Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"681 Причини": Модерен достъп до българските музеи

| обновено на 13.08.24 в 13:36
Снимка: 681prichini.bg

Стартира кампанията "681 Причини", която ще се проведе през месеците август и септември, с цел да насърчи местните жители и туристи да открият културното и историческото богатство на България, представено по модерен начин.

Организацията на цялата инициатива е поверена на компания, която предоставя достъп до онлайн платформа, където всеки може да разгледа, избере и закупи билети за културни и исторически обекти в цялата страна. Участниците имат възможността да комбинират посещения на музеи с други преживявания като концерти, фестивали и атракции.

Чрез дигитализацията на процеса се преодолява една от основните пречки за младите и технологично ориентирани хора — липсата на активно онлайн присъствие и възможност за покупка на билети при повечето културни обекти в България. Участниците не само ще подкрепят национално значима кауза, но и ще имат шанс да спечелят награди, включително круиз за двама и билети за зрелищни концерти, които ще се проведат до края на годината.

Кампанията "681 Причини" е подкрепена от Асоциацията на българските музеи и над 10 общини, включили своите музеи и туристически атракции в списъка с локации. Сред градовете, в които ще могат да се посещават обекти, са София, Стара Загора, Бургас, Пловдив и Габрово.

Платформата URBO Vibe ще служи като основен канал за избор на музеи и преживявания, а инициативата се реализира с подкрепата на спонсори като Solvex, RЕ/MAX, Ticketstation и Evia Spa & Wellness, които осигуряват четирите награди.

Чуйте подробности от разговора с Андрей Лилов, един от хората, които стоят зад кампанията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
От спектакъла „Неведение“

Народният театър очаква "Неведение" за 50-и път

Спокоен, мъдър, казва само толкова – колкото иска, осъзнат и приел себе си, обичащ се. Такъв е човекът на 50, такъв е и моноспектакълът, който се играе за 50-и път. Жив, дишащ с публиката си, с енергия, която те превзема и замисля. Тежи си на мястото и е повече тук и сега от всякога. А мястото е Голямата сцена на Народния театър, моноспектакълът –..

публикувано на 17.09.24 в 10:38

"Чарли в открито море" и реалността в абсурда

"Чарли в открито море" ще постави началото на сезона, с който Младежкият театър ще отбележи своите 80 години. Спектакълът на полския писател и драматург Славомир Мрожек е една от трите премиери в афиша на театъра и ще се играе на 18 септември от 19 часа. Той обединява две от най-успешни и поставяни по света пиеси на Мрожек – "Чарли" и "В открито..

публикувано на 16.09.24 в 15:10
Антон Митов и Михаела Колева

Антон Митов представя: Мана-мана или дисонансен консонанс

Размисли на глас (пред музикалния редактор Михаела Колева) за летни пътешествия и къде, с колко и защо се чака на българските гранични пунктове? Неволи между Гърция и Унгария през Стрезимировци. От къде минават белгийските турци и как се запълва сръбския бюджет? За братовчедите, които не са такива. И още бивали летни небивалици – в..

публикувано на 16.09.24 в 13:45

Спонтанност и талант: Историята зад създаването на "Тайният оркестър"

На 28 септември, в Античния театър на Пловдив, публиката ще има възможността да се потопи в едно уникално музикално преживяване, водено от виртуозния пианист Георги Черкин и младите таланти от "Тайният оркестър". Проектът, наречен "Галактическа фантазия", обещава да предложи едно истинско галактическо пътешествие чрез музиката. "Тайният оркестър"..

публикувано на 16.09.24 в 12:27

Устойчивите реалности на художника Деян Янев

Остават два дни до закриването на изложбата "Устойчиви реалности – автохтонни архетипи" на художника Деян Янев в галерия "Аросита".  За пътя от Вярата, Надеждата и Любовта до образите на Кокаина, Алкохола и Балона, за актуалния, леко ироничен поглед на художника – разговор в "Terra Култура" с Деян Янев и изкуствоведката Диана Щир . В..

публикувано на 16.09.24 в 11:54