неопасни отпадъци край созополското село Равадиново е напълно локализиран и овладян, предаде БТА.  Това стана ясно на среща между кметовете на Созопол, на Приморско и на Царево. Трите общини съвместно експлоатират депото, което вече е достигнало капацитета си.  До началото на следващия летен сезон се очаква да бъде изградена..

публикувано на 13.09.24 в 16:12
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Загинали са двамата офицер-пилоти на катастрофиралия учебно-боен самолет

Двамата офицер-пилоти на учебно-бойния самолет, който катастрофира в трета авиобаза Граф Игнатиево, са загинали. Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево Екипажът е бил от базата в Долна Митрополия, съобщиха министърът на отбраната Атанас Запрянов и премиерът Димитър Главчев. Министърът на отбранатаобяви за утре Ден..

публикувано на 13.09.24 в 16:11

Задържана е майката, изоставила новороденото си в силистренското село Водно

За срок от 24 часа е задържана 43-годишна жена от село Водно, община Дулово, благодарение на бързата работа на полицаите, съобщават от Окръжна прокуратура - Силистра. Районна прокуратура наблюдава досъдебното производство. Предстои да бъде преценена тежестта на престъплението и психическата пригодност на майката, преди да бъде продължена..

публикувано на 13.09.24 в 16:06