Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главен герой

“Керана и космонавтите“: Ние сме пораснали деца, които не са се предали

Групата „Керана и космонавтите“
Снимка: Фейсбук

Керана е певица, завършила в Мюнхен, Германия, специалност „музикален мениджмънт“. Тя е специализирала в Тайланд, където започва работа и взема участие и в различни джаз фестивали. Тя е финалист в музикалния формат „Гласът на България“ за 2020 година, основател, вокал и текстописец на групата „Керана и космонавтите“.

Керана е главен герой в “Нашият ден“.

Началото

“Винаги казвам, че децата не се насочват към нещо, защото като дете ти не си обременен и не знаеш коя работа ще ти донесе престиж или това, с което се занимаваш, ще ти донесе пари или нещо друго.

Правиш го просто защото ти е забавно.

Най-забавно ми беше да танцувам, да пея и да бъда център на внимание, което е много тежко, но от дете винаги съм имала тези наклонности. Когато е трябвало да избирам какво да играя и какво да правя, съм избирала това. Всъщност не съм имала друг избор."

Влияния

"Със сигурност това са родителите ми, защото, ако не бяха те – винаги се смея, че кариерата ми се гради на музикалната паралелка от първи до четвърти клас.

Ако родителите ми не бяха открили, че имам тези заложби и не ги насърчаваха, което е важно. Защото на тази възраст не можеш да взимаш решения сам и ако родителите не вземат решението, няма кой да го вземе, и целия ти живот може да тръгне в тотално различна посока.

Баща ми е виновен за това, че първият инструмент, който хванах, беше цигулката.

В момента все още свиря на пиано, на този етап цигулка само мога да държа убедително. Пианото е инструментът, който остана с мен, тъй като то е универсален инструмент.

Така и не се почувствах добре в Германия. В Тайланд много ми харесваше, бих казала, че открих себе си, най-голямото надграждане и откриване като човек съм направила там, тъй като бях най-далеч от всичко познато. Зависиш само и единствено от себе си и това ти дава невероятна сила."

Гласът на България

"Много се радвам, че свърши и е зад мен, но и в същото време, че участвах. Защото нещо, което не ти е било толкова приятно, си е изпитание и те е изградило повече или по-малко като човек."

“Керана и Космонавтите“

"Знаете ли колко много деца искат да станат космонавти по света? Ние сме пораснали деца, които все още не са се предали да постигнат мечтите си."

Какво ще включва предстоящият албум на групата можете  да чуете от звуковия файл.

Снимки – Личен профил Фейсбук – Керана


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В деня на българската святост за избора на нов патриарх

Христовата Църква е една и неделима. Поместните църкви са живи членове на тази света, съборна и апостолска Църква. Обособяването на поместни Църкви ни говори, че Бог е осветил съществуването на различните народи с техните характерни черти. Като се вземат под внимание различните особености на отделните народи, проповедта и службата на роден език..

публикувано на 07.07.24 в 09:20

Село Калояново – древно и младо

Село Калояново се намира на около 25 километра от областния град Пловдив и е общински център на общо 15 села. До 1934 година носи името Селджиково. Изборът на новото име е в чест на българския цар Калоян. Днес в селото живеят над 2500 човека. В периода VIII век преди Христа - V век след Христа земите около Калояново са част от територията на Древна..

публикувано на 06.07.24 в 13:05
Евгений Кънев

Евгений Кънев: Няма силни гласове в медиите, които да покажат абсурдите на ГЕРБ

"Интерсубективна реалност", която създават българските медии, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Евгений Кънев , икономист. "Живеем от доста време в тази "интерсубективна реалност" , която се изразява в това, че медиите поднасят темите, които диктуват дневния ред на страната по определен начин. Забелязваме, че важните неща за..

публикувано на 06.07.24 в 08:50
Владимир Шурупов

Владимир Шурупов: Искам единствено да ми дадат възможност да работя като лекар

Един случай на тежка бюрокрация в България или защо Владимир Шурупов, бежанец от Русия след началото на войната в Украйна, не може да приравни дипломата си за лекар у нас. Интервю с д-р Владимир Шурупов. Очакваме отговор от МЗ, към което изпратихме въпроси. Владимир Шурупов и семейството му минават през тежка и унизителна процедура, когато подават..

публикувано на 05.07.24 в 16:30
Снимката е илюстративна

Делба и присъдена издръжка

В рубриката на "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Христиан Митев, експерт по гражданско и административно право и дългогодишен консултант на предаването, отговаря на слушателски въпроси. Пенка Иванова от Враца пита: Ако има продажба на имот, който е част от делбената маса при извършване на делба, без участие на някой от наследниците, тя..

публикувано на 05.07.24 в 15:35