Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 9 април, сряда, от 19.30 часа директно от зала „България“ концерт на ансамбъл „Тангуарда“ в ефира на програма "Христо Ботев"

| обновено на 09.04.14 в 11:21 БНР Новини
Мария Мартинова
Снимка: mariamartinova.com

В рамките на тазгодишното издание на Европейския музикален фестивал у нас ще гостува ансамбъл "Тангуарда", съставен от първокласни музиканти от различни части на света, обединени от любовта си към тангото. Основна фигура и създател на групата е българската пианистка Мария Мартинова. В програмата "Танго без граници" в зала "България" ще участват и танцьорите Селин Руис и Жереми Бребар.
Програма "Христо Ботев" ще излъчи директно от зала „България“ концерта на ансамбъл „Тангуарда“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джайш Оулд Шигали, Нура Минт Сеймали, Осман Туре и Матю Тинари

Нура Минт Сеймали, златният глас на Мавритания, за първи път в България

Нура Минт Сеймали , златният глас на Мавритания, световноизвестната майсторка на "ардин" ( западноафриканска арфа от рода на "кора"-та и "камале нгони"-то, но традиционно запазена само за жените в мавританската музикална култура ), потомка на стар грио-род, дъщеря на големия преподавател и знакова фигура в традиционната мавританска музика..

публикувано на 08.10.24 в 17:21

Лауреатски дни "Катя Попова" в Плевен

От 8 октомври до 25 октомври 2024 г. се провежда XXXII издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни "Катя Попова" в Плевен.  Голямото музикално събитие включва 13 концерта с над 600 участници, от които 43 лауреати от 9 държави.  Гостуват опера и балет. Плевенската филхармония, по традиция, открива Лауреатските дни. Поканен е и..

публикувано на 08.10.24 в 13:45

Английската музика в ръкописа Old Hall

Ръкописът Old Hall представлява най-важният източник за музикалната практика в Англия от края на XIV и началото на XV век. В кодекса са налични части от меси, мотети и антифони от композитори като Чирбъри, Битеринг, Кук, Екзетър, Фонтейнс, Лайънел Пауър, Стърджън и Тайс, а творби от Дънстъпъл и Форест са добавени в последствие от други писачи...

публикувано на 07.10.24 в 18:15

"Надпяване" – фолклорната класация на програма "Христо Ботев", октомври 2024

В класацията "Надпяване" всеки месец ще ви бъде представяна различна музика. Екипът на предаването се старае да бъде на вълните на новите фолклорни жанрове, но и да не забравя традиционното звучене на любимата ни народна музика. В ефира на програма "Христо Ботев" ще чуете да се съревновават не само прекрасни певци, но и виртуозни инструменталисти. Освен..

обновено на 07.10.24 в 09:43