В Пловдив хора с увреждания ще бъдат обучавани в готварство. За целта е създадена специално оборудвана кухня.
Председателят на Националния алианс за работа с доброволци Ренета Венева, по чиято инициатива е изградена трапезарията съобщи, че оборудването за нея е закупено със средства от берлинското Дружество за подпомагане на българските домове.
Обучителният план предвижда отделните групи да се състоят от 12 души като пълният курс е две години. Така в края на 2016 година ще придобият квалификация първите курсисти, които могат да потърсят реализация в пловдивските ресторанти или хотели. В самата кухня ще работят 10 души, а капацитетът на трапезарията е 300 порции на ден.
"Началото на 17 век в Холандия започват първите търгове на изкуство, продажбите там не са случайни, твърде често хората, които купуват имат връзка...
На днешния 16 януари, в ефира на "Нашият ден" отдаваме почит на една от най-ярките фигури в българската литература – Алек Попов. Роден на тази дата през..
"Нечовек" е първата премиера в Народния театър за 2025 година. Спектакълът ще се играе на 17 и 18 януари от 19:00 часа на сцена "Апостол Карамитев" ...
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg