Военно-полева кухня с точната дневна дажба на войниците по време на Втората световна война организира Руският клуб в Русе в Денят на победата.
Членовете на Руския клуб в Русе приканваха гостите си за празника, да опитат от войнишката дажба, която е била определена със заповед на командването още в началото на Втората световна война. Председателката на клуба Маша Станчева поясни: В порцията на армията е имало сто грама водка, черен хляб, супа и каша - или с месо, или с чесън, защото чесънът ги е пазил от различни заболявания.
Отбелязването на празника в Русе започна с церемония пред паметника на Альоша, на който венци и цветя поднесоха ветерани, дипломати, депутати, представители на местната власт, много български и руски граждани.
На днешния 16 януари, в ефира на "Нашият ден" отдаваме почит на една от най-ярките фигури в българската литература – Алек Попов. Роден на тази дата през..
На днешния 17 януари си спомняме за големия български поет Атанас Далчев , който ни напусна на тази дата през 1978 година . Атанас Далчев е..
"Нечовек" е първата премиера в Народния театър за 2025 година. Спектакълът ще се играе на 17 и 18 януари от 19:00 часа на сцена "Апостол Карамитев" ...
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg