В Пловдив хора с увреждания ще бъдат обучавани в готварство. За целта е създадена специално оборудвана кухня.
Председателят на Националния алианс за работа с доброволци Ренета Венева, по чиято инициатива е изградена трапезарията съобщи, че оборудването за нея е закупено със средства от берлинското Дружество за подпомагане на българските домове.
Обучителният план предвижда отделните групи да се състоят от 12 души като пълният курс е две години. Така в края на 2016 година ще придобият квалификация първите курсисти, които могат да потърсят реализация в пловдивските ресторанти или хотели. В самата кухня ще работят 10 души, а капацитетът на трапезарията е 300 порции на ден.
Днес, в 14 ч., в сградата на Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ), ще се проведе учредителното събрание на Асоциацията на българските..
Днес в 14 ч. в сградата на Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) ще се проведе учредително събрание на Асоциацията на българските културни..
Поводът да се срещна с психолога Слави Стоев беше неговата детска книга "Тихата гора", която спечели националната награда "Бисерче вълшебно" в категорията..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg