Вече можем да подаваме онлайн заявления за гласуване извън страната

Снимка: БТА

От полунощ българските граждани вече могат да подават по електронен път през интернет страницата на Централната избирателна комисия заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, информират от ЦИК.

Онлайн заявленията ще могат да се попълват до 24 часa българско време на първи октомври. Срокът за подаването на писмени заявления по образец е също до тази дата. Очаква се да бъдат разкрити избирателни секции в 60 държави.

До 5 октомври ЦИК трябва да определи окончателно броя на секциите и местата за гласуване извън страната.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шестима министри на крака в ЦИК – ще проведат среща за изборите

В Централната избирателна комисия за днес е насрочена среща с представители на шест министерства във връзка с изборите на 27 октомври. Шестимата министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на вота, ще обсъдят предложения на служебния кабинет, които засягат удостоверяването на машините за гласуване,..

публикувано на 16.09.24 в 10:00

Регистрирани за изборите са 28 партии и 11 коалиции

За предстоящите предсрочни избори на 27 октомври 28 партии и 11 коалиции подадоха документи за участие. Предизборната кампания за седмите, в рамките на 4 години, парламентарни избори започва на 27 септември. ЦИК регистрира всички партии и коалиции, подали документите си в срок. До 14 септември, според условията на т. нар. "неприключила..

публикувано на 12.09.24 в 10:35