Безглутеновите торти, като част от здравословното хранене са сред търсените сладкиши днес. "През тези 15 години опит вече съм придобила опит, но и днес казвам, че да направиш торта не е лесно и трябва много желание и обич, а колкото по-трудно е толкова по-предизвикателно. Все повече хора и то не само млади се обръщат към здравословното хранене т.е. търсят сладкиши без глутен, без лактоза и захар, но да запазят добрия си вкус. Има много заместители днес, които са по-здравословни и всеки сладкар ги ползва.
Дубайският шоколад е най-търсения не само у нас днес. Популярният десерт се състои от блокче млечен или черен шоколад, пълнено със смес от масло от шамфъстък и препечено, настъргано фило тесто, известно още като кадаиф. Често за декоративен завършек върху шоколада се капва разтопен бял шоколад, оцветен със сладкарска боя", сподели в предаването "Следобед за любопитните" Галина Христова, сладкар от Варна.
Френската селска торта е любима на нейния син и за това тя ще бъде за празника на трапезата у дома ѝ. Могат да се правят различни торти-фигури върху пандишпанов, шоколадов, целувчен блат. Приготвят се две малки тортички, като едната се ползва за лице, а другата се реже на уши, панделки и други елементи по въображение, споделя още Галина Христова.
Целият разговор на Ани Костова с Галина Христова от предаването "Следобед за любопитните", можете да чуете в звуковия файл.
"Той е магия, той е мега микс от аромати, той е преживяване, той те завладява и си играе с нас, той е капризен..." Така определят "главния герой" на следващия разказ хората, които го докосват всеки ден и със страст обясняват за него, а това "той" с толкова много определения е шоколадът. Обичате ли шоколад? Не? Може би, защото не сте опитали..
Обективно-аналитичен поглед към календарната 2024 г. в сферата "медицина и здравеопазване" отправихме заедно с д-р Стефан Константинов. Неговата ерудиция и различни гледни точки от позициите, които е заемал, бяха гарант за автентичност. Нашият гост е бил активен деец на БЛС, министър, изпълнителен директор, но преди всичко специалист по акушерство и..
Азербайджан е гостоприемна страна. Към гостите там се отнасят като към близки роднини, освен това стриктно следват заветите на предците си и пазят националната култура от външни влияния. Някои местни традиции изглеждат доста странни за туристите. Събрах онези от тях, които изненадват чужденците. Гостът е цар! В Азербайджан се..
Очаквано разговорите и дейностите ни в навечерието на новогодишната нощ, ако не предимно, то поне за малко се завъртат около трапезата. В предаването "За думите" даваме своя принос към темата, обаче с нещо специфично. Представяте ли си хубава задушевна празнична вечер с близки и приятели, която да мине без разказване на вицове. Изключено!..
Запознах се с Наталия Боба на една от тематичните сбирки на българската делегация на Accademia Italiana della cucina. Изисканите кулинари от Ботуша и представителите им у нас, начело с Пепи Нешева, избират един основен вид храна, около който изграждат меню, гарнирано с познание. Този път темата бе оризът, представен от интересни гости. Наталия..
Интервюто с Манол Глишев в рубриката "Темите на деня" очертава интересна перспектива върху връзката между личните и обществени преживявания, както и как..
В първия ден на годината от 23 ч. "Джаз+" ни връща във вечерта на концерта на Торд Густавсен в столичната зала "България". Само тук публикуваме пълния запис..
На 2 януари, рождената дата на писателя Айзък Азимов, отбелязваме Деня на научната фантастика . За завръщането на жанра в настоящето и бъдещето, за..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg